Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Keskussairaalassa kaikkien on käytettävä käsidesiä

Oikea käsihygienia on sairaaloissa infektioturvallisuuden kulmakivi. Kuva: Pekka Rautiainen
Hyvän käsihygienian merkitystä on korostettu koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Keskussairaala! Olkaa hyvä ja laittakaa ovelle, että kaikkien tulijoiden ja menijöiden on käytettävä käsidesiä! Tekemäni 0-tutkimus osoitti käydessäni pkl:lla, että edelläni kulki kolme henkilöä, jotka menivät käsidesin ohi käyttämättä. Koronainfotiedote ei aiheuta kaikille toimenpiteitä. Koronaa ei ole voiteta muulla kuin ihmisten hygieniatoimenpiteillä.

Elsa Karhunen

Helteiden jatkuessa osa lääkäreistä ohjeistaa juomaan tuoremehuja ja vichyvettä, kun toisaalla sanovat, että mehut ovat sokeripommeja ja vichy liian suolaista. Kun ei tiedetä, niin puhutaan ympäripyöreitä. Suo siellä, vetelä täällä.

Ojoinen

Raimo Vesala ilmoittautui tällä palstalla 1.7. henkilöksi, jonka demokratiakäsitys on lainaa idästä. Sen mukaan kansan valitseman valtuutetun tulisi taputtaa rytmissä enemmistön mukana päätöksille, vaikka tietäisi niiden olevan vääriä. Ilman perussuomalaisten sitkeää vastustusta monttu toriparkkia varten olisi jo kaivettu.

Teppo Turja (ps)

Aurinkokadulla autot saavat parkkeerata kierrätysauton tielle. Eli roskissäiliöiden eteen. Jos nosturi pettää ja auton päälle putoaa kasa kierrätysainetta , eihän se ole kierrätysauton vika vaan kaupungin koska ei ole jätetty tilaa keräilijölle. Heidän on kuitenkin tyhjennettävä säiliöt.

Toivoo kaupungilta vastausta

Kun lokkien luontaisia pesimispaikkoja on ruoppausten ym. ihmisten toimien vuoksi kadonnut, niin pitäisikö niillekin tehdä keinopesiä Katumajärven ja Vanajaveden rannoille. Kalasääksille tehdään keinopesiä. Kerrostalojen tasakatoille lokit eivät kuulu, eivätkä muuallekaan kaupungin keskustaan. Ne ovat urbanisoituneet. Pitää huolehtia siitä, että ne eivät saa mitään syötävää ihmisten toimesta!

Kriittinen skeptikko

WC Linnanpuistoon. Kyllä Linnanpuistossa näin kesäaikaan käy paljon myös perheitä ja vanhempaakin väkeä piknikillä, joten wc olisi tarpeen. Ei sitä nuorisoa aina tarvi kaikesta syyttää.

Hätäänsä pidätellyt keski-ikäinen

ihmetyttää, kun maailman vihervassarit ovet unohtaneet patsaiden särkemistouhuissaan Egyptin. Eikös pyramidit ja muut heidän hallitsijoiden patsaat rakennettu orjatyövoimalla. Nyt sitten vaan joukolla pyramideja purkamaan.

Seuraaja

Arvoisa Nimimerkki, EU ei asettane Venäjän-pakotteiden kaltaisia sanktioita Israelille, koska maa ei ole toiminut vastoin ETYK:n päätösasiakirjaa. Rajojen siirtely Euroopan ulkopuolella ei ole sellainen asia.

Ei olla maailmanpoliisi

Menot