Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Ilman heitä eläisimme saastan seassa

Ammattikunnan arvostus ja parempi palkka vähentäisivät työttömyyttä. Työ vaatii ammattitaitoa ja koulutusta.
Siivooja menossa hissiin siivousvälineineen Forssassa maaliskuussa vuonna 2016. Kuva: Tapio Tuomela
Siivooja menossa hissiin siivousvälineineen Forssassa maaliskuussa vuonna 2016. Kuva: Tapio Tuomela

Pientä palkkaa saavien siivoojien työn merkitys yltää korkealle. Minkälaisia olisivat kodit, toimistot, kaupat, tehtaat ym. jos niistä siivoojat eivät huolehtisi? Eläisimme saastan seassa. Nykyään siivoojat tarvitsevat myös hyvän koulutuksen. Pesuaineet, työvälineet ja tieto siivouskohteiden erilaisista käsittelyistä edellyttävät siivoojilta paljon. Kuitenkin, miksi ei heidän työtään arvosteta rahallisesti eikä muutoinkaan? Kun tähän ammattikuntaan saadaan myönteinen suhtautuminen ja heitä myös palkataan pysyviin tehtäviin riittävillä ansioilla, tulijoita riittäisi ja työttömyys vähenisi. Tasavallan presidentin pitäisi myöntää vuosittain ainakin yhdelle ansioituneelle siivoojalle ”prenikka”.
Juhonpoika, Hämeenlinna

Tapaus Alvettula osoittaa räikeästi tiettyjen päättäjien halun kehittää vain kantakaupungin elinvoimaa. Pitäjiä ajetaan kovaa kyytiä alas, vai osaako joku oikeasti mainita kaupungin elinvoimaponnisteluja Hauhon eteen?
Tekojää

Lue myös: Alvettulan koulun lakkautus selvitetään (3.11.2020)

Kiitokset rakentajille uudesta laiturista Apparalla.
Aamu-uimarit

Hienoa jälleen kirjoitus Mika Walkamolta yrittäjänä myös työntekijöiden puolesta (HäSa 4.11.). Toivottavasti pääministerimme pääsee lukemaan sen ja uusia ajatuksia.
Kaikki yhtä arvokkaita

Mika Walkamo kirjoitti tarjoilijoista (HäSa 4.11.) Kumpi se sitten on parempi, ravintolat auki normaalisti nyt vai parin viikon päästä kaikki seis kuten tänään Belgiassa, Ranskassa, vai nämä kevyemmät rajoitukset, jolloin sentään voi käydä syömässä tai oluella? Tällä hetkellä ihmiset eivät näköjään uskalla mennä edes syömään, vaikka ravintolat ovat ihan turvallisia kun noudatamme ohjeita. Tuo Walkamon populismi on halpahintaista ja tehotonta liturgiaa.
Jaska

Kateelliset tirkistelijät viettivät taas vuoden superpäivän.
Mansikka13

Etäopiskeluun siirtyminen on tarkkaan harkittua, ettei korona leviäisi. Kyllä terveys menee kaiken edelle.
Marke

Haluan kiittää Käikälän Salen henkilökuntaa hyvästä palvelusta.
Asiakas automaatilla

Täyttä asiaa kirjoitit Simo Leivo Iittalan tilanteesta (HäSa 2.11.).
Sirpa Eerola Iittala / Hämeenlinna

Tilasin Saksasta tuotteen, joka oli aivan jotain muuta kuin piti. Postikulut näkyivät olleen 3,42 euroa. Palautin sen Saksaan, kulut 22,90 euroa.
Kusti polkee!

Härskiä, kyllä on aikoihin eletty. Kuinka kehtaavat hyvätuloiset entiset kansanedustajat, jotka saavat sopeutumisrahaa, edes nostaa sitä tällaisena aikana, vaikka kuinka maailmaa ravistellaan? Ihmiset eivät vaan usko, ahneus on ja pysyy..
Muija Hämeestä

Kyllä huvittaa tuo Yhdysvaltain pressakisa. Kuuntelin 2.11. telkkariuutisista Trumpin puhetta. Hän sanoi, kuinka Joe Biden on pitänyt koko päivän aurinkolaseja peitelläkseen huonoja leikkausjälkiä. Voi hyvänen aika!
Hei haloo

Yhdysvaltojen pressavaalien gallupit heittivät täysin. Suomen media toisti tutkimuslaitosten ennusteita totuutena ilman minkäänlaista kritiikkiä. Miten on Suomen gallupit? Ovatko nekin tulokset tarkoitushakuisia? Kannatuslukemia ihmetellään, mutta ei kyseenalaisteta. Opposition lukemia käytetään surutta puheenjohtajien ajojahteihin. Hallituksen kannatuslukemia tulkitaan valtakirjaksi jatkaa velanottoa.

Gallupit hunningolla

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.