fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Hämeenlinnan ajamaton puistonurmikko kismittää – "Palkatkaa vaikka nuoria kesätöihin leikkaamaan"

Isommat nurmialueet leikataan yleensä päältäajettavalla ruohonleikkurilla. Kuvituskuva. Kuva: Arkisto / Raimo Eerola

Hämeenlinnan viheralueista vastaavalle: Ainakin Sairionpuisto jo toisena kesänä peräkkäin jo 3 viikkoa nurmikot ajamatta. Ei pysty oikeastaan mitään tekemään, kun ruoho kasvaa polveen asti. Ja ylipäätään, kun se ruoho joskus ajetaan niin sekin juosten kusten. Turha roudata niitä maaleja ja rakentaa kuntopaikkoja, kun ei huvita teutaroida. Palkatkaa vaikka nuoria kesätöihin ajamaan nurmikkoa kuukaudeksi.

Kandee Dokata

Olisi kiva, että matonpesupaikoilla olisi kyltti, mihin aikaan siellä voi mattoja pestä ja vettä käyttää. Nyt vesi loppui kesken kaiken; matto jäi likaiseksi ja paikka siivoamatta seuraavalle. Anteeksi! Mahtavaa ajanvietettä ja muuten hienot puitteet.

Sartsa

En päässyt Weekend-festareille ja odotin HäSan kertovan iltojen musiikkiesityksistä yhtä pieteetillä kuin lehti kertoo jääkiekko- tai sählyottelusta, erä erältä. Mutta ei yhtään kuvaa juhlivasta, teknomusiikkia tanssivasta yleisömerestä. Ei ainoatakaan kuvausta esityksistä, sen sijaan kerrottiin tosi tarkkaan festarialueen toimivuudesta tai toimimattomuudesta. Vertaa kuviin MM-jääkiekkokullan juhlijamerestä. Olen uinut mudassa Provinssissa ja seissyt veskijonossa tunteja, mutta päällimäiseksi on aina jäänyt musiikki. Tuuleta Hämpton äläkä potki itseäsi nilkkaan.

Jarrefan

Kuinka on mahdollista antaa Kansallinen kaupunkipuisto (Linnanpuisto) yksityiseen käyttöön viikkokausiksi ja näin estää sen julkinen käyttö. Rantareitti poikki, lasten leikkikenttä suljettu ja kuntoilu estetty koska välineet irroitettu ja viety pois. Kuka neropatti on tämän “erikoisoperaation” takana.

A2 viheralue

Kuultiinko ennen ehdotusta tiedekansallispuistosta paljonkin ehdotuksia ja vaatimuksia Evon retkeilyalueen kehittämisestä tai määrärahojen kasvattamisesta? Mielestäni ei, juuri ketään ei kiinnostanut. Ehdotuksen jälkeen sen sijaan alkoi kiinnostaa kehityksen torppaaminen näennäisellä vastaehdotuksella. Täällä tuntuu olevan yleinen pelko toteuttaa mitään vihreäksi leimautuvaa, mutta jatkossa jokaisen puolueen on oltava enemmän vihreä, jos haluamme säästää tämän maan ja pallon jälkipolville. En tosin elättele suuria toiveita sen suhteen.

Järki käteen

Meillä on tyylikäs ja erinomainen johtajatrio: tasavallan presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Sanna Marin ja ulkoministeri Pekka Haavisto. Asiallisuus ja neuvottelutaidot ovat kansainvälisestikin korkeaa tasoa.

Myllymäkeläinen

Ajastin-sivuilla (Hämeen Sanomat 29.6.) oli otsikossa sana roustaaminen. Näitä vieraita sanoja tulee silloin tällöin eteen lehdissä kuin lehdissä. Nytkin oli vaikea edes juttua tarkemmin lukiessa saada ymmärrystä sanan merkitykseen.

Suomen kieli kunniaan

Olen seurannut keskustelua hoitajapulasta Suomessa ja neuvotteluja heidän palkankorotuksista. Asiahan on näin, että maksakaa hoitajille kunnon palkkaa niin pula poistuu alta aikayksikön. Vai onko työnantajapuolen tarkoitus ajaa terveydenhoitajat leipäjonoihin työvuorojen päätteeksi . Säästäkää kuntatasolla byrokratiasta eli turhista viroista, joita jäi roikkumaan kuntiin kuntaliitoksen jälkeen. Ja Suomeen ei tarvitse tuoda yhtään hoitajia ulkomailta kun korjataan kunnolla heidän palkkansa. Ei hyväveli-virkoja enää kuntiin lisää.

Ranta

Milloin pääministeri Sanna Marin ottaa alkuperäiskansa saamelaiset sydämenasiakseen ja marssii myös heidän oikeuksien puolesta.

Järkyttynyt

Nimimerkki Mieheksi ja naiseksi (HäSa 5.7.): Hienoa että noin vaan lonkalta pystyt asiantuntijoiden väitteet kumoamaan. Mutu-pohjalta?

Jaska

Hei kaikki alanyalaiset ja muut Turkkiin menijät! Nyt olis aika panna Turkin matkat boikottiin. Vaihtakaa matkanne vaikka Kreikkaan.

Kiusa se on pienikin kiusa!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

HUOM! Tekstiviestit: Uusi numero on 13300

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot