fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kaupungin johto voisi muuttaa vanhaan lääninhallitukseen

Vanhana Hämeen lääninhallituksena Hämeenlinnan torin laidalla tunnettu rakennus valmistui vuonna 1836 arkkitehti C.L. Engelin suunnittelema. Kuva: Juhani Salo
Vanhana Hämeen lääninhallituksena Hämeenlinnan torin laidalla tunnettu rakennus valmistui vuonna 1836 arkkitehti C.L. Engelin suunnittelema. Kuva: Juhani Salo

Hämeenlinnan kaupungin hallinnon päävirasto muuttaa nykyisestä kiinteistöstään Wetterille. Tämä satojen vuosien ikäinen, menneiden vuosikymmenten saatossa arvostusta osakseen saanut kaupunki, ei ymmärrä sijoittaa ylintä virkamiesjohtoaan arvostetumpaan kiinteistöön, jollainen olisi Hämeen lääninhallituksen jo kunnioitettavan iän saavuttanut rakennus. Eikö sieltä löytyisi tilaa kaupunginjohtajille ja heidän sihteereilleen?
Arvostuskysymys!

Miten on mahdollista, että päiväkodeissa työntekijät määrätään korona-aikana edelleen siirtymään ryhmästä ja yksiköstä toiseen työntekijäkustannusten minimoimiseksi? Kuka kantaa vastuun? Myös maskin käyttö on kielletty henkilöstöltä. Varhaiskasvatuksen hallinto, onko työvoiman siirtelyyn jokin järkevä peruste, vastoin kaikkea muuta yleistä tietoa? Miten vastaatte asiaan?
Hyssyttelyä havaittavissa

Kiitos Hämeen Sanomille Hämeenlinnan pyöräilyä ja infraa koskeneesta pääkirjoituksesta (HäSa 14.10.). Niin totta joka sana ja ajankohtaisempi kuin koskaan hiilineutraalisuuteen pyrkivän Hämeenlinnan myötä. Ei sovi myöskään unohtaa lisääntyvän pyöräilyn tuomia säästöjä terveysmenoissa. Joko lopulta saataisiin katetta ja tekoja sanojen ja tyhjiksi osoittautuneiden lupausten sijaan?
Veijo Kuosa, Hämeenlinna

Alanurkan kirjoittaja Eelis Hirvelä (HäSa 13.10.). Oletko koskaan käynyt rautakaupassa? Ne ovat tilavia, monen sadan neliön “halleja”, joissa asiakkailla pysyy hyvin turvavälit, joissa käytetään käsidesiä ja maskeja – myös myyjillä. Ainakaan Hämeenlinnassa ei ole yhtään yökerhoa, joka täyttäisi em. seikat. Pandemian aikana tärkeintä on sen kurissa pitäminen – ei alkoholin myynti öisin.
Fakta juttu

Liisa Helamaa pohti (HäSa 14.10.) voiko poliitikko edes vaikuttaa meidän verorahoin palkattuihin viranhaltijoihimme. Vaikuttamismahdollisuus kaventuu entisestään, jos poliitikko on itsekin kunnan virassa. Pokkuroiva joo-joo-lautakuntalainen tai kabineteissa suhmuroiva, mutta julkisissa kokouksissa hiljaa istuva poliitikko on usein tässä kaksoisroolissa. Lautakunta voisi lopettaa palvelujen oston yksiköltä, joka ei täytä palvelukriteereitä.
Välissä

Kokoomuksen puolueohjelmassa todetaan, että demokratia on tapa olla sivistyneesti eri mieltä. Se on unohtanut puheenjohtaja Petteri Orpo. Hän haastaa hallitusta varsin populistisesti ja räyhäkkäästi. Yhdessä Halla-ahon sekä muiden perussuomalaisten kanssa. Herää kysymyksiä, että miten Halla-ahon ja Orpon hallitus hoitaisi korona-ajan valtiontalouden, sekä rahoituksen ja työllisyysasiat?
Politiikan tarkkailija

Arvoisat kokoomuksen politpyroon päättävät henkilöt. Orpo. Satonen. Häkkänen ja takapiru Grahn-Laasonen. Onko teille tullut pakkomielle kyykyttää työttömiä ja työttömäksi joutuvia. Marisette jatkuvasti ansiosidonnaisen päivärahan kestosta ja ns. eläkeputkesta ja teette turhia välikysymyksiä teatterin vuoksi. Hallituksellahan on enemmistö eduskunnassa. Kyllä teille kelpaa kaikki yritystuet joita on yli 1 400 kappaletta eri muotoisina, eivätkä ne teidän mielestänne vaikuta valtionvelkaantumiseen mitenkään.
Pentti Ranta

Vassari-toveri! Ilmeisesti ett ole lukenut Hämeen Sanomia viime hallituskaudella. Muun muassa Tarja Filatovin kirjoituksessa syytettiin hallitusta ja kokoomusta lähes kaikesta. Tällainen nokittelu puolin ja toisin osoittaa politiikan mädännäisyyttä ilman puoluerajoja.
Avara katse

Nimim. Naamari rutussa (HäSa 15.10.), kyllä, kyllä me vassarit seuraamme mediaa ihan aktiivisesti. Emmekä aina usko kaikkea mitä se kirjoittaa, ainakaan kuuntelematta myös asianosaisia. Suosittelen sinulle samaa.
Jaska

Olen päättänyt, koronasta ja suomalaisesta eduskuntapolitiikasta huolimatta ottaa koiran. Jospa se oppisi olemaan räksyttämättä ja haukkumatta. Annan sille nimeksi Opro.
Voi hyvää päivää

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot