fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Intti pakolliseksi naisillekin – Pystyvät samaan kuin miehetkin

Varusteiden jako menossa viime tammikuun alun saapumiserän alokkaille Parolannummella. Kuva: Riku Hasari
Varusteiden jako menossa viime tammikuun alun saapumiserän alokkaille Parolannummella. Kuva: Riku Hasari

Milloin toteutuu tasa-arvoinen varuspalvelus? Ei voi olla niin, että armeija koskee vain miehiä. Naiset pystyvät ihan samaan kuin miehetkin.

Kysyn vaan

Nyt hattu päästä Jenni Höijerille ja niille muille paikallisille pienyrittäjille, jotka eivät ole kuorossa monien muiden “yrittäjien” kanssa huutaneet valtiota apuun! Toivottavasti uudet leivät ja kakut ovat taas jossain vaiheessa poimittavissa!

Kantakaupunkilainen

Lue myös: Villa Marenki oi yrittäjä Jenni Höijerin unelma (7.4.2021)

Olen kuin korvatillikan saanut Hämeenlinnan kaupungilta. Ymmärtääkö työnantaja, miten lannistavasti tämä vaikuttaa lähihoitajiin psykologisesti, kun jätitte meidät ilman palkankorotusta?

Huonoa johtamista

Olipas ikävää luettavaa juttu lähihoitajien palkankorotuksista, tai paremminkin siitä, ettei kaikkien palkkoja koroteta. Tuolla 18 eurolla tulee olemaan suurempi merkitys, kuin on sen rahallinen arvo. Kohta taas ihmetellään, miksi tänne ei saada rekrytoitua hoitajia. Miksiköhän? Hyvä Hämeenlinna.

Entinen palloilija

Hämeenlinnan kaupungin kiitokset olivat jättää korotukset lähihoitajille maksamatta koronapotilaiden hoidosta ja henkilökunnan joustamisesta. Tehostetulla hoivan osastolla korona jää ikuisesti hoitajien mieleen. Seuraavan epidemian hoitaa kaupungin johto, erityisesti, kun golfia pääsisi samaan aikaan pelaamaan ilmaiseksi kaupungin kustantamana, jos on seuran jäsen.

Lähihoitaja, joka ei pelaa golfia

Lue myös: Hämeenlinna jättää sadat lähihotajat ilman paikallista palkankorotusta (7.4.2021)

Koulutuskuntayhtymä Tavastia siirtyy hybridiopetukseen. Ruokakassijakelua ei kuitenkaan enää järjestetä etäopetuksessa oleville. Miten näin voi olla? Todella epätasa-arvoinen tilanne. Mikään ei ole muuttunut, sillä opiskelija ei voi omaa päätöstä lähi- tai etäopetuksesta tehdä.

Vikatikki

Hämeenlinnassa, Kajaanissa ja Savonlinnassa toimi opettajaseminaarit jo kansakoulunopettajien kouluttamiseksi ja myöhemmin luokanopettajakoulutuslaitoksiksi (OKL) muutettuina peruskoulun luokanopettajien valmistamiseksi. Vuosituhannen vaihteessa koulutus siirrettiin yliopistokaupunkeihin ja koulutustaso nostettiin ylemmäksi korkeakoulututkinnoksi, eli maisterin tutkinnoksi. Kaikki nämä 3 kaupunkia ovat kärsineet tästä menetyksestä.

Taantuen

Nyt kun kaupunkimme päättäjiä on niin kovasti suitsutettu tilikauden ylijäämän osalta, voitaisiinko vihdoin keskustella lapsiperheiden palveluista? Esim. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja muistaa tiuhaan kehua Unicefin kaupungillemme myöntämää “Lapsiystävällinen kunta” tunnustusta, mutta juuri muuta asian eteen ei olekaan tehty. Onko kaupunkimme todella asukkaidensa mielestä lapsiystävällinen, vai onko mielipide ainoastaan päättäjien? Ihan ensiksi voisimme aloittaa perusasioista, esim. neuvolapsykologin ja -perhetyöntekijän palkkaamisesta, lastenhoidontuen kuntalisästä puhumattakaan. Myös perusopetuksen tehostetun- ja erityisen tuen tukitoimien riittävyys tulisi taata jokaiselle tarvitsijalle yksiköstä riippumatta, ja mm. erilaisiin koulupsykologin tutkimuksiin tulisi alaluokilla päästä jouhevasti, ilman yli kuuden kuukauden jonoa. Tästähän voisi joku kunnallisvaaliehdokas ottaa koppia äänteenkeruuseen, lupausta tuskin tarvitsee kaupunkimme mentaliteetin tuntien lunastaa.

Suurperheen äiti

Lue myös: Poikkeusajan tukiaisilla ei kovin pitkälle pötkitä (pääkirjoitus, 31.3.2021)

Erittäin ikävää, että helpoksi tehty nettikauppa sisältää niin paljon petosta. Olisipa yksi luotettava toimija, jonka kautta tilatut tuotteet joko tulevat perille tai saa rahansa takaisin.

Nenulista nyhdetty

Nimimerkki Eikka (HäSa 7.4.), ota punalasit pois silmiltäsi. Olisiko Marinin härkäpäisesti ajamat, perustuslain vastaiset ja sekavat ohjeet pitänyt muka hyväksyä?

Minä, minä, minä -hallitus

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot