fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Iso kiitos poliisille, kun sakottaa kaupungin keskustassa

Poliisiauton perinteinen miekkatunnus. Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Isot kiitokset poliisille! Ilahduttavaa, että olitte jalkautuneet tiistaina tekemään erittäin tarpeellista risteysvalvontaa Hämeenlinnan keskustaan. Autoilijoiden punaisia valoja päin ajaminen on yleistynyt järkyttävästi. Jalankulkijoiden turvallisuuden valvonta varmasti on myös todella tarpeen. Tällaista valvontaa lisää, varmasti tienaatte palkkanne.

Sakkoja sakkoja

Ilmavoimien esikunnan tiedottaja Tuomas Hämäläinen kertoi (HäSa 5.3.) Horneteista Hämeenlinnan yllä, että hävittäjillä lennetään yleensä tukikohdasta toiseen. Selitys ontuu pahasti. Ilmavoimilla on tukikohdat Pirkkalassa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Yhteenkään näiden paikkojen väliselle isoympyrälle (=lyhin reitti kahden paikan välillä) Hämeenlinna ei osu. Hävittäjien navigaattorit olisi syytä päivittää. Suomen kartta ja kompassi auttaisi myös. Ehkä lentäjien olisi harjoiteltava suunnistusta, etteivät eksyisi Hämeenlinnaan meluamaan, ellei se ollut tarkoituskin.

Matti Seppälä, Iittala

Hammashoidon maksuja koskeva kirjoitus (HäSa 5.3) oli harhaanjohtava. Hämeenlinnan terveyskeskuksen hammashoidossa jokainen toimenpide maksaa erikseen, käyntimaksun lisäksi.

Tyytyväinen asiakas

Kyllä on hellunen mies tuo selkosanoittaja Pertti Rajala (HäSa 5.3.). Joskus oikeinkirjoituksesta paasaaminen lytistää ilmaisuintoa tai lukuhaluja entisestään. Mies joka karsii sanojen polulta turhat konkelot ja kapulat, on sankari. Kiitos Pertti.

Lukiluki

Äsken lehdessä oli asiaa vanhempien ihmisten lukuhalusta. Yleensä aikaa on lukemiseen enemmän eläkkeellä. Monissa tapauksissa olen törmännyt pieneen yksityiskohtaan, otsakkeet ja alaotsakkeet pystyy lukemaan helposti, mutta leipätekstit ovat surkean pientä kokoa ja silmälasien lisäksi tarvitaan suurennuslasia! Silmälasitkin ovat kalliita eläketuloilla.

Heikki Hämeenlinnasta

Autoritäärinen valta pitää kurissa kansan ja viruksen, vai voisiko Pohjois-Korean tiedotus lipsua?

Pro-Auctore

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot