fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Hämeenlinnan torista on tullut lumenkaatopaikka

Viikonloppuna Hämeenlinnan tori näytti tältä: lumenkaatopaikalta. Kuva: Lukijan kuva
Viikonloppuna Hämeenlinnan tori näytti tältä: lumenkaatopaikalta. Kuva: Lukijan kuva

Mikä lumenkaatopaikka torista on nykyisin tullut? Sekin on se merkillistä, että Linnankadun jalkakäytävää ei hoideta.

Veronmaksaja

Voisivatko Hämeenlinnan vastuulliset toimijat, vaikkapa ennen seuraavaa lumitalvea, kieltää Niittykadun käytön lumenkaatopaikkana? Useassa kohtaa välillä Linnankatu–Tampereentie, on suuria lumikasoja, jotka vaarantavat tie- ja jalankulkuliikenteen!

Kantakaupunkilainen

Hämeenlinnan kaupunginjohtajat ovat jäämässä eläkkeelle. Nyt uutisoidaan, että tarvitaanko vain yksi tai ei ollenkaan. Töitä kyllä riittää, että saadaan edes kaupungin talous kuntoon! Onko tutkittu Tampereen mallia? Pormestari ja määräaikaisia apulaispormestareita eri toimialoille.

Heikki Hämeenlinnasta

Lue myös: Hyvä ajatus, mutta sokkopesti ei ongelmitta istu Hämeenlinnan kaupunginjohtajan valintaan (alanurkka, 14.1.2021)

Jorma Hassinen kirjoittaa asiaa terveyspalveluista (HäSa 25.1.). Ei mitään järkeä lakkauttaa toimivia terveysasemia.

Leena Lepistö, Ojoinen

Kiitos Ville Honkasaari mielipiteestäsi (HäSa 22.1.): Loma- asunnoista helpommin vakituisia. Oli täyttä asiaa, ja osuit naulankantaan. Saataisiin lisää asukkaita Hämeenlinnaan ja pöhinää maalaiskylien raiteille.

Pirkko Mattila, varavaltuutettu (kesk.), Hämeenlinna

Kiitos Ahti Hietaselle asiallisesta kirjoituksesta mielipidepalstalla. Eteenpäin ja menemisen meininkiä tänne hitaiden päätösten kaupunkiin. Siivotaan Hämeensaaren aluetta… areena ja muita palveluita sinne. Tarvitseehan kaupunkikin itselleen uusia tiloja. Ainakin näin on kerrottu. Mahdollisten kerrostalojen kerrosmäärä voisi ehkä olla kaavailtua vähemmän. Kuvien mukaan viheraluettakin jää paljon rantaan… niin kuin pitääkin. Samoin alue olisi varmaan hyvin hoidettu ja olisi myös palveluita rannalla. Turha valitus pois sillä tarvitaanhan tänne asukkaita lisää, samoin verotuloja. Tällainen varmaan houkuttelisi myös nuoria jäämään tänne kauniiseen kaupunkiimme koska vehreyttähän ja vesialueita riittää.

Melkein eläkeläinen

Miksi Hämeessä ollaan Suomen hitaimpien joukossa myös koronarokotuksissa? Syy ei ole missään nimessä itse rokottajien, vaan johtunee shp-johdon huonosta rokotussuunnittelmasta, jos sellaista ylipäätään on ollut.

Piikki lihassa

Kiitos toimittaja Arno Juutilaiselle tutkivista artikkeleista omakotitalojen myynnin kasvusta (HäSa 21.2.) ja aiemmin Suomen energiantuotannosta talvipakkasilla, kun tuulivoima hyytyy. Poliitikkojen suitsutus keskusta-asumisen suosion nousulle ei perustu ajankohtaistietoon. Jos kaupunkiin halutaan varakkaita lapsiperheitä niin Siiri 1, 2, kaltaisia uusia, kuin myös vanhoja asuinalueita pitää kehittää ja tukea – eikä saastuttaa asfalttiasemalla.

Iskä

Osa Finlandia-hymniä soi Yhdysvaltain presidentin virkaanastujaisissa. Jälleen vahvistui meissä hämeenlinnalaisissa käsitys, että täällä syntynyt Sibelius on yhä tunnettu toisella pallonpuoliskollakin ja että meidän tulee vaalia hänen merkitystään kaupungissamme mahdollisimman monin tavoin. Musiikkitaiteen lisäksi meillä on vaalittavaa politiikan puolelta Paasikivessämme, jolle opetimme Lyseossa venäjän kielenkin neuvotteluvaltiksi.

Vaalitaan!

Kertoo niin paljon meidän kokemattomista naiiveista sossu/viher-päättäjistä, kun ei ole edes ulkopolitiikan marssijärjestys tiedossa. Voi hyvää päivää…

Haloo

Tanskan nuorehko demari-naispääministeri Mette Frederiksen, lausui (22.1.), että olisi pidettävä huolta, ettei Tanskaan päästetä liian paljon pakolaisia estämään sosiaalista “koheesiota”, eli heikentämään tanskalaisten yhtenäisyyttä. Mitähän Suomen nuorempi “virkasisko” Sanna ajattelee Metten uuslinjauksesta? Sanna ja Mette voisivat tavata tähän aiheeseen liittyen ja vertailla molempien maiden pakolaislinjauksia.

Molemminpuolista hyötyä

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot