fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Hynttyyt yhteen Hattula, Hämeenlinna, ja Janakkala

Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstiviestipalvelu on lukijoiden käytettävissä: viestin alkuun HS sitten välilyönti ja mielipiteesi. Muista kertoa aina nimesi, vaikka käyttäisitkin nimimerkkiä. Kuva: Mostphotos

Kun oletetaan soten eli sosiaali- ja terveysasioiden siirtymisen maakunnallisen, niin sanotun hyvinvointialueen, yhteiseksi tehtäväksi, merkitsee se kuntien budjettien supistumista noin 60 prosentilla vuodesta 2023 alkaen. Jäljelle jäävät vain koulutus- ja kulttuuripalvelut sekä muun muassa kuntien elinvoiman edistämiseen liittyvät tehtävät. Eivätköhän tämän johdosta Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala voisi panna “hynttyyt yhteen” lähivuosien kuluessa?

Tai heti!

Kaupungin alueella on puistoalueita, joille ei ole kaupungin toimesta tehty mitään rakennelmia. Ei tarvitsekaan olla. Jotkut henkilöt tekevät tällaiseen puistoon hiihtämällä pienen latulenkin omaksi ja muiden iloksi. Laduilla käyvät myös läheisen päiväkodin lapset ohjaajineen hiihtämässä, oikein hyvä. Jotkut kävelijät ovat myös omineet ladut kävelemällä ne piloille. Puistot kuuluvat kaikille. Hyvää käytöstä kaikilla ei ole.

Sivusta seurannut

Hämeenlinnan kaupungin rakennusosasto on tehnyt jo toista vuotta kunnallistekniikkatöitä Kirstulan pellolla ilman että yhtiöt, firmat olisivat jättäneet edes alustavan tarjouksen tonttien ostamisesta. Eikös se olisi kannattanut tehdä toisinpäin.

Ojoinen

Ei voi kuin ihmetellä kaupungin johtavien virkamiesten ja kuntapoliitikkojen toilauksia. Kaupungin pitäisi kai hoitaa ensin peruspalvelunsa kuntoon. Otan esimerkin kotisairaanhoidosta. Kotisairaanhoidon kustannukset eivät Hämeenlinnassa kerrytä potilaan sairauskulukattoa, muualla kylläkin. Täällä puuhastellaan mieluummin kymmeniä miljoonia maksavien areenahankkeiden ja koko keskustaa varjostavien tornitalojen kanssa. Eikö kunnan tehtävä ole hoitaa peruspalvelut?

H.M

Täysin oikeassa oli Jari Koskinen Evo-asiassa lauantain kirjoituksessaan. Maanomistajana olen osallistunut kaikkiin tiedotustapahtumiin ja voin vahvistaa, että mikään niissä luvattu ei ole pitänyt. Tähänastinen materiaali on sisällöltään vähäistä ja heikkolaatuista. Jos tällaiseen erikoispuistoon ollaan menossa, tarvitaan uusi alku.

Luontoilija

Hämeenlinnalaiset Hyk-valittajat, miettikää mitä olette aiheuttaneet lapsille ja heidän perheilleen sekä myös kaupungin taloudelle. Onko se kaikki todellakin vaivan arvoista!

Matteus

Harry Ojala osui naulan kantaan (HäSa 1.2.) mielipidekirjoituksessaan: hiihtämään ja luistelemaan pääsee ilman ohjaajia.

Tarja

Finnair kykeni siihen, mitä maamme hallitus on vatuloinut vuoden. Koronatesti tai -todistus maamme rajoilla kaikilta on ratkaisu koronaan. Samoin: liikuntapaikat turvavälein auki, mutta valvomattomat kapakat kiinni!

Terveys edellä Lopelta

Kokoomus, pormestari Vapaavuoren suulla, syyttää hallitusta yhteiskuntaa rapauttavasta terveyspolitiikasta! Samaan aikaan Helsinki, Vapaavuoren johdolla, sallii nuorten harrastustoiminnan sallimisella koronan lisäleviämisen ja lisää turhia uhreja! Kenellä nyt harkintakyky pettää?

Voi hyvää päivää

Afrikkalainen sotarikolliseksi epäilty on tuomiolla Suomessa? Miksi hän on täällä täysihoidossa meidän kustannuksellamme ja miksi hänelle on myönnetty pysyvä oleskelulupa? Tutkinta ja oikeudenkäynti maksavat valtavasti veronmaksajien rahoja. Eikö olisi viisainta passittaa epäilty tuomiolle sinne missä hänen väitetään tehneen kammottavat rikoksensa? Vai pelätäänkö täällä, että kansa ottaisi siellä oikeuden omiin käsiinsä?

Que est la verite?

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot