Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kokoomuslaiset maksattaisivat verot pienipalkkaisilla

Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kokoomuksen puoluetoimistolla Helsingissä viime maaliskuussa. Kuva: Mauri Ratilainen
Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kokoomuksen puoluetoimistolla Helsingissä viime maaliskuussa. Kuva: Mauri Ratilainen

Kokoomuslaiset ovat aina vastustaneet kaikkia veroja, jopa maltillisia, pieniä veronkorotuksia. Heikäläisillä on kyllä veronmaksukykyä, mutta ei vähäisimpiäkään verojenmaksuhaluja. Yhteiskunnan tarjoamat kaikki ilmaispalvelut ja -edut kyllä käytetään, mutta niistä ei haluta maksaa. Kokoomuslaisten mielestä pienipalkkaisten ja -tuloisten pitää maksaa verot heidän puolestaan!

Idänpään-Heikki

Arvoisat Hämeenlinnan kaupunginhallituksen jäsenet Kallioinen, Lehkonen, Leinikka, Rautio ja Tuomi. Esitin tekstareissa (HäSa 5.11.) mielipidekirjoituksenne johdosta nimimerkillä Termit täsmällisesti, kiitos mielestäni asiallisen kysymyksen, johon valitettavasti kukaan teistä ei vaivautunut vastaamaan. On valitettavaa, jos erilaiset näkemykset yhteisistä asioista syntyvät ja elävät sen vuoksi, että viestintä virheellisten termien aiheuttaa tulkinnanvaraisuutta. Ylimieliseksi ja epädemokraattiseksi koen myös sellaisen viestinnän, joka on vain yhdensuuntaista, kuten tässä tapauksessa nyt näköjään kävi!

Pettynyt keskustelija

Empatia on tietysti hyvä asia, mutta jos oikeasti haluat auttaa Vastaamon tapauksen uhreja sekä muita identiteettivarkauden uhriksi joutuneita, käyt Kansalaisaloite.fi-sivulla kannattamassa aloitetta Henkilötunnuksen käsittely tunnistamistarkoituksessa kiellettävä. On myös toinen samankaltainen aloite. Identiteettivarkaus voi osua myös omalle kohdallesi.

Konkreettinen toimi

Kiitos Pirjo Tuhkasaarelle (HäSa 11.11.) asiantuntevasta analyysistä ja kannanotosta psykoterapiaan sekä laajempaan yhteiskunnalliseen ilmiöön.

Kohtaamo

Mikä pakkomielle Suomen hallitusta vaivaa, kun oppivelvollisuutta halutaan laajentaa koskemaan myös ns. keskiastetta? Pitääkö näin saada ylpeillä maailmalla, että Suomessa on maailman pisimpään kestävä oppivelvollisuus? Pisa-tuloksemme ovat peruskoulun osalta jo heikentyneet ja tulevat heikentymään edelleen, jos peruskoulun tarvitsema lisärahoitus meneekin keskiasteen ilmaispalveluihin. Ideologinen uudistus!

Opettajistossa paljon vastustusta

Onko vastakkainasettelu sitä että ei hyväksy vahvemman ideologista totuutta ja perustelee sen faktoilla?

Vastarannan muikku

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic