fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Koronapassin käyttöönotto on täysin paikallaan – Iso tsemppi Popinolle ja muille!

Muita: "Nykypäättäjät eivät ole ajatelleet eivätkä osaa kuvitella, mitä on todellinen puute ja köyhyys."
Hämeenlinnalaisen perinteisen ruokaravintola Popinon annos ajalta vuosia ennen koronaa eli vuodelta 2013. Kuva: Juhani Salo
Hämeenlinnalaisen perinteisen ruokaravintola Popinon annos ajalta vuosia ennen koronaa eli vuodelta 2013. Kuva: Juhani Salo

Hienoa, että useat hämeenlinnalaiset ravintolat ovat ottaneet tai ovat ottamassa koronapassin käyttöön. Nyt tiedetään missä ravintoloissa on turvallista käydä ruokailemassa ja viettämässä aikaa. Iso tsemppi ravintoloitsijoille! Pidetään yhdessä ovet auki ja toiminta pyörimässä. Kyllä maksavia ja vastuullisia asiakkaita riittää.

Pöytä varattuna

Hyvä Popino ja muut ravintolat, jotka vaaditte koronapassia! Syön mielelläni paikassa, jossa kaikki ovat rokotettuja.

Turvallista lounasta

Lue myös: “Senkin natsit, menkää konkurssiin!” Ravintola Popino sai rajua palautetta ilmoitettuaan somessa, että ottaa koronapassin käyttöön – Väkeä myös kääntyi ovelta (17.11.2021)

Nimimerkki Tietoa odottava kysyi (HäSa 17.11.) tekstiviestipalstalla Philipsin uniapnea-laitteista. Voimassa on edelleen heinäkuussa tiedotettu ohjeistus, jonka mukaan laitteen käyttöä on syytä jatkaa, kunnes laitteen valmistajalta tulee lisätietoa laitteiden vaihtoaikataulusta. Vielä tätä tietoa ei ole Philipsiltä saatu. Mikäli laitekäytön suhteen on huolta tai ongelmaa, kannattaa olla puhelimitse yhteydessä KHKS:n keuhkosairauksien poliklinikkaan.

Iisakki Kiemunki

viestintäjohtaja, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Olen samaa mieltä kuin perjantain alanurkkakirjoittaja, että Hattulan on ehdottomasti pysyttävä itsenäisenä ja hoidettava omat asiansa kunnolla, sekä kunnialla. Yhdyn myös nimimerkki; “Entinen palloilija” näkökantaan, että Hattulan veronmaksajat ansaitsevat paremmat, sekä virkamiesjohdon, että luottamushenkilöt. Liiaksi riitelyä ja eripuraa. Lakimieskonsulttikaan ei ole näköjään kunnallislain asiantuntija. Myös Janakkalassa kipuillaan. Perutaan tonttikaupoissa sekä riidellään ja kaavoitus ontuu. Turengin taajaman kehittäminen on pattitilanteessa, kun “kiinteistökeisari” ei suostu yhteistyöhön.

Politiikan tarkkailija

“Mitä meillä oli ennen Floraa?”, kysyttiin mainoksessa muutamia vuosia sitten. Pian ehkä kysytään: Mitä oli ennen soijaa? Maanviljelijöiden mielenilmaus toi kysymykset mieleeni. He tekevät pitkiä päiviä, ansiot vähäiset. Nykytiedostava kokee lehmänhenkäyksen tuhoisaksi, lannoitteiden pilaavan maan. Mitä soijamaissa tapahtuu – se on täältä kaukana. Entä jos tulevat poikkeusolot? Mistä kansalle ravintoa? Pula-ajan osittain kokeneena ja varsinkin kaupunkilaisten hädän nähneenä, jolloin pieni voinappi oli heille sananmukaisesti kullan arvoinen, pelkään, että nykypäättäjät eivät ole ajatelleet eivätkä osaa kuvitella, mitä on todellinen puute ja köyhyys, meilläkin. Viljelemätön pelto ei tuota satoa eikä karja ilmesty taikasauvalla. Meidän pitää ajatella tulevia polvia, ei trendikästä nykyhetkeä, vaan molemmat silmät auki tulevaisuuteen.

Hernepyssy

Eduskunnassa opposition edustajien harrastama, hallituspuolueita ja ministereitä herjaava puhetapa on laajentunut nyt jo keskustan puheenjohtajaankin. On käsittämätöntä, että kansan valitsemat päättäjät alentuvat moiseen alatyyliseen puheeseen, josta pyritään eroon seuraavana päivänä: pahoittelemalla! Hyi hävetkää! Suomalainen demokratia ei ansaitse tuota tapaa, eikä teitä.

Voi hyvää päivää

Tässäpä ilmainen vinkki vihervassareille päästöjen karsimiseksi: Kun olette huolissanne fossiilisten polttoaineiden, turpeen ja puun poltosta lämmityksessä, niin lähettäkää kansalle maadoitetut pistorasiat. Sieltä se päästötön lämpö saadaan.

Pelle P.

Nykyajan nuoren suomalaisen lienee vaikea ymmärtää Puolan torjuvaa toimintaa Valko-Venäjän rajalla. Moni pitänee Puolan asennetta jopa itsekkäänä. Puolan valtiollisen historian tunteminen antaisi kuitenkin ymmärrystä. Toisen maailmansodan alussa Puola miehitettiin sekä lännen että idän suunnasta. Itsenäisyys saatiin vaivoin palautettua. Joten lienee helppo ymmärtää Puolan saaneen tarpeekseen rajojensa luvattomista ylityksistä.

Tämä huomioon!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot