fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Lahjoitetaan Ahveniston kemikaalivettä vuotava allas valtiolle

Ahveniston maauimala on Hämeenlinnan kaupungin kestävimpiä keskustelunaiheita. Kuva: Riku Hasari / HäSa
Ahveniston maauimala on Hämeenlinnan kaupungin kestävimpiä keskustelunaiheita. Kuva: Riku Hasari / HäSa

Ehdotin eräälle kaupungin johtavalle poliitikolle 15 vuotta sitten: kutsutaan Panssariprikaatin pioneerit räjäyttämään “Majurin hyppyrimäki” ja Ahveniston maauimalan rapautunut betoniloota taivaan tuuliin. Hän: “Olen samaa mieltä kanssasi. Se ei vaan onnistu, loota on Museoviraston suojeluksessa.” Niinpä tätä pidätyskyvytöntä, Ahveniston harjua saastuttavaa betoniallasta alettiin elvyttää jopa vihreiden myötämielisellä tuella. Ei toki rahallisella. Kuluneiden vuosien varrella on kemikaalivettä virrannut Ahveniston maastoon älyttömät määrät. Laskun ovat maksaneet Hämeenlinnan ja liitoskuntiemme veronmaksajat. Ehdotankin, että uusi valtuustomme ja kaupungin johto lahjoittaisi Museovirastolle betonialtaan. Virasto hoitaisi vastedes sen hoito- ja kunnostuskulut.

Riitta Nyqvist, Hämeenlinna

Monien mielestä Suomessa ei saisi olla alle 40-vuotias nainen pääministerinä, vaan mieluiten yli 55-vuotias ja mies. Petteri Orpokaan ei 51-vuotiaana täytä toivetta. Kokoomus ei yksin saa kokoon hallitusta, joten Petterille tulisi orpo olo. Entäpä riittääkö Riikka Purralla kantti ja onko monoissa luja rantti, jos hallitus saakin kenkää kesken kautensa? Miten suhtautuvat perinteisen äijäpuolueen äänestäjät naispuheenjohtajaan. Saako nukkuvien puolue lisää kannatusta?

Politiikan tarkkailija

Aseman lähikadut radan molemmin puolin on pitkälti blokattu vain lyhytaikaiseen pysäköintiin, mutta Pöölin vierestä rantaan menevää pikkutietä ei valvo kukaan. Parkkeerataan yöllä ja päivällä jopa pelastuspaikoillakin ja tietenkin ilmaiseksi, kun mitään rajoituksia ei ole.

Kävelijä

Olen samaa mieltä kuin nimimerkki Resiina (HäSa 26.10), että Suomelle kävisi samoin kuin Britannialle raideliikenteen yksityistämisessä. Lopulta valtio joutuisi ottamaan homman haltuunsa, koska sielläkään ei toteutunut se Sanni Grahn-Laasosen johtopäätös, että kilpailutus johtaisi “ilman muuta parempaan palveluun ja halvempiin lippuihin” (HäSa 22.10.). Lopputulos oli ihan jotain muuta. Ruotsissakin kävi samoin. Ei ole ihme, että kokoomus keikkuu gallupkärjessä, kun heitellään ilmaan kaiken alkaa vailla totuuspohjaa olevia väitteitä. Jos ihmiset seuraisivat sitä, ketkä kokoomuksen politiikasta todellisuudessa hyötyvät, niin kokoomuksen kannatus ei olisi lähelläkään 10 prosenttia!

Matti Virtanen, Hämeenlinna

Turhaan presidentti kaveeraa taas Putinin kanssa. Nyt olisi päinvastoin oikea aika yrittää Karjalaa takaisin, kun tukena ovat Hornetit ja suosittu asevelvollisuusarmeija. Liittymällä Natoon voitaisiin saada tuntuvaa apua. Sanna hoitaisi presidentin virkaa sivutoimisena edustustehtävänä. Ränsistyneestä Kesärannasta voitaisiin luopua ja ottaa kalliisti rakennettu, arkkitehtonisesti upea Mäntynimi edustusasunnoksi. Varsinaiset ulkopoliittiset asiat hoitaisi ulkoministeri ja EU:n korkea virkamies.

Navalnisti

Nimimerkki Kauhava-ilmiöllä (HäSa 26.10.) oli niin kiire kirjoittamaan sketsiään, ettei katsonut tilannetta loppuun. Sama kiire kuin aikanaan suurentamaan Suomea ja myös nopeasti takaisin? Kurvista kurmootti ulos salista myös mm eräs Saarikko, oppitunnille kenties.

Vassari

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot