fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Houkutus ratsastaa gallupeilla ja eduskunnan paikkaluvuilla oli liian iso – Onnettominta oli sotkea vaaleihin bensan hinta

Muita: Suurelta joukolta ikäihmisiä meni ennakkoäänestys kokonaan ohi.
Aluevaalien äänestäjiä odottamassa vuoroaan hämeenlinnalaisen Kaurialan lukion äänestyspaikalla sunnuntaina. Kuva: Esko Tuovinen
Aluevaalien äänestäjiä odottamassa vuoroaan hämeenlinnalaisen Kaurialan lukion äänestyspaikalla sunnuntaina. Kuva: Esko Tuovinen

Aluevaalien äänestysinto oli huono. Samoin taisi olla monen puolueen ja ehdokkaan halu kertoa, mistä oli kyse? Houkutus oli liian suuri ratsastaa gallupeilla ja eduskunnan paikkaluvuilla. Onnettominta oli tietenkin (perussuomalaiset) sotkea vaaleihin bensiinin hintataso! Äänestäjien mielipiteitä ei haluttu haastaa, vaan mentiin “entiseen tapaan”: näin kiinnostus yhteiskunnan asioiden hoitoon vähenee.

Vassari

Alhaista äänestysprosenttia äimistellään! Kuinkahan on ennakkoäänestystilaisuudesta ilmoiteltu vanhusten asuntosäätiöissä ja palvelutaloissa? Järjestettiinkö äänestyspäiviä? Nimittäin suuressa asuntosäätiön kohteessa oltiin ”autuaan” tietämättömiä ennakkoäänestyspäivästä, joka oli ison rakennuksen toisessa päässä. Ei olisi ollut iso vaiva laittaa ilmoituksia talon muillekin ilmoitustauluille! Täydessä ymmärryksessä olevat vanhukset eivät lähteneet liukastelemaan ”pääkallokeleillä” kirjastolle ja uimahallille äänestämään. Sairaalat ovat täynnä mummoja jo muutenkin. Suurelta joukolta ikäihmisiä meni äänestysoikeus ohi puuttuneen tiedotteen takia!

Rollaattori

Onneksi olkoon tasapuolisesti aluevaltuustoon valituille, (tosi) työ alkakoon! Mutta mitä sanotte SDP ja kokoomus? Teiltä on hävinnyt “pitkässä juoksussa” kummaltakin 8 000 ääntä Kanta-Hämeessä verrattuna kuntavaaleihin 2008 ja Keskustalta – 7 000. Kannatusprosentit ovat kyllä aina hyvät, mutta ihmiset uskovat aina vain vähemmän teihin(kin), vai uskovatko ne vähemmät yhä lujemmin?

Rafael Hellsten

Lue lisää: Hämeen Sanomien aluevaalijutut

Hyvä Ojoinen, kun pidät ääntä kuuluvilla kevytliikenneväylien puolesta.

Loimalahti

Lämpimät kiitokset auraajille, jotka auraatte 10-tien vieressä ja Visamäen liikenneympyrästä K-Citymarketin nurkalle menevää kevyen liikenteen väylää. Molemmat ovat olleet upeassa kunnossa tänä talvena jo ennen aamuseitsemää. Teette mahtavaa työtä.

Työmatkapyöräilijä käikälästä

Peukut Lenkillä syttyneelle ajatukselle (HäSa 20.1.) ja monen metrin lieassa oleville koirille ulkoiluttajineen kielto juoksu- tai lenkkipoluille, kiitos.

Haloo

Hienoa, että jotkin sairaanhoitopiirit pystyvät tekemään järkeviä päätöksiä ja suhtautumaan koronaan realistisesti. Kanta-Hämeessä tähän ei pystytä, valta ja halu hallita ovat sokaisseet?

Ei ketään teholla

Lentokoneitten jyminä illan pimeydessä on pelottavaa ja tuo mieleen ihmisten pohjattoman tyhmyyden, josta sota hirvein lopputulema. Sodan kauhuilla ei ole mitään yhteistä vapauden kanssa. Rauha lienee kestänyt liian kauan. Ihmiskunta ei opi menneestä mitään.

Sotaorpo

Putinilla pilke silmäkulmassa, kun koronatoimena majoittaa osan armeijasta telttailemaan Ukrainan rajalle. Hoitaapa samalla tempulla ulkopolitiikkaakin.

Vesa-Matti Seppälä, Hämeenlinna

Nimim. Virveli, (HäSa 21.1.) – oletko ihan varma, että Putin edes tietää tai välittää siitä mitä Marin sanoo? Ja muuten, Marin oli lausunnossaan varsin realistinen. Eduskunnan enemmistö = kansan enemmistö on Nato-jäsenyyttä vastaan. Käytännössä on siis sula mahdottomuus jäljellä olevana hallituskautena jäsenyyttä hakea. Lisäksi – mikään ei sillä lausunnolla asiassa muuttunut. Mutta olihan tuo taas yksi yritys oppositiolta yrittää mollata pääministeriä.

Jaska

Me suomalaiset olemme vaatineet ja jo päättäneet luopua maassamme monista tuotannollisista toimista, jotka ovat ilmastollisesti vahingollisia. Mutta valitettavasti tuotannon karkottaminen Suomesta ei merkitse globaalisti päästöjen vähennystä. Tuomme tuhansien kilometrien päästä tavaraa maista, joissa tuotanto mm. tästä johtuen lisääntyy ja jopa ilmastohaitallisempana kuin Suomessa toteutettuna. Tämä tosiasia tulisi vakavasti tiedostaa.

Todella!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot