fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Itkupillit voisivat poistua Suomesta

Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS välilyönti ja viestisi. Muista loppuun mahdollinen nimimerkkisi ja aina toimituksen tietoon nimesi ja paikkakuntasi. Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS välilyönti ja viestisi. Muista loppuun mahdollinen nimimerkkisi ja aina toimituksen tietoon nimesi ja paikkakuntasi. Kuva: Mostphotos

Taas näitä “julkisuutta vaikka väkisin” -suomalaisia: Sedu Koskinen antaa piut paut koronasuosituksille ja aikoo järjestää “isot yksityisbileet”! Mikä näitä kaikesta yhteiskuntaa syyttäviä yrittäjiä vaivaa? Tämä ja muut vastaavat itkupillit voisivat aivan hyvin poistua Suomesta.

Voi hyvää päivää

Asioista selvää ottavalle (HäSa 23.11.): Työttömyyskorvausta tai sairauspäivärahaa saava ei välttämättä jaksa tai ymmärrä hakea veroprosenttinsa laskua, jos ei häntä auteta. Tilanne on sama kuin vanhuksella, jolla pitäisi olla terveyspalveluissa valinnanvapaus palveluseteleineen, mutta hän ei jaksa tai kykene yksin vapaasti valitsemaan. Kaupungilla ei ole kiire työllistää ansiosidonnaista saavaa (näkyy pitkäaikaistyöttömyydessä). Onhan työttömyys varmempaa verotuloa kuin epävarma yrittäjyys.

Kansalaisyhteiskunta

Pekka Lylyn ansiokkaaseen kirjoitukseen Vanajanlinnasta (HäSa 23.11.) voisi todeta, että eikö ollut niin, että pari vuotta sitten vuokralaiset itse halusivat sitoa vuokran yhtiön liikevaihtoon. – On asia erikseen, onko kaupungin ydintoimintaa omistaa hotellia ja ravintolaa, vai onko sitä sittenkin koulujen ja terveysasemien ylläpito?

Mummo, Tuulos

Pekka Lyly valottaa hiukan Vanajanlinnan historiaa, taustoja, sekä nykytilannetta (HäSa 23.11.). Hän antaa ymmärtää, että yrittäjät ovat ikään kuin hyväntekijöitä työllistäessään ihmisiä, maksaessaan vuokraa kiinteistöistä kaupungille sekä veroja. Vanajanlinnan kiinteistöt pitää myydä yrittäjille. Se on kaikkien etu. Yrittäjät säästyvät vuokranmaksusta ja kaupunki pääsee eroon tarpeettomasta rasitteesta. Kirjoittaja ei kerro kuinka paljon kaupunki investoinut ja remontoinut kiinteistöjä matkan varrella.

Idänpään-Heikki

Satu Leppänen (HäSa 21.11) toi kirjoituksessaan varmasti useamman omaisen ja vierailijoiden ajatuksia ja tuntemuksia esille. Ei ainoastaan yhdeltä puolelta vaan laajanäköisesti ja asiallisen realistisesti. Asioita, joita on joutunut kohtaamaan pyrkiessään omaistapaamiseen. Olisipa edes yksi yhtäläinen suositusohje kaikkialla käytännössä, sekin helpottaisi elämää. Kiitos SL:lle!

Myös omainen

Jos Turkua ei olisi, Hämeenlinna olisi Suomen tylsin paikka, totesivat 50-luvun “mokut”.

Pimu 85 v.

Ei voi olla kovin vaikeaa, kun lähdet pois kotoasi vaikka ruokaostoksille, ota myös kanssakulkijasi huomioon. Käytä maskia ja kertishanskoja. Hiplaat kuitenkin kaupassa tuotteita, joita et ole ostamassa.

Hiplaamista seurannut

Mika Lartaman paidan nostamisesta takaisin hallin kattoon vastaa HPK:n hallitus ja sen puheenjohtaja. Näin muistan lukeneeni pari vuotta sitten. Hallitus vastaa myös tälle kaudelle täysin pieleen menneistä hankinnoista, toki seuran UTJ:n kanssa yhdessä. Tulevat vuodet monessa mielessä on seuran kannalta synkkiä. Ikävä kyllä.

Hokiheikki

Kiukkuisen verotetun (HäSa 20.11.) ja muiden samanmielisten olisi kannattanut kirjoittaa mielipiteensä silloin, kun ympäristökuntia innokkaasti kalasteltiin Hämeenlinnan palvelujen piiriin. Moni nykyinen liitoskuntalainen olisi varmasti äänestänyt liittymistä vastaan ja tänä päivänä kaikki osapuolet olisivat tyytyväisiä.

Karsittujen palvelujen kiukkuinen asukas

Kiitos keskussairaalan päivystykselle saamastani huolenpidosta 18.10. Samoin koko tiimi. Teidän kaikkien lämmin, huomioiva ja välittävä puhe tuntui hyvältä.

Huonovointinen potilas

Tsemppiä nuorelle kalastajalle Konsta Kankaalalle. Hyvä kirjoitus (HäSa 23.11.) hänen yrittäjäpolustaan. Hienoa kuulla nuorille suunnatusta kisällikoulutuksesta, jonne on tunkua. Kalastajakonkareiden hiljainen tieto on mittaamattoman arvokas perintö nöösipojille ja – tytöille.

Suositaan kotimaista

Katselin Ylen uutisia Hämeestä. Niissä näytettiin kuvia Ahvenistolle rakennettavasta uudesta Assi-sairaalasta. Voi luoja… Eikö tänne ole rakennettu rumuutta jo aivan tarpeeksi Goodman etunenässä? Käykää päättäjät Hyvinkäällä katsomassa, minkälaista on oikea sairaalarakentamisen arkkitehtuuri. Sieltä voi tässä asiassa hakea oppia.

TV

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot