fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Näpistely on törkeää – Irtokarkkien myynti pitäisi lopettaa kokonaan

Irtomakeisia hämeenlinnalaisessa ruokkaupassa. Kuva: Anja Filppula
Irtomakeisia hämeenlinnalaisessa ruokakaupassa. Kuva: Anja Filppula

Koululaisten karkkien näpistely kaupoissa (HäSa 5.10.) on törkeää jo hygienian takia ja varsinkin nyt pandemian aikana! Karkkien irtomyynti marketeissa pitäisi lopettaa kokonaan ja vain karkkikaupoissa voisi olla irtomyyntiä!

Realisti

Lue myös: Ilmiö: Nuoret näpistelijät aiheuttavat päänvaivaa Hämeenlinnassa – Makeisia sullotaan kaupassa suoraan suuhun, tyhjät paperit jätetään hyllyyn (5.10.2021)

Milloin Koulutuskuntayhtymä Tavastia poistaa perusteettoman maskisuosituksen, joka on vastoin lakia myönnetty ko. puljussa maskipakoksi. THL on kertonut, että toisen asteen oppilaitokset ovat matalan riskin tiloja, eikä maskin käytölle näin ole tarvetta, eikä perusteita. Tehkää päätöksiä, älkääkä jääkö jumiin menneeseen!

Lukiolainen

Vielä ehtii Aulangon tornin juurelle ihailemaan kansallismaiseman ruskaa. Tornikin on saatava käyttöön! Kaupunki kaipaa vetonauloja – tässä on yksi parhaista. Koko Aulangon hieno tarina esille, jotta sitä ei tarvitse kaivaa puhelimesta!

Hämeenlinnassa on muutakin kuin linna

Suunniteltaessa mahdollista kevyen liikenteen siltaa Lukiokadulta Varikonniemeen on otettava huomioon myös vesibussiliikenteen vaatimukset, mikäli nykyinen laivaranta halutaan säilyttää. Esimerkiksi Mierolan vanhan sillan alikulkukorkeus on 4,0 m ja vapaa korkeus turvaväli huomioon ottaen 4,5 m. Ei ehkä aivan halpa ratkaisu.

Vesihiisi

Siis silta linnalta Varikonniemeen ja “kivikautinen talo” toiseen päähän (toim. huom. tieto korjattu “keskiaikaiseksi rakennukseksi”, mielipide HäSa 6.10.). Kaksi miljoonaa. Tarkoitetaan kai suunnittelukustannuksia?

Laicus

Lue myös: Lapin matkailu on ratsastanut jo vuosikymmeniä joulupukilla, mutta mistä Hämeenlinna löytäisi oman joulupukkinsa? (3.10.2021)

Tiedoksi Jani Suhoselle, joka alanurkassa (HäSa 5.10.) naureskeli leirintäaluetta Hämeenlinnaan halunneille: Mitä todennäköisimmin on kyse karavaanarialueesta. Leirintäalue on vähän niin kuin yleisnimitys! Sopu-teltat ovat jääneet vähemmistöön, mutta kymmenet tuhannet matkailuautot ja -vaunut liikkuvat lähes ympäri vuoden ja tarvitsisivat alueen leiriytymiseen, jotta voisivat tutustua kaupunkiin ja lähialueisiin. Ostaa tavaroita. Ruokailla. Jättää rahaa palveluista. Valitettavasti vaan heidän rahansa eivät enää vuosiin ole Hämeenlinnalle kelvanneet.

Karavaanarin muija

Pakko ottaa kantaa Suhosen alanurkkakirjoitukseen. Hän ei näköjään tiedä, mikä on leirintäalue. Kannattaisi käydä tutustumassa vuoden 2020 leirintäalueeseen Tervo Campingiin! Mitä tulee Varikonniemeen, uskon, että Asemanrannan asukkaat eikä juuri muutkaan halua alueen pysyvän tuollaisena ryteikkönä, ruovikkona ja betoniperustusten loppusijoituspaikkana.

Caravan-alue!?

Lue myös: Hämeenlinnan seudulla herättiin: ehkä tännekin voitaisiin houkutella turisteja (Jani Suhosen alanurkka 5.10.2021)

Torin luistinkentästä ollaan monta mieltä, kuten jäähallin luisteluvuorojen hinnasta? Kuinka monta jäävuoroa lapsille saataisi torijään hinnalla? Mikäli jäähallien päivittäinen (ei yö) käyttöaste on 100 %, niin “Pullerin” avojää tulisi rakentaa Hämeensaareen odottamaan uutta areenaa?

Rantatori

Hyvä veli, valtuutettu Teppo Turja (ps.), oletko vielä samaa mieltä säästäväisyydestä, oikeudenmukaisuudesta ja tärkeysjärjestyksestä Hämeenlinnan talouden hoidossa, kuin ennen vaaleja? Äänestimme sinua valtuustoon joukolla. Siis kumpi mielestäsi: asukkaille tärkeät terveyskeskukset vai soraa torille isolla rahalla? Vastaathan meille!

Pena 83 v ja moni muu

Kaupunkimme on saanut uudet johtohenkilöt. Todella odotettu asia. Miten on siis nyt? Voiko strategiajohtaja Rimpelä edelleen jatkaa virassaan vakavasta rikosepäilystä huolimatta? Onko edelleen tarkoitus vähätellä asiaa? Onko tarkoitus päästää asia vanhenemaan? Tämä on erittäin arveluttavaa mainosta Hämeenlinnan imagolle sekä toiminnalle.

Ihmettelevä kaupunkilainen

Mikä on tulevan Assi-sairaalan taloustilanne, kun KHKS on nyt tappiollinen?

Raili

Iso kiitos Tarinmaan koulun ulkoportaista. Loistavaa!

Vaari

Hattulan nuorisotila uuteen paikkaan. Loistava idea, saamme kaksi kärpästä samalla kerralla. Parolan keskusta tyhjenee (toivottavasti) häiriöistä ja uusi paikka antaa nuorille mahdollisuuden viettää aikaa ihanan rauhallisessa ympäristössä. Vuokra on yläkanttiin, mutta mitä emme tekisi nuorisomme parhaaksi?

RaimoEnsio

Yksityishenkilö on tehnyt valituksen hallinto-oikeuteen valkohäntäkauristihentymäalueille myönnetystä metsästyksen poikkeusluvasta. Poikkeusluvalla pyritään helpottamaan valkohäntäkauriiden metsästystä, jotta kanta ei edelleen liiallisesti kasva, mitä se on tehnyt vuosia. Jos metsästäjät yrittävät pitää kannan kasvua kurissa, olen kiitollinen siitä enkä käsitä valituksen tekemistä. Niin paljon nykyinen vinoutunut kauriskanta aiheuttaa tuhoa ja kustannuksia esimerkiksi viljelyksille, kotipuutarhoille ja liikenteelle. Milloin täällä ymmärretään se, että ylisuureksi paisuneet kannat luonnossa horjuttavat sen tasapainoa, on sitten kyseessä kauriit, valkoposkihanhet, siruetanat, rotat ja niin edelleen aina jättipalsamiin asti.

Kohtuus ja tolkku

Eino Tolvanen Riihimäeltä on yrittänyt ymmärtää elokapinaan osallistujia (HäSa 6.10.). Samaa harrastaneena päädyin vertaamaan katuja sulkevaa istuntoa lakkoiluun parempien elinehtojen puolesta reilu sata vuotta sitten. Tiedän, ettei vertailu ole tieteellisesti kelvollinen, mutta minulle se antoi hieman ymmärrystä. Tietääkseni nuo entisaikojen lakotkin aiheuttivat kanssaihmisille ongelmia, mutta saivat lopulta hyvääkin aikaan.

ReiPan

Miksi meitä rankaistaan Sihvosen kirjoituksilla? Tänään puoli sivua täyttä potaskaa: kaikki omat ovat huonoja. Olen sentään seurannut pitkään kiekkoa, mutten ymmärrä tällaisia kirjoituksia. Päivä on aina pilalla.

Huru-ukko

Lue myös: Sihvosen analyysi: Jarno Pikkarainen on suuri kysymysmerkki HPK:n päävalmentajana (4.10.2021)

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot