fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kuinka monta kertaa ajo-oikeudeton kuski saa ajaa humalassa?

Muita: Maskinkäytössä on ollut loukkaavaa syrjintää toisessakin lukiossa.
Tämä rattijuopon ajaman auton kuperkeikat päättyivät 12-tien varren haapaan Lammilla marraskuussa vuonna 2004. Kuva: MT markku tanni
Tämä rattijuopon ajaman auton kuperkeikat päättyivät 12-tien varren haapaan Lammilla marraskuussa vuonna 2004. Kuva: MT markku tanni

Hämeen Sanomat uutisoi (30.10.) Forssassa ylinopeutta ajaneesta rattijuoposta, joka vuoden sisällä on jäänyt jo 23 kertaa kiinni ajoluvatta ajamisesta ja yhdeksän kertaa juovuksissa ajamisesta. Piittaamaton mies kyllä, mutta jotakin on pielessä viranomaistoiminnassa ja lainkäytössäkin. Kuinka kauan tämä selvä riski saa toistuvasti olla liikenteessä? Sinnekö asti, että aiheuttaa jollekin kanssaliikkujalle vammautumisen tai kuoleman? Täytyy löytyä keinoja toimiin, joilla estetään moinen.

Vesku

Kiitos sinulle suuresti, joka teit kantelun aville KK-Tavastian maskisuosituksesta. Kuvailemaasi syrjintää on tapahtunut myös kantakaupungin toisessa lukiossa ja se on ollut aivan käsittämättömän loukkaavaa! Opiskelijana kantelun tekeminen olisi vaarantanut opiskeluni, joten olen tuhannesti kiitollinen kantelustasi!

Lukiolainen

Lue myös: Äiti kanteli syrjinnästä, kun kaksi nuorta kieltäytyi käyttämästä maskeja koulussa Hämeenlinnassa – Näin oppilaitoksen johto vastaa (31.10.2021)

Tulipahan mieleen, kun luin Juha Isosuon lähtöhaastattelusta SCC:n liittyen, että “turvasimme oman selustamme”. Kuinkahan se nyt oikein meni. Ihminen, joka oli kaupungin edustajana kyseisen firman hallituksessa, sai valtavat korvausvaatimukset ja pitkät oikeudenkäynnit. Juu, kaupunki turvasi selustansa yhden miehen selän takana. Ei ihan reilua, näin maallikon mielestä.

Jaska

HPK:n liigapelaajat ottavat liikaa tyhmiä jäähyjä muihin joukkueisiin verrattuna. Lisäksi he häviävät melkein kaikki aloitukset, ja ylivoima on surkeata. Siitä se näkyy, että eivät harjoittele tarpeeksi kovaa. On vissiin huonot pelaajahankinnat.

Seppo

Lue myös: Milloin HPK:n hallitus kertoo, mikä meni jälleen pieleen? (mielipide 28.10.2021)

Ruotsalaisuuden viikkoa vietetään ensi viikolla! Miksi suomalaisille on niin vastenmielistä opiskella ruotsinkieltä? Vedotaan kielen vaikeuteen. Suomi on kuitenkin kaksikielinen maa! Monipuolinen kielitaito nykyään on tärkeää! Koulussa pitäisi lisätä eikä vähentää ruotsin oppimista!

Realisti

Kulkeissa oppii. Hämeenlinnassa tankatessa euromittari juoksee paljon nopeammin kuin litramittari! Joensuulaiset ja lappeenrantalaiset ovat etuoikeutettuja, kun käyvät tankkaamassa naapurimaassa. Siellä litra maksaa vain puoli euroa! Hallitusko apuun?

Kysyy Heikki

Hesarin taannoinen juttu puolustusvoimien viestikoelaitoksesta puhuttaa niin viranomaisia kuin lehtiväen lisäksi muitakin kansalaisia. Lainaus (HäSa 30.10.) asiaa koskevan jutun viimeisestä kappaleesta: “Tuntuu todella kovalta, että Suomessa toimittaja saisi tuomion maanpetosrikoksesta.” Näin maallikon mielestä maanpetosrikokseen syyllistyy se joka paljastaa salaiseksi luokiteltuja tietoja julkisuuteen kaikkien, myös vieraan vallan asiamiesten luettavaksi. Asiaa tutkittaneen ja asiaa puitaneen kaikissa oikeusasteissa, ja tuomiot jaetaan lakien mukaisesti, mikäli julkaisijan todetaan rikkoneen lakeja.

Laki on niin kuin se luetaan

Onneksi olkoon Esa Pulkkinen kansliapäällikkönimityksestä (HäSa 29.10.)! Tarkennuksena, että Pulkkinen on kotoisin Iittalan kylästä (entistä Kalvolan kuntaa), sieltähän tulee laatutuotteita!

Rafael Hellsten

Lue myös: Kalvolassa syntynyt Esa Pulkkinen nousee puolustusministeriön kansliapäälliköksi (28.10.20221)

Kutsunnat tulossa myös naisille, mutta itse asevelvollisuus pysyisi kuitenkin edelleen naisille vapaaehtoisena. Miksi ei miehille myös vapaaehtoisena? Tasa-arvon irvikuva, joka on korjattava pikaisesti.

Tasa-arvoinen Suomiko?

Ministeri Leppä on ulkona kuin leppäkeihäs. Hän on epäpätevä, juoksee kovimmin huutavien perässä. Hän ja hänen ministeriönsä eivät ymmärrä, että kun ekosysteemi romahtaa, loppuu maatalous Suomessa. Lepän olisi perehdyttävä, kuinka vain kansallispuistona Evon ainutlaatuisena säilynyt arvokas luonnontila voidaan säilyttää. Samalla hän on viemässä alueelta matkailullisen valttikortin.

Aika herätä

Miksi meidän “boomereiden”, eli sodan jälkeen useina vuosina syntyneiden, yli 100 000 vuosittain, tulisi pääministeri Marinin mukaan ottaa “coolimmin” eli rennommin. Meidän vanhempamme kykenivät sodassa säilyttämään itsenäisyytemme ja me heidän lapsensa rakensimme Suomea yhdeksi maailman parhaimmista valtioista. Nyt joudumme jännittyneinä, ei rentoutumalla, odottamaan milloin tämän nuoren Marinin johdolla leikataan eläkkeitämme.

Tämäkö on kiitos?

Sossut jakaa Marinin johdolla holtittomasti lainarahaa lisätäkseen puolueensa kannatusta. Siinä sivussa ajavat isänmaamme perikatoon.

Haloo

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot