fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kitkin jättipalsamia, mutta hyvästä työstä tulikin lasku

Pahamaineinen jättipalsami rehottaa taas monin paikoin Hämeenlinnassakin, vaikka on sitä kitkettykin. Kuva: Esko Tuovinen
Pahamaineinen jättipalsami rehottaa taas monin paikoin Hämeenlinnassakin, vaikka on sitä kitkettykin. Kuva: Esko Tuovinen

Ajattelin tekeväni hyvän työn, kun poimin kotini takaa metsäpolulta jättipalsamia. Vein ne muun kuorman kanssa Karanojalle. Vähän hämmästyin, kun vieraslajista piti maksaa erikseen 10 euroa, sain siis 20 euron laskun.

Schatje

Lue myös: Lampaat ovat rouskuttaneet jättipalsamia (9.8.2021)

Testataankohan Hattulan valittavan kunnanjohtajan paineensietokyky ja sitoutuminen Hattulaan edellyttämällä häntä rakentamaan itselleen omakotitalo viiden vuoden pestin aikana, vai onko valinta jo kulisseissa päätetty?

ReiPan

Lue myös: Hattulan irtisanoutuneelle kunnanjohtajalle puolen vuoden palkka erorahana (3.8.2021)

Nimimerkki Hämmentynyt sairaanhoitaja väitti tekstaripalstalla (HäSa 19.7.), että kaikki laitoshuoltajat tai välinehuoltajat eivät noudata terveydenhuollon hygieniamääräyksiä Hämeenlinnan pääterveysasemalla. Tiedoksi: me Hämeenlinnan kaupungin välinehuoltajat toimimme hygieniaohjeita noudattaen. Välinehuoltotyötä teemme erillisessä välinehuollon tilassa. Kannattaa ottaa asioista selvää, kun mainitsee ammattiryhmän. Olemme pieni työyhteisö ja jokainen meistä noudattaa terveydenhuollon hygieniaohjeita ja jokaiselta löytyy aseptinen omatunto työhönsä.

Vielä hämmentyneempi välinehuoltaja

Miksi koronapassia ajetaan, vaikka kaikki eivät ole saaneet ensimmäistä rokotusta? Joka päivä on menty tilaamaan rokotetta, mutta rokotteita ei ole. Ovat loppuneet kesken, eikä moni aikuinen ole saanut edes ensimmäistä. Minne rokotteet häviävät?

Odd

Huippusuoritus valkoiseselta pizza-autolta: Viipurintiellä vanhoilla keltaisilla suojatien eteen pysähtyneen ohi reippaalla vauhdilla.

Paloiko pizza pohjaan?

Hämeen Sanomat 9.8. sisälsi jutun koululaisten arvioinneista. Väittäisin, että nykysuuntaus ei suosi hiljaisia ja arkoja oppilaita. He eivät helposti ehdota opettajalle jutussa kuvatusti arvioinnin muotoja. Ikävää, kun lapsi on saanut kokeista kymppejä ja todistukseen tulee kahdeksainen, koska tunnilla pitäisi rohjeta olla vieläkin aktiivisempi. Paineita voisi kuvitella tulevan siitäkin. Toivon opettajien huomioivan tämän. Kokeessa hiljaisetkin pääsevät näyttämään osaamistaan.

Jännittävää

Lue myös: Janakkalassa uudistettiin perusopetuksen arviointia – Osin muuttunutta todistusta pitäisi tuijottaa yhä vähemmän, sillä arviointi muuttaa koko koulunkäyntiä (HäSa 8.8.2021)

Kansaneläkelaitos ei ole maksanut sairauspäivärahaa, eikä vastaa asiakkaan kuukausia sitten lähettämiin viesteihin. Vaadittu B-lausunto on kelalle toimitettu jo kuukausia sitten. Mitä tarkoittaa kaupungin yhdistetty sosiaali- ja terveysasema, jos lääkäreiden siellä kirjaamat diagnoosit ja sairauslomat eivät etene Kelan päätösten pohjaksi? Miten terveysaseman asiakas voi jäädä ilman toimeentuloa, laskut maksumuistutukseen ja elämä säppiin, vaikka terveysasemalla toimii myös sosiaalityö? Yksityisen lääkärin lausunnot etenevät Kelassa muitta mutkitta, mutta nyt asiakas on odottanut kaksi kuukautta sairauspäivärahaa ilman maksajan vastausta.

Omaushoitajana ollut

Maailmalla rääkätään ja tapetaan jatkuvasti ihmisiä. Väkivaltaa ja kiusaamista esiintyy koko ajan Suomessakin. Sitten nämä “kärsimyksenvalvojat” kehtaavat pitää meteliä rapujen keittämisestä ruuaksi. Olisiko syytä hieman panna asioita mittasuhteisiin?

Voi hyvää päivää

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot