fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kaupunginhallitus osoitti, että sen mielestä ihmiset ovat kaupunkia varten

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen aikaisempi kokoushuone Raatihuoneenkadun kaupungintalossa vuonna 2011. Kuva: Pirkko-Liisa Kastari
Hämeenlinnan kaupunginhallituksen aikaisempi kokoushuone Raatihuoneenkadun kaupungintalossa vuonna 2011. Kuva: Pirkko-Liisa Kastari

Päätös palauttaa Alvettulan päiväkoti lakkautuslistalle osoittaa, että Hämeenlinnan kaupunginhallituksen mielestä ihmiset ovat kaupunkia varten, eikä kaupunki ihmisiä varten.

Muutto mielessä

VR:n kuukauden kausilippu välille Hämeenlinna–Helsinki maksaa eko-luokassa 278 euroa. Mielestäni kuukauden pysäköinti Pöölissä saa maksaa enintään 10 prosenttia tuosta hinnasta. 27,80 euroa kuukaudessa olisi järkevä hinta VR:n kausilipun ostaneille nykyisen 82 euron sijaan. Se olisi kohtuullista.

Liverpööl

Nimimerkki Marjaterttu (HäSa 23.9.), minäkin luin Juhonpojan kirjoituksen enkä huomannut maalittamista. Sovinnollisuuttahan kirjoituksessa toivottiin! Minun saamani kouluopetuksenkin perusteella nykyinen hallitus on demokraattisesti nimetty. Ideoita voi toki olla monenlaisia. Laki on silti laki.

ReiPan

Janakkalaan pitää ostaa mieluummin viisi uutta kirjastoautoa, koska ne ovat kustannustehokkaita, samalla voidaan lopettaa tai ainakin pienentää tuntuvasti pääkirjastoa. Vertaile pohtien lainausmääriä ja tee maalaisjärjellä päätös.

Hassan, Janakkala

Tarkennus väestötietoihin: Väkiluku on siis kasvanut +214 tänä vuonna, yli 65 v +269, alle 65 v -45, siis 269-45 = 214. Hyvä näinkin, mutta vino suunta, harmaantuva Hämeenlinna.

Rafael Hellsten, statistikko

Lue myös: Suunta ja jatkuvuus tärkeintä muuttovoitossa (pääkirjoitus 23.9.2020)

Vihreä sisäministeri kuulemma iloitsee, kun turpeen alasajo alkoi. Samaan aikaan Suomen kansalle mainostetaan punaisia auringonlaskuja, joita saadaan, kun USA:ssa poltetaan luontoa. Olen ymmällä, mutta ehkä kannabiksen polton salliminen saa asiat tasapainoon?

Vettenrohvi

Ei kirkoilta saa poistaa avioliittoon vihkimisen oikeutta. Kauppakeskuksen ja avioparin välinen ero on tietty, että aviopari voi osallistua liturgiseen elämään osana kirkkoa ja sen mysteerioita. Suomi säätää lakinsa niin kuin parhaaksi näkee. Lainsäädäntö ei vaikuta esim. Konstantinopolin ekumeeniseen patriarkaattiin. Ortodoksisessa kirkossa avioliitto on mysteerio eli sakramentti. Raamattua ei pidä lukea ilman hermeneutiikkaa ja maalaisjärkeä. Traditio kertoo usein enemmän kuin yksittäinen jae Raamatussa.

Tuomas Hyvönen, Kuopio

Pappien raskaitakin rikoksia on jäänyt käsittelemättä kirkon omissa tuomiokapituleissa, uutisoi Helsingin Sanomat 31.8.2020. Lehden hakukone näyttää oman kunnan tilanteen. Kuten Päivi Räsänen eduskunnassa ilmoitti ja Yrjö Niemi kirjoitti (HäSa 22.9.), kristitty voi pitää Raamattua lakikirjanaan ja kirkko toimia omien lakiensa mukaisesti. Pappismatrikkeli (2018) voi esittää naispapin nuhteettomana ja antaa hänen jatkaa vihittynä virassaan, vaikka naiselle olisi alkaen v. 2003 kertynyt 26 laillisesti tuomittua rikosta ja käräjäoikeus olisi sanonut hänen olevan “ilmeisen piittaamaton lain kielloista ja käskyistä”.

Valtion kainalossa?

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot