Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Kunnon äiti synnyttää luomuna ja imettää kaksi vuotta

Tutti tuo mieleen sitä imevän lapsen, niin pienten lasten vanhemmille kuin monille lapsettomillekin. Kuva: anja filppula
Tutti tuo mieleen sitä imevän lapsen, niin pienten lasten vanhemmille kuin monille lapsettomillekin. Kuva: anja filppula

Sinulle nimimerkki Voi hyvää päivää (HäSa 11.2). Nykyajan pullamössöäideiltä odotetaan paljon enemmän kuin menneiden vuosikymmenten mammoilta. Nykyaikainen kunnon äiti synnyttää luomuna, imettää kaksi vuotta (WHO:n suositus), tekee itse soseet ja sormiruuat, pukee vauvan tyylikkäästi, pitää kodin siistinä ja kauniisti sisustettuna, aloittaa treenaamisen välittömästi synnytyksen jälkeen, järjestää lapselle virikkeitä ja harrastuksia, pesee kestovaippoja ja huolehtii samalla kiintymyssuhteesta. Nykyaikana on huolehdittava urasta ja parisuhteesta, opiskeltava lisää koko ajan. Nykyajan isovanhemmat eivät auta lastenhoidossa, vaan harrastavat ja matkustelevat minkä ehtivät. Yritä tässä sitten olla pirteä ja jaksava, kun vuorokaudessa loppuvat tunnit kaiken suorittamiseen.

Kolmen lapsen äiti, Hämeenlinna

Nimimerkki Voi hyvää päivää (HäSa 11.2.) nimitti pullamössöiksi äitejä, jotka uupuvat vaikka ovat vain yhden lapsen äitejä. Uupumus ei katso lapsien lukumäärää tai sukupuolta, vaan siitä kärsivät nuoret aikuisetkin, joilla lapsia ei vielä ole. Tämän kaltaiset kirjoitukset ovat sitä vanhemmuuteen ja mielenterveysongelmiin kohdistuvaa, kohtuutonta arvostelua, joka ei kyllä kannusta lapsiperheen perustamista tai siinä jaksamista.

Isä pois suluista

Lapsiperheitä on saatu houkuteltua muuttamaan Porvooseen (Yle 10.2.). Perheiden muuton syynä ovat mm. koulujen ja päiväkotien kunto sekä toimivat palvelut. Myös Porvoon historia ja omaleimaisuus on todettu olevan houkuttelevia tekijöitä. Hämeenlinnassakin voitaisiin pitää huolta vastaavista vetovoimatekijöistä, jos rahaa ei uhrattaisi epärealistiseen P-torihankkeeseen. Ilman sitä keskustan kehittäminen ja uusrakentaminen sujuisi paljon nopeammin ja riskittömämmin. Iso vetovoimatekijä tänne muuttaville olisi työmatkapendelöijien maksuton pysäköinti. Nyt tuntuu päättäjien politiikka olevan sitä, että keskustan kehittäminen hoidetaan kalliisti, menneen aikakauden visoilla ja ottaen ylisuuria riskejä.

Toriparkkien aika meni jo

Jääkö Pakkoparkki vajaakäyttöön? Entä Kaivokadun parkki? Torin vieressä olevien kiinteistöjen lobbarit eivät halua nähdä liike-elämän jo siirtyneen linjalle Goodman, Kauriala, Tiiriö ja Mäkelä kohti Parolaa. Ruutukaava-alueesta kehittyy ilman torin repimistä hieno Hämeenlinnan ”vanhakaupunki” kunhan virkamiesjohto ja kaupunginvaltuusto sen vain sallivat.

Sairion Pena

Vaikka tätä toriparkkiasiaa on jauhettu jo vaikka kuinka kauan, haluan kantaa korteni kekoon. Katselin Hämeen Sanomista sitä ilmakuvaa torista ja laskeskelin, että jos sinne torin alalaitaan, jossa jo nytkin on parkkipaikkoja, rakentaisi sellaisen kapean kaksi- tai kolmirivisen parkkihallin. Ensimmäinen kerros olisikin siellä maan alla ja muut kolme–neljä kerrosta maan päällä. Voisi olla tyylikäs rakennus, ja näin halliin saisi helposti 300–400 autopaikkaa. Torille jäisi vielä runsaasti tilaa, ja kustannukset varmaan huomattavasti edullisemmat kuin kokonaan maan alle meno. Jotta pankaas fundeeraten asiaa?

Terveisin ewe

Hämeenlinna on vanha kaupunki. Onko otettu huomioon että jos kaivaminen alkaa ja löytyy joku vanha savikipon palanen, alkaa hammasharjaporukan hyökkäys. Viisi vuotta harjataan monttua ja vasta metri on kaivettu. Kaikki torin ympäristön liikkeet loppuvat. Mitähän demareille on luvattu vastalahjaksi, kun hekin näköjään kannattavat asiaa.

Ana

Harmi, etteivät päättäjät rohjenneet rakentaa toriparkkia jo ennen Keinu- ja Kaivoparkkia. Ehkei niitä molempia olisi sitten tarvittukaan. Tehkää nyt tulevaisuuden päätös. Kuvitelkaa, mitä Hämeenlinnan väki tarvitsee kahden– kolmenkymmenen vuoden päästä, jolloin esim. ns. suuret ikäluokat ovat poissa tai tosi vanhoja. Väestön rakenne on aivan eri kuin nyt.

Tapani

Myydään koko tori sijoittajille siten, että tori on säilytettävä. Näin saadaan selvää, ovatko sijoittajat valmiit sitoutumaan hankkeeseen. Hämeenlinnan pitäisi ottaa oppia Tuusulasta, jossa perustettiin Tuusulan Puolesta -puolue joka on poliittisesti sitoutumaton.

Mäskälän merkonomi

Kypsiä perunoita. Todella lajikekysymys. Käykää lounasravintola Seiskassa syömässä. Siellä on.

Soraya

Torin laidalla huomasin edelleen ikäväkseni, ettei Pietari ole vieläkään käynyt Birgitan pihalla katsomassa, kuinka siistiksi kesäravintolan voi kauden päätteeksi jättää.

Höyhensaaret 54

”Katastrofi korjattu”, otsikoitiin juttu junien lisääntyneestä pysähtymisestä Hämeenlinnassa (HäSa 11.2.). Jos kuitenkin Suomi-radan reititys toteutuu aikanaan siten, että Tampere–Helsinki -linjaus ohittaa Hämeenlinnan, sillä Helsinki-Vantaan kentälle on suoraan päästävä, on sen ”myönteinen” vaikutus se, että sen jälkeen kaikki junat 100-prosenttisesti vanhalla linjauksella pysähtyvät Hämeenlinnassa.

Katastrofiko silloin poistettu?

Nimimerkki Oikeudenmukainen (HäSa 11.2.), jos yrityksillä on kannattavuusongelmia, niin koko henkilöstön on mielestäni osallistuttava säästötalkoisiin, ylintä johtoa myöten! Kikyssä säästöt revittiin pienipalkkaisilta. Ennen vanhaan piika- ja renkiaikoina: jos maatilan tuottavuus heikkeni, niin myös isäntä ja emäntä tinkivät omista kulutustottumuksistaan. Näkökulmasi muistuttaa Björn Wahlroosin oppeja. Älä laita sanoja suuhuni!

Idänpään-Heikki

Entisenä teollisuusmiehenä Eero Lapinleimun (HäSa 12.2.) pitäisi tietää, että yhteiskuntatalous saadaan raiteilleen vain luomalla teollisia tai muita työpaikkoja, jotka takovat hyvinvointia yhteiskuntaamme ja antavat nuorillemme elämisen edellytykset myös kasvukeskusten ulkopuolella. Verojen ja maksujen korotukset vain työntävät heitä pois kotiseudultaan. Muuten olen sitä mieltä, että hallitus on vaihdettava!

Kivulloinen pienyrittäjä

Voi sentään kokoomus. Uskottavuutenne puolueena, johon voisi turvata, putoaa samaa tahtia, kuin tuo vaikerruspolitiikkanne eduskunnassa. Ei nykyhallituksen erovaatimukset tuo teille lisä-ääniä. Edistäkää sen sijaan yhteistyötä!

Ex-kokoomuslainen

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot