fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Hämeenlinnaa ei kannata verrata Lappeenrantaan

Näkymä Saimaan rannoilta Lappeenrannan satamasta vuoden 2015 heinäkuulta. Kuva: Anna Brotkin
Näkymä Saimaan rannoilta Lappeenrannan satamasta vuoden 2015 heinäkuulta. Kuva: Anna Brotkin

Kuntavaalit lähestyvät ja nimimerkki Vaihtojen aika (HäSa 7.8.) toivoi uutta verta kuntapäättäjiin. Hän kehotti päättäjiä mm. tutustumaan Lappeenrannan satamaan. Euroopan neljänneksi suurimman ja Suomen suurimman järven satamakaupungin satamaa, josta pääsee Kap Horniin ja Hämeenlinnan laivalaituria ei kannata verrata keskenään.

Hämeenlinnalainen norppa

Nyt kun puolueet asettavat ehdokkaita tuleviin kuntavaaleihin, kannattaakin tarkasti miettiä, ketä äänestämme uuteen valtuustoon, ja tietysti pelkästään uusia ehdokkaita. Nyt on ehdottomasti muutosten aika, emme voi enää jatkaa elämää pahasti kriisiytyneessä kunnassa. Vanhojen edustajien tekoihin ei saa olla paluuta. Heidän toimintansa on nyt tiensä päässä, eikä heillä ole enää mitään annettavaa, joten, ei jatkoon.

Asseri

Moottoriveneilijälle, joka tulet ajelemaan Viralanjärvelle: Muun muassa toissa perjantaina posottelit seurueesi kanssa (lapsia mukanasi) kello 22 keskelle joutsenperhettä (tähän mennessä viisi poikasta). Toinen emojoutsenista yritti saada huomion itseensä ja lentokyvyttömät poikaset räpiköivät karkuun minkä pääsivät. Seurasin tilannetta kauhulla (eikä ensimmäinen kerta). Toivottavasti joutsenperheen jäsenet löysivät toisensa (ehjinä). Vähän rotia ajeluun!

Mökkiläinen

Nimimerkki Kerttu (HäSa 10.8.) on aivan oikeassa. Pieni kevyt aikatauluvihkonen on paljon kätevämpi linja-autoaikataulujen katsomiseen kuin painava älymötikkä. Paperiversiossa ei kuunaan myöskään yhteys pätki eikä akku lopu.

Heksa

Autoilijoilta on unohtunut, että esikaupunkialueella on yleisesti 50 km/t nopeusrajoitus, ellei toisin mainita. Nyt ajelevat 30 km/t.

Joka päivä sunnuntai

Nimim. Ankan poikanen (HäSa 11.8.), Marja-Leena Niemisen kirjoitus (HäSa 10.8.) oli erittäin asiallinen ja toivottuja ehdotuksia puistoon. Nimimerkki Ankan poikasen kannattaisi tutustua kävellen puistoon ja mitä siellä näkee. Kaunista viheraluetta, Suomen kansallispuustoa (koivuja ym.) ja Lyylinpuiston lammen, josta ankan poikasellekin löytyy vettä.

Puiston puolesta

Vop-opisto pelastaa ilmaston häätämällä autottomat ja netittömät seniorit kursseiltaan. Ketäpä näinä aikoina kiinnostaisikaan ikäihmisten toimintakyvyn ja -mahdollisuuksien tukeminen. Pääasia on digiloikka.

Entinen asiakas

Riihimäelle ajettu monitoimitalo satoine oppilaineen ei ole ympäristöystävällinen vaihtoehto, jos oppilaat vähenevät esitetyn mukaan, voitaisiin esimerkiksi itäisellä alueella yhdistää oppilaat 1–2 kouluun. Kalevantaloon saisi harrastuspiirit. Kolmen mallin vaihtoehdoissa ei ole olemassa olevien tilojen järkevää käyttöä otettu huomioon.

Marjut

Lue myös: Riihimäen asukkaille kysely – Kaupunkiin tulossa uusi monitoimitalo (10.8.2020)

Mikä meitä suomalaisia vaivaa? Oikeuskansleria työllistetään kyselyillä ministerin sanomisista, jotka pitäisi muutenkin ymmärtää: jos matkustaa maissa, joista voi tuoda tauteja, on syytä tutkituttaa itsensä ja varoa tartuttamasta muita. Se on yhteisvastuuta, järkihän sen sanoo, vai sanooko?

Voi hyvää päivää

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot