fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Jatkovarret käyttöön maksupäätteissäkin

Tämä kuva jatkovarrettomasta maksupäätteestä on vuodelta 2013, eli pääte ei ole ihan uusinta mallia. Kuva: Juhani Salo
Tämä kuva jatkovarrettomasta maksupäätteestä on vuodelta 2013, eli pääte ei ole ihan uusinta mallia. Kuva: Juhani Salo

Kävin Karanojalla ja jätin sinne sekalaisen kaatopaikkakuorman. Ajattelin, että vaakatyöntekijä voisi käyttää maksupäätteessään jatkovartta, niin huonojalkaisen asiakkaan ei tarvitsisi nousta matalasta autostaan maksamaan. Samalla työntekijän välimatka saataisiin turvallisemmaksi mahdolliseen tartuntalähteeseen nähden. Niinhän olemme nähneet tv:n kaikilla haastattelijoillakin pitkät jatkovarret mikrofoneissaan. Teette siellä jätteenkäsittelylaitoksella arvokasta työtä, mutta niin tekevät kauppojen kassatkin.

Pertti Pitkänen, lääkäri eläkkeellä

Juuri vapunaattona Jannen lakituksessa muutamaan vajaasta 4 000 Hamkin Hämeenlinnassa opiskelevista törmänneenä voin todeta, että meillä on täällä mitä parhaimpia nuoria. Olemme lämpimästi iloisia, että Hämeenlinna koetaan kiinnostavaksi opiskelukaupungiksi. Nuoruuteen kuuluu myös se, että lähdetään maailmalle, ja jossain vaiheessa palataan. Meille palataan usein vasta työuran loppupuolella tai sen päättyessä. Yhdessä tehdään töitä, jotta Hämeenlinna olisi kiinnostava myös aktiivisessa työuran vaiheessa oleville. Siihen tarvitaan meitä kaikkia, yrityksiä, kaupunkia, ihmisiä, seuroja. Ilmapiirikin rakentuu yhdessä.

Sari Rautio, kaupunginhallituksen puheenjohtaja (kok.)

Missähän kaikki maskit ja kertakäyttöhanskat poltetaan?

Hessu K.

Hei ravintola-alan järjestö MaRa: vai ei valtion (=veronmaksajien) tuki riitä! Kai muistatte sitten ilmoittaa jäsenillenne, että vetävät pois tukihakemuksensa?

Veronmaksaja

Huuli pyöreänä kuuntelin, kun Kulmuni telkkarissa 6. toukokuuta kehotti ihmisiä maatiloille töihin istuttamaan perunan taimia. En ole tähän mennessä vielä perunaa taimista kasvattanut, vaan siemenperunoista.

Kohta 70-vuotias mummeli

Oikaisen torstain lehden tekstarissa (HäSa 7.5.) mainitsemani eläkekorotuksen: se on noin 8 euroa kuukaudessa nettona, ei vuodessa.

Erkki Juhani

Väliaikainen autovero on ollut voimassa kymmeniä vuosia. Kohta tulee väliaikainen koronavero.

Oletko valmis

Ihan hienoa, että kirjastot korona kriisin keskellä avautuvat henkireiäksi ihmisille. Niin, paitsi Nummen nk. kirjavarasto. Siellä ei voi käydä lainaamassa vaan ainoastaan hakea varatut kirjat. Tämä sijainnin vuoksi, koska koulun yhteydessä eikä ulkopuolisia saa siellä käydä. No ni, tässä Nummen kirjaston käyttäjät taas kerran kärsii, mitättömäksi kutistettu neliöiltään ja nyt vielä sijainnin aiheuttama ongelma.

Uusi kirjasto Jukolaan ja sassiin!

Mikä pakkomielle hallitusta oikein vaivasi, kun sen piti pakottaa peruskoulut lähiopetukseen muutamaksi päiväksi? Järjestelyongelmat yläasteen puolella, mm. koulun alkamisaikojen porrastuksina, ovat melkoiset. Oli jo opittu siirtyminen etäopetukseen, mutta nyt on opittava uusiin, hankaliin järjestelyihin. Syksyllä normaalikäytäntöön olisi ollut luontevampaa siirtyä. Koronaviruksen on nyt oppilaiden välityksellä helpompi siirtyä vanhempiin.

Outoa!

Hienoa, uimahallin rantaan on valmistumassa leikkipaikka, mutta missä rannassa voisi istua? Ranta-alueelle pitäisi pikaisesti saada paljon istuinpenkkejä. Turhan isoa nurmikumparetta uimarannan kohdalla voisi pienentää. Siihen mahtuisi hyvin muutama pöytäryhmä. Alueelle olisi hyvä saada myös senioreille sopivia kuntoilulaitteita. Toivon mukaan tämä hieno ranta-alue kehittyy edelleen ja on kaikenikäisille kaupunkilaisille upea kuntoilukeidas!

Rantalenkkeilijä

Tamperelainen kukkakauppias totesi (HäSa 6.5.), että suomalaiset arkailevat uuden tai erikoisen yhdistämistä perinteisiin kevätkukkiin. Eivät he arkaile. He rakastavat perinteitä ja suosivat suomalaista! Useat erikoisuudet rahdataan ulkomailta.

Hortus & Silva

Petteri Orpo valitteli (HäSa 6.5.), ettei hallitus ota yksityistä sektoria mukaan koronakriisissä, eikä tee yhteistyötä opposition kanssa. Kun muistelemme edellisen porvarihallituksen toimintaa sote asioissa, silloinkaan ei kuunneltu oppositiopuolueita. Silloin kyllä otettiin yksityinen puoli huomioon!

Marjatta

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

 

Menot