fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kaappariovisessa oli ihan samat herkut kuin uusissa autoissa

Fiat 600 oli aikansa legenda suomalaisilla maanteillä. Kuva: Lukijan kuva
Fiat 600 oli aikansa legenda suomalaisilla maanteillä. Kuva: Lukijan kuva

Lueskelin tässä autolehdestä autojen esittelyjä, joissa kerrottiin niiden varusteista ja ominaisuuksista. Oma ensimmäinen autoni oli kaappariovinen Fiat 600 vm 1963. Totesin, että siinä oli jo yllättävän paljon samoja “herkkuja” mitä nykyautoissakin on. Oli lukkiintumattomat jarrut (katsastusmies kertoi), start and stop -ominaisuus (sammui usein, jos joutui pysähtymään), luistonesto (28 hv), vakionopeussäädin (kaasupoljin aina pohjassa), hybridi (liikkui bensalla ja hinausköydellä), kevytmetallivanteet (ruosteinen pelti), navigaattorin ääni vaihdettavissa (Suomen kartta ja vaihtuvat tyttöystävät), pakokaasujen kierrätys (lämmityslaite päällä käryt tuli sisään), tummat lasit (sävy Marlboro).

Matti Aumo, Iittala

Talvi on taitettu. Viime syksynä yritin tällä palstalla markkinoida Varikonniemen rytörämeikön kevyttä raivausta ihan turvallisuussyistä. Itse poistin ennen joulua sahalla yhden koivurangan, joka makasi kolmatta päivää poikittain kulkuväylällä. Mukavia ulkoiluhetkiä kohti kesää.

Husqvarna

Suurkiitos Verkatehtaan rokottajille erinomaisesta palveluksesta! Kaikki toimi mahtavasti!

Astmaatikko Kalvolasta

Äiti-vainaani oli oikeudenmukainen. Jos ei kaikille lapsille riittänyt kokonaista karkkia, hän puolitti ne. Näin kaikki saivat vähän ja kaikille riitti. Kaupunki ei ollut oikeudenmukainen jakaessaan paikallista palkankorotusta, jättäessään osan lähihoitajista kokonaan ilman!

Yksi ilman jääneistä

Kaikki me hoitajat emme näköjään ole samanarvoisia. Näinkö meitä arvostetaan? Korona on koetellut meitä kaikkia samalla tavoin. Mikä meidät laittaa eriarvoiseen asemaan? Kyllä ovi käy kohta ulospäin.

Lähihoitaja Päivi, Hämeenlinna

Lue myös:

Kaupungin johto vastaa: Lähihoitajat ovat kaupungille tärkeitä – Järjestelyerää ei voinut jakaa koronakorvauksena (mielipide 9.4.2021)

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot