fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Jos festivaaleja pidetään Linnanpuistossa, olisi kohtuullista kustantaa pääsyliput lähitalojen asukkaille

Wanaja Festival järjestetään viikonloppuna Hämeenlinnan Linnanpuistossa. Kuva vuoden 2019 festivaalilta. Kuva: Pekka Rautiainen
Wanaja Festival järjestetään viikonloppuna Hämeenlinnan Linnanpuistossa. Kuva vuoden 2019 festivaalilta. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa, arkisto

Mikäli Hämeenlinnan kaupunki jatkossa yhä sallii musiikkifestivaalien pidon Linnanpuistossa, on vähintään kohtuullista, että kaupunki kustantaa lähitalojen asukkaille pääsyliput itse konserttialueelle! Haitta eri festivaalien rakentamisesta, purusta ja ylimääräisestä liikenteestä ei ole asianmukaista, varsinkin kun Kantolan festarialue on tyhjillään!

Kantakaupunkilainen

Lue myös: Wanaja Festivalin pystytys alkoi Linnanpuistossa – Lue, mitkä kadut suljetaan tapahtuman ajaksi (6.7.)

Ex-ministeri Jari Koskisen päätyessä tärkeimpään Hämeenlinnan kaupungin poliittiseen elimeen puheenjohtajaksi, hän olisi lähes pormestarin asemassa. Jo valittu, poliittisesti vihreä kaupunginjohtaja, saakin näin merkittävää johtamisseuraa. Koskisen “sui generis”-vihreys, eli “omaa laatuaan -vihreys”, on traktorinkin päältä sisäistynyttä. Hämeenlinnan laajat maa- ja metsätalousalueet saavat hänestä tämän vihreyden puolustajan.

Ehkä eri tyyliin

Kun Hämeenlinnan kaupunginhallituksen kokoa aiotaan kasvattaa kahdella täysin turhalla lisäjäsenellä (kiitos demarien ja kokoomuksen) on kerrottu että se kasvattaa kustannuksia. En muista nähneeni lukuja minkälaisesta lisärahasta puhutaan.

TeePee

Teppo Turja, eikö se ole persuille yksi ja sama, onko kaupunginhallituksessa 6 vai 8 henkeä suurimmista puolueista? Teitä persuja on kuitenkin vain kaksi ilman mitään vaikutusvaltaa. Keskittyisitte paikoista kiistelemisen sijasta tärkeämpiin asioihin. Mitä hallitus tulee tekemään, miten yhteistyö tulee toimimaan ja mihin asioihin sen pitää keskittyä? Ainakin pääsette äänestämään kyllästymiseen asti.

Asiasisältö tärkeämpi

Toisin kuin mielipidekirjoituksissa ja pääkirjoituksissa toistuvasti väitetään, kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto eivät ole tehneet mitään teknistä vaaliliittoa Hämeenlinnassa. Luottamuspaikkajaosta on vain sovittu tämä optio huomioon ottaen. KD ja vasemmisto saivat yhteensä enemmän ääniä kuin vihreät tai keskusta, joten yksi puolitettu paikka kaupunginhallituksessa ja lautakunnissa on aivan oikeudenmukainen jako.

Teija Arvidsson

“Sibeliuksenkadulle sekaliikenne”? Sehän siellä onkin jo. Vaikka kuinka monet jo 12 täyttäneet ajelevat polkupyörillä ihan miten sattuu. Ja vielä pyrkivät pitämään kiinni jostain kuvittelemistaan “oikeuksista” liikenteessä. Onko miljoonien pyöräilyväylän suunnittelijoilla olemassa suunnitelma siitä, miten pyöräilijätkin saadaan noudattamaan liikennesääntöjä? Ellei, niin hukkaanhan ne väylään käytettävät rahat menevät!

Kasarmikadulle levennetty jalkakäytävä

Yleinen uimaranta ei kai ole tarkoitettu peseytymiseen. Tänään rouvashenkilö kantoi saippuat ja shampoot laiturille, saippuoi itsensä hiuksia myöten ja peseytyi laiturin rappusilla. Vieressä uiskentelivat pienet ja isot lapset. Ikävää.

Lapsenvahti

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot