fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kansa on saatu hurahtamaan sähköautoiluun – Seuraavaksi uhataan sähkön hinnannousulla

Sähköauton lataus menossa Turussa viime maaliskuussa. Kuva: Timo Jakonen
Sähköauton lataus menossa Turussa viime maaliskuussa. Kuva: Timo Jakonen

Nyt kun on saatu osa kansalaisista hurahtamaan sähkö- ja hybridikulkuneuvoihin, niin jo uhitellaan lähes 30 prosentin sähkön hinnannousulla. Tästä seuraa myös siirtomaksujen huima nousu. Dieselillä mennään lopun ikää.

Pekko

Ihan vaan pikku huomautus nimimerkille Epätietoinen veronmaksaja: Jos olet autolla liikkeellä, sinulla on ajokortti, jonka yhtenä edellytyksenä on liikennemerkkien tunteminen. Ainakin silloin kun meinasin itse ajaa Hämeensaaren matkaparkkiin, oli aika selvästi liikennemerkin ilmoitettu, mikä on kyseisen pysäköintikentän tarkoitus, joten itse siirryin uimahallin edustalla olevalle parkkipaikalle, kun en halunnut parkkisakkoa.

J Rengosta

Nyt raskas liikenne, mukaan lukien julkinen liikenne, vuorokaudeksi pyörät seis. Viisikko töihin. Polttoaineen hinnoittelu, tiestön kunto työaikarajoitukset ja kilpailutus syövät kannattavuuden ja ajavat yritykset konkurssiin.

4 miljoonaa ratissa

Isosuo ja Lindberg eivät selvästikään asu Ojoisilla eivätkä Idänpäässä.

Holappa

Lue myös: Terveysasemien kohtalo menee kaupunginhallituksen puntariin (28.9.2021)

Rajoituksia lopetetaan, mutta maskisuosituksista ei puhuta mitään. Ihmiset käyttävät samaa maskia yhä uudelleen tai eivät käytä lainkaan, jolloin siitä ei ole mitään hyötyä. Itse en mene teatteriin ennen kuin siellä saa hengittää vapaasti. Ja mitä rikollisia ravintolat ovat, kun ovat edelleen rajoitettuja?

Koska maskit pois?

Hyvä päättäjät, että torppasitte maa-alueen myynnin golffareille. Ja peukutus koulujen vetovoimasta kirjoittaneelle henkilölle. Päättäjät voisivat ottaa enemmän järkeviä ideoita asukkailta kaupungin kehittämiseen, eikä aina äänestetä jäsenkirjan mukaan. Olikohan “Markku” taas sössinyt Ahveniston altaan remontissa?

M.K.

Jos Tampereelta olisi tarpeeksi lentomatkustajia, ei Finnair lopettaisi liikennettä. Ja kun heitä on niin vähän, ei tarvita oikorataa, eikä tunnin junaakaan. Kaikki mahtuvat Paunuun, nekin kulkevat kohta sähköllä saasteettomasti. Eikä tätä tarvitse konsultin enää laskea uudestaan.

Hassan, Janakkala

Poliisit, hoitajat ja sosiaalityöntekijät ynnä muut työtään tekevät kohtaavat usein väkivaltaisia ihmisiä, jotka ovat mahdollisesti aseistettuja. Olisiko jo aika kiristää Suomen löysiä rangaistuksia aseen hallussa pidosta? Aseen kanssa liikkuva saman tien vankilaan, ja vuosi vähintään, niin saattaisi käyttäytyminen muuttua.

Turvallisuutta lisää

Nyt käsitellään eduskunnassa valtion tuloja ja menoja. Me vaadimme! Kaikki vaativat! Sitten kritisoidaan, kun otetaan velkaa, jos eivät rahat riitä. Millä niitä vaatimuksia voi muuten täyttää? Kukaan ei kerro, mistä otetaan pois! Opettajat vaativat, sairaanhoitajat, poliisit, yrittäjät… Ilmastonmuutos vaatii, kulttuuri vaatii, kaikki vaatii, eikä mistään saa ottaa pois. Sitä ihmettelen kun opettajat ja sairaanhoitajat vaativat, että rahaa pitää tulla lisää, kun väsymys niin painaa. Kuinka raha poistaa väsymyksen? Hämeenlinnassakin kun yritettiin vähentää terveysasemia, niin johan metakka nousi. Kukaan ei kertonut, mistä otetaan ne rahat, jotka olisi muualle tarvittu. Eipä Hämeenlinnan todella hyvinvointiin tottuneet kansalaiset voi ymmärtää paikkakuntia, joissa ovat monien kilometrien päässä terveysasemat, eivätkä valittelut auta. Ihminen on todella perusluonteeltaan itsekäs ja ahne: kaikki vain minulle, muilla ei ole väliä.

Me vaadimme, Janakkala

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot