fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kuka ottaa kopin? – Perustetaan läksyapu alakoululaisille!

Tässä kamppaillaan läksyjen kanssa ihan tavanomaisena aikana eli pari vuotta sitten Hämeenlinnassa. Kuva: Pekka Rautiainen
Tässä kamppaillaan läksyjen kanssa ihan tavanomaisena aikana eli pari vuotta sitten Hämeenlinnassa. Kuva: Pekka Rautiainen

Finnairin henkilökunta aloitti Suojellaan Lapsia ry:n kanssa oppilaiden tukipalvelun “Lentävän läksytuen”. Sen pääpiste on Vantaalla, mutta pian myös lähikaupungeissa. Minä ja varmaan moni muukin jo päivätyönsä jättänyt opettaja voisimme myös kantaa kortemme kekoon. Olen valmis vastaavaan läksypajaan chatissa Hämeenlinnan alakoulun lapsille. Kuka ottaisi kopin ja alkaisi organisoida? Palvelu auttaisi paitsi etäopiskelevia lapsia myös tällä hetkellä sangen kuormittuneita opettajia. Perustetaan “Hjelppistä Hämptoniin” -kouluapu.

Tiina Hiekkaranta, opetuskokemusta yli 30 vuotta

Lue myös: Hämeenlinnalainen Mima Hellsberg haluaa auttaa koululaisia ruotsissa ja kehottaa muitakin läksyopettajiksi (19.3.2020)

Kukapa meistä olisi uskonut aiemmin kokevansa tämän ajan, kun kirkkojen ja seurakuntien ovet on lukittu. Todella ajankohtaista ja viisautta julkaista presidentti Kyösti Kallion rukous Suomen puolesta (etusivun ilmoitus, HäSa 9.4.). Samoin se tieto, että on mahdollisuus osallistua verkon kautta seurakuntien tilaisuuksiin näin halutessaan. Hiljaiset huokaukset varmaan nousevat monien sydämistä rakkaittensa ja ystäviensä puolesta ja koko Suomen puolesta.

Toivonsäde

Julkisesti puhutaan, kuinka kliffaa on stepata verkkareissa kotona ja tehdä duunia, väärin! Kymmenien vuosien kokemuksella tiedän, että omavalvonta ja ryhti säilyvät, kun työrutiiniin kuuluu myös pukeutuminen, ainakin meillä sammakkomiehillä!

Evgeni Blutakov (nimimerkki)

Onneksi ei ole sotaa, on vain kulkutauti.

Parempi niin

Voisiko Rengon Sale opastaa ja tiukentaa sääntöjä, missä menevät kassalla rajat. Annetaan edellisen asiakkaan pakata ostokset, ei tulla jonoon henkäilemään niskaan. Turvaväli myös siinä ahtaassa leipä/ lihahyllyjen luona.

Kunnioita muitakin asiakkaita

Koronahysteriaa pahimmillaan: kaatopaikka on tiukemmin suojattu kuin sairaalat.

Pientä rajaa!

Hienoa että suojaimia ommellaan, varmaan meillä riittäisi kankaita ja ompelijoita enempäänkin, kun ei jo aikaisemmin tajuttu, että “oma apu paras apu”.

Muija hämeestä

Hallitusta on turha syyttää muiden yhteisöjen laiminlyönneistä suojavarusteiden varmuusvarastoinnin ylläpidossa. Ratkaisu voisi olla vastaisuudessa führerdemokratia ilman nyrkkejä.

Kontrollia peliin

Koko EU:n olemassaolo tullee jatkossa olemaan korona-epidemian johdosta vaakalaudalla. Italian ja Espanjan talousvaikeuksiin EU:n yhteinen pakko-osallistuminen synnyttäisi Saksan ja usean muunkin EU-valtion, Suomenkin, kansalaisissa niin voimakasta vastenmielisyyttä, että korona-ongelmasta päästyä EU alkaisi hajota. Kansallisvaltio-ajatteluun paluussa valtion oma vastuu taloudestaan korostuisi.

Kreikan tapauksesta saatiin jo opetusta

Hukkasin rakkaan vihkisormukseni perjantaina 4. huhtikuuta kello 18–19 välisenä aikana Tiiriön Citymarketin tai Lidlin alueella. Onko joku löytänyt?

Basti

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot