fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Koiratkin muodin vietävissä? – Ettei lisättäisi taas turhaan ympäristövaikutuksia

Muita: Pendelöijille kaavailtu pysäköinnin vuosihinta ei ole kaupunkilaisten tasapuolisesta kohtelua.
Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Chihuahua Siiri esittelemässä koirien syysmuotia Forssassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koirien vaatemuoti vaihtelee sesonkien mukaan (HäSa 3.11.). Toivoisin, ettei oltaisi muodin vietävissä, eikä lisättäisi ympäristövaikutuksien määrää koirienkin pukeutumisen osalta. Ostetaan, mitä oikeasti tarvitaan.

Talous rules

Pendelöijille (junalla) Hämeenlinnassa kaavaillussa 50 euron pysäköinnin vuosihinnassa ei ole merkkiäkään kaupunkilaisten tasapuolisesta kohtelusta. Keskustassa työssä käyvä tai bussilla pendelöivä saa autonsa Hämeensaareen 45 euron kuukausihintaan. Bussilla kulkevan 30 päivänkausilippu on halvimmillaan 54 euroa. On kyllä erikoista, kuinka muutaman kympin pysäköinti kuukaudessa ei olisi hyväksyttävissä, autoilun kokonaiskustannuksiinkin peilaten! Jos junalla pendelöivä joutuu hankkimaan pääkaupunkiseudun päässä joukkoliikenteen 30 päivän kausilipun, maksaa se huimat 151,90 euroa! Jännä nähdä, millainen keskustelu asiasta valtuustossa käydään ja mikä on tulevan äänestyksen lopputulos? Uhkarohkea yritys, en sitä sano.

Pasi Vesala, Hämeenlinna

Lue myös: Kaupunki myöntämässä alennusta pendelöijien parkkimaksuihin – Koskee vain hämeenlinnalaisia (3.11.2021)

Kun keltaiset peuranauhat ovat rajusti pienentäneet kolarimääriä (HäSa 4.11.), miksi vaihtaa ne? Myös autoilijoidenhan tuleekin huomata ne ja sopeuttaa ajotapansa asiaan kuuluvaksi. Näkyähän niiden pitääkin, musta ei näy.

Kallista kokeilua?

Lue myös: Keltaiset nauhat 10-tiellä ärsyttävät osaa autoilijoista, mutta ehkäisevät peurakolareita – Metsästysseuran puheenjohtaja paheksuu koirien irtipitämistä tien läheisyydessä (4.11.2021)

Miksi työnantajat palkkaavat miehiä, vaikka väitetään, että naiset tekevät työt 20 % halvemmalla, siihen antoi Seppo Heinonen hyvän vastauksen (HäSa 3.11.).

JV

Syyskuisen merkkipäivän johdosta lähti Parolan postista kirjelähetys Hämeenlinnaan 2.9 2021. Vastaanottaja sai sen 1. marraskuuta. Herättää hiukan kysymyksiä.

AV

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot