fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kauheaa! – Uusiin liikennemerkkeihin on jäänyt miesten polkupyörä

Tässä vanhassa liikennemerkissä on vielä perinteinen miesten munamankeli, uusissa vastaavissa merkeissä on modernimpi, mutta edelleen miestenpyöräksi tunnistettava. Kuva: Tapio Tuomela
Tässä vanhassa liikennemerkissä on vielä perinteinen miesten munamankeli, uusissa vastaavissa merkeissä on modernimpi, mutta edelleen miestenpyöräksi tunnistettava. Kuva: Tapio Tuomela

Mikä meitä suomalaisia vaivaa? Perhevapaauudistuksen jälkeen ei saa käyttää sanoja äiti ja isä. Sitten tulee liikennemerkkiuudistus, jossa näperrellään hahmojen ulkoasulla. Kuka näitä muutoksia on tilannut, maksanut ja mitä maksaa, kun merkit vaihdetaan koko maahan? Saahan sitä työllistettyä noinkin. Mutta voi kauheaa, liikennemerkkeihin on jäänyt miesten polkupyörä. Käytän tuota ilmaisua, kun en tiedä, miksi sitä pitää nykyään kutsua.

Järki hoi

Enpä ihmettele, jos Suomesta loppuvat vauvat, kun ajatustyyli on kuin Kolmen lapsen äidillä (HäSa 13.2.). Täysin itse rakennettuja paineita, jotta tuntisi itsensä “hyväksytyksi sosiaalisesti”! Ei kylläkään tippaakaan perhelähtöistä, valitettavasti.

Myös kolme lasta

Kolmen lapsen äidille (HäSa 13.2.) tiedoksi, että kuka “pakottaa” synnyttämään luomuna, imettämään kaksi vuotta, tekemään itse soseet, järjestämään virikkeitä yms. Äidit ovat synnyttäneet ilman kipulääkkeitä, menneet työhön, kun lapsi on ollut kahden kuukauden ikäinen, pesseet sideharsovaipat.. Maatiloilla lypsivät lehmät, eikä edes vettä tullut hanasta! Tässä vaan pieni määrä tehtäviä.

Ei ole pakko suorittaa koko päivää

Mitä sanotte päättäjät, jos todellakin luopuisitte vanhanaikaisesta torinaluspysäköintikonseptista vihdoinkin. Sen sijaan voitaisiin laittaa sähkö-, bio- tai robottibussit kiertämään olemassa olevien pysäköintitalojen kautta keskustaan. Tätä tultaisiin katsomaan kauempaakin. Säästyvillä miljoonilla saisi rakennettua areenahallin sekä hiihtoputken Apparalle. Varsinkin hiihtoputki tarvitaan.

Hiihtoniilo

On ilo lukea tekstareita aamuisin. Enää ei vaieta päättäjien mielivaltaisuudesta. Nimimerkki Ana ihmetteli, mitä demareille on luvattu vastalahjaksi kannattaessaan Sariparkkia. Hyvät demarit, kun painatte väärää nappia äänestyksessä, on turha edes pyrkiä seuraavalle valtuustokaudelle.

Ei Sariparkille

Kyllä on suuruudenhullut suunnitelmat. Hyvin toimivat koulut, terveysasemat, päiväkodit lopetetaan, jotta “peltilehmille” saadaan lämpöiset sisätilat! Kaikkein uskomattomin asia on, että molemmat Sarit ovat näiden hankkeiden kannalla. Täytyy todella toivoa, että nämä hankkeet eivät toteudu kaikkein eniten haavoittuvien kustannuksella.

Tuovatko kuntavaalit muutoksen?

Kiitos Jorma Saarinen ja nimimerkki Reipan (HäSa 12.2.). Toriparkki valmistuisi yli kymmenen vuoden päästä, jos sen rakentaminen aloitetaan. Ilmastomuutos on nopeaa, mennyt vuosi oli koko maapallon kuumin. Tämä tarkoittaa lisääntyviä myrskytuulia, tulvimista, ääriolosuhteita. Vuonna 2030 olisimme junttila, jossa on maan suurin ja uusin hulevesiallas torin alla. Kuntakyselyyn mukaan innovatiivisuus. Kysymykseen nro 2: En osaa sanoa/jokin muu, mikä?

Iskä

Hämeenlinnan tulevaisuus-visioon jotain järkeä. Jos tänne halutaan lisää veronmaksajia, niin tarvitaan mm. kunnossa olevia kouluja ja äkkiä. Poikamme ehti käydä Hätilän kouluja ainoastaan väistössä 9 vuotta… vieläkään kukaan ei tiedä, mitä Hykille tapahtuu. Muitakin koulurakennuksia seisoo tyhjillään ja mukulat kulkee väistötiloissa. Asuntojen hinnat nousevat Helsingissä ja Tampereella, mutta meillä laskevat. Kuka lapsiperheellinen muuttaisi tänne, kun koulut ovat, mitä ovat: lukiot täynnä ja väistötiloissa. Hieno, perinteikäs lukiorakennus odottaa tyhjänä, mitä? Toriparkkiako? Tehkää Hämeenlinnasta houkutteleva ja lopettakaa sijoittajien peesaaminen. Pysäköinti ongelma on ratkaistu muualla niin, että rakennuttaja itse rakentaa velvoitepysäköinnin ei veronmaksajat! Joko katolle, välikerroksiin, kellariin, vaihtoehtoja on, ja maksaja on rakentaja.

Hätilän varjokokoomus

Keskustaan on avattu uusi lounaspaikka, mainoksien mukaan oikein Eatery. Me tyhmät hämeenlinnalaiset emme varmaankaan olisi ymmärtäneet mistä on kysymys, jos olisikin avattu Ruokala eikä Eatery. Tai ehkä odotetaan suomea ymmärtämättömien turistien invaasiota.

Where is the beef

Nimimerkille Joku (HäSa 11.2.), johtotehtäviin pitää aina valita tehtävään päteviä eikä poliittisesti sopivia. Nykyinen nuorisohallitus ei voi toimia muuten kuin valtavalla avustajajoukolla koska elämänkokemus ja johtajakokemus puuttuu. Tämä maksaa todella paljon. Myös nykyisen hallituksen vastikkeetonrahanjako on täysin vastuutonta.

H.O.V.

Nimimerkille Oikeudenmukaisuutta yhteiskuntaan, Palmian työntekijät kuuluvat kunta-alan työehtosopimuksen piiriin, joten kaikki kiky-sopimuksen määräykset ja myös lomarahojen leikkaus koski heitäkin! Asia on tarkistettu Pamin alueluottamusmieheltä.

Idänpään-Heikki

Kodinkoneisiin liittyviin juttuihin lisäys: Meillä oli aikoinaan 6-henkinen perhe ja pyykkiä pestiin 15 koneellista viikossa (urheilevia nuoria). Aina kun menin kauppaan, pyysin halvinta konetta. Kone kesti 5–6 vuotta. Käytin vain kahta pesuohjelmaa, 40 ja 60 astetta. Kuinkahan kauan kone olisi kestänyt parin koneellisen viikkovauhtia? Astianpesukoneessa käytän vain yhtä ohjelmaa.

Köyhän ei kannata ostaa kallista

Rajusti röyhtäilevä digiaika aiheuttaa happamanmakuisia supistuksia Suomen mediassa. Ilkan ja Pohjalaisen fuusio Pohjanmaalla sai nopeasti seuraajan, kun Sanoma-konserni osti massiivisella kaupalla Alman lehtiyritykset. Jatkuvat omistusten keskittämiset eri puolilla maata saattavat vaikeuttaa suuresti alueellista tiedonvälitystä sekä kaventaa sananvapautta. Tähän otaksuttavasti yhä pahenevaan päänsärkyyn ei ole näköpiirissä lääkettä.

Joku

Pieni lapsi tai vanhus voi tarvita avustajaa. Mikäli aikuinen tarvitsee suuren joukon avustajia etsimään netistä vastauksia työtehtäviensä kysymyksiin, jotakin taitaa olla pahasti pielessä.

Vettenrohvi

Jäimme kolme vuotta sitten käsitykseen, että 24 tuntia talkoita ja lomarahoista leikkaaminen olisi sovittu kolmeksi vuodeksi, koska silloin siitä niin puhuttiin. Missä vaiheessa näistä on tullut pysyvä käytäntö, josta nyt lakkoillaan? Voisiko esim. JHL:n tai muu asiantuntija kirjoittaa selvityksen asiasta? Palkansaajapuolen neuvottelijoilla pitää olla mustaa valkoisella siitä mitä on sovittu ja mitä ei. Hehän pitävät palkansaajien puolia.

Turhaanko liitolle maksetaan?

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot