fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kellojen edestakainen siirtely saisi jo vihdoin loppua

Muita: Tunnistaako oma kirkkomme sen sisään uineet ääriliikkeet ja sanoutuuko irti niistä?
Mitä enemmän kelloja sitä enemmän siirrettävää. Nämä rannekellot on kuvattu keväällä 2015 forssalaisessa Hannun Kellossa. Kuva: Tapio Tuomela
Mitä enemmän kelloja sitä enemmän siirrettävää. Nämä rannekellot on kuvattu keväällä 2015 forssalaisessa Hannun Kellossa. Kuva: Tapio Tuomela

Taas siirreltiin kelloja, nyt talviaikaan. EU:n parlamentti päätti jo keväällä vuonna 2019 äänin 410–192, että siirtely lopetetaan. EU:n neuvosto ei ole vielä käsitellyt asiaa, vaan se on pysähtynyt asiantuntijatyöryhmään. Muun muassa Etelä-Euroopan valtiot ovat asiassa varauksellisia. Lisäksi jäsenmaiden parlamenttien on se hyväksyttävä. Päätös venyy ja venyy… Kallis, hankala, työläs, sekä täysin tarpeeton eestaas-siirtely pitää lopettaa. Kansalaiset ovat tyystin työlääntyneet ja kyllästyneet kellojen viisarien siirtelyyn!

Heikki Notko

Hämeenlinnalaiset mielellään “omivat” näitä pärjääviä ihmisiä itselleen (esimerkiksi Esa Pulkkinen, Soile Ojala) vaikka ovat lähtöisin Kalvolan kunnasta. Jos kyseessä on vaikka rattijuoppo liitoskunnasta, niin silloin uutisessa ei olekaan hämeenlinnalainen kuski!

Masa, Iittala

Hämeen Setlementin toiminnanjohtajan kirjoitus (HäSa 30.10.) kolmannen sektorin tärkeästä roolista on varteenotettava. Toivottavasti ei kantaudu kuurolle korville. Itse säännöllisenä kävijänä Läntisellä Kumppanuustalolla vahvistan tämän. Paikka on monille henkireikä ja kohokohta päivälle on tavata muita kahvikupposen äärellä. Valitettavaa on, että aukiolo on kovin lyhyt, koska työntekijöitä ei ole varaa palkata enempää.

Päivi

Outoa, että suuri rakennusliike saa vuodesta toiseen pitää Asemanrannan tonttinsa asema-aukion laidassa ruokottomassa kunnossa. Siellä on kasa joskus rakennustöissä käytettyä tavaraa, mainostaulu hädin tuskin pystyssä, aita retkottaa miten sattuu, jalkakäytävän reuna pukkaa yli puolimetristä kasvustoa. Eikö tällaista kukaan valvo, kun eivät itse näköjään ymmärrä. On tämä hieno käyntikortti junalta hotelliin ja kaupunkiin tulijoille.

Kauan katsellut

Sivusta seuraten tulee mielikuva, että ministeri Leppä käy vaalikamppailua metsästäjien äänistä Evolla ratsastaen.

ReiPan

Valtakunnansyyttäjä on saanut (HS 1.11.) osakseen idiootiksi haukkumista ja luiden katkomista sekä polttamista koskevaa uhkailua: “jotain voi tapahtua…” Tämä siksi, että syyttäjä nosti Päivi Räsästä vastaan syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tunnistaako oma kirkkomme sen sisään uineet ääriliikkeet ja sanoutuuko irti niistä?

Lapset pelkää Päiviä

On todella esimerkillinen “ilmastokokous”. Toistasataa maajohtajaa ja miljardööriä tuhatpäisine seuralaisineen lentää osa yksityisjeteillä kokoukseen, jopa Suomenkin presidentti on mukana. Asiat olisi voitu selvittää netin välityksellä. Mitähän mieltä olisi Pentti Linkola tästä touhusta?

Linkolan ihailija

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot