fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: HPK:n juhlakaudesta pannukakku?

HPK pelasi viime itsenäisyyspäivän alla Rinkelinmäellä Turun Palloseuraa vastaan sotaveteraanien kunniaksi maastokuvioisissa pelipaidoissa. Kuva: Riku Hasari
HPK pelasi viime itsenäisyyspäivän alla Rinkelinmäellä Turun Palloseuraa vastaan sotaveteraanien kunniaksi maastokuvioisissa pelipaidoissa. Kuva: Riku Hasari

HPK:n juhlakaudesta on tulossa pannukakku. Kannattajille esitetään hengetöntä ja sekaista peliä. Miten voi kaikki muuttua näin paljon viime keväästä?

Hoki Heikki

Nimimerkille Jotain tarttis tehdä (HäSa 4.2.): Ehdotat kaupungin henkilöstölle lomautusta ja lomarahojen poistoa. Mikäs siinä, sen täytyy näkyä ja tuntua kaikilla. Eli koulut ja päiväkodit kiinni, terveyspalvelut, vanhainkodit niin ikään. Katujen kunnossapitoa ei suoriteta. Uimahalli sekä muut liikuntapaikat suljetaan. Huomioidaan myös, että nämä kaupungin työntekijät ovat mahdollistaneet sen, ettei ihmisten tarvitse käyttää ulkovessaa ja vesi tulee hanasta.

Nape

Nimimerkki Jotain tarttis tehdä, miksi tarvitsisi vain kaupungin henkilöstön kärsiä huonosta taloudesta? Itse et varmaankaan ole kaupungilla töissä, oma napahan se lähinnä on.

Pitkä mutta kapea leipä

Miksi kaupungin henkilöstö pitäisi lomauttaa ja lomarahoja taas leikata? Kolme vuotta jo maksoimme kikyä lomarahoistamme. Kaupungin henkilöstöllä on jo muutenkin alhaiset palkat. Meillä on lomarahat, koska yksityisellä puolella on paremmat palkat. Ei ole meidän vika, jos kaupungin talous on kuralla. Nyt jo monet kaupungin työtekijät tekevät työtään jaksamisensa rajoilla. Etsikää siis säästöjä jostain muualta kuin työtekijän selkänahasta.

Kaupungin työntekijä

Ei voi olla, että Hämeenlinnan oma “trump-gate” hoidetaan johtajiston kesken! Toteamus, että “Markku on parantanut tapansa” ei vain käy. Mikäli henkilöä epäillään rikoslain mukaan syylliseksi, vain oikeus voi todeta syyttömyyden. Onko “Amerikan malli” uusi normi tässä kaupungissa?

Kantakaupunkilainen

Olisikohan Eteläisten Syysmarkkinoiden järjestäjien jo vähitellen aika korjata mainoslakanansa pois 10-tien varrelta? Tuosta päivämäärästä, 14. syyskuuta, on jo lähes viisi kuukautta, vai mainostetaanko siinä kenties tulevia syysmarkkinoita? Tosin tuo viikonpäivä, lauantai, ei taida tänä vuonna osua ihan kohdalleen.

Joka päivä ohi ajeleva

Kulkiessa silmiin on tullut usein pikkubusseja, jotka kuljettavat koululaisia. Se on uutta. Koulumatkat ovat kasvaneet, kun kyläkouluja on suljettu. Kymmeniä vuosia sitten kouluihin käveltiin, hiihdettiin ja pyöräiltiin. 13-vuotiaat oppikoululaiset ajoivat päivittäin pyörillä kymmeniä kilometrejä. Osa oli vuokralla keskustan koulun lähellä. Aika aikaa kutakin, vai? Ennen koululaiset saivat liikuntaa ja nyt maksavat taksimatkoja. Mikä parempi?

Heikki Hämeenlinnasta

“Energian hinta laskee tai on jopa romahtanut.” (HäSa 6.2.). Marraskuussa kulutukseni oli 200 kwh pienempi kuin edellisenä vuonna, silti lasku oli noin 7 prosenttia suurempi, lieneekö syynä se, että vaihdoin sähkön toimittajaa halvempaan?

Rengonmies

Olisiko seuraavassa hallituksen iltakoulussa hyvä käydä lävitse “vipuvaikutuksen” merkitys työllisyyspolitiikassa? Kun satsataan työllistämiseen, pitää sen vaikutuksesta myös työttömyyden laskea?Tempputyöllistäminen puolestaan vaikuttaa niin, että sotemenot nousevat räjähdysmäisesti.

Vettenrohvi

On vallan hyvä, että jossain päin on järkeviä kansalaisia. Luin koneelta, jotta norjalaiset ovat kieltämässä tämän Toyotan käyttämän mainoksen, jossa. mainostetaan tätä itselataavaa hybridiä harhaanjohtavana. Olen itsekin ollut jo ajat sitten samaa mieltä: harhaanjohtava. Lataus kyllä kuluttaa sitä kallista bensaa, pääosin. Milloinkahan Suomen vastaavat viranomaiset puuttuvat täällä asiaan.

Rauno A. Järvinen

PAM – sitä vaan ihmettelen, miksi suunnittelette kauppoja kiinni hiihtoloma-ajalle. Mitäs pahaa ne lapset ovat teille tehneet? Juu, varmasti vaikuttaa.

Noin 49 muuta viikkoa!

Politiikan tarkkailija viittasi (HäSa 6.2) Rooman keisarien harjoitus ja hallitse -taktiikkaan. Kirjoitusvirhe vai väärinymmärrys? “Hajoita ja hallitse” sen sijaan kuin muinoin Roomasta!

Divide et impera

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot