fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Lapsen oikeuksia ei puolusteta heikentämällä naisten oikeuksia - Kaupunki suhtautuu oudosti lääninhallituksen vanhaan rakennukseen

Aborttioikeuksien puolesta on osoitettu laajasti mieltä Yhdysvalloissa. Kuva: Mario Tama

Lapsen oikeuksia ei puolusteta heikentämällä naisten ja tyttöjen oikeuksia. Kun toivotonta raskautta ei voi keskeyttää laillisesti, se tehdään laittomasti. Rikoksen vaikutukset ovat usein monista eri syistä surulliset, vaikka naisen henki säilyisikin.

Mustavalkoinen

Nytkö työterveys todetaan syylliseksi terveydenhoidon ongelmiin? Olen ollut esimies vuosikymmeniä, enkä usko, että työterveys olisi turha ja resursseja kuluttava, päin vastoin.

Merja

Digilehdessä oli asiallinen artikkeli ”Kirpputorien pääkaupunki” ( 25.6. ). Kirpputorilistasta puuttui itsepalvelukirppis Nasta mesta Kantolassa Se on ollut toiminnassa jo useamman vuoden. I t sepalvekirppiksiä on yhteensä 8 kappaletta, joten mielestäni Hämeenlinna voi hyvin julistautua ”kirpputorien pääkaupungiksi’! Hyväntekeväsyysyhdistysten kierrätysmyymälöistä puuttuivat; Fida, Pelastusarmeijan myymälä ja Wanh a kierto. Listalta puuttuivat myös osto- ja myyntiliikkeet; Ilvesluola ja Hämeen Huutokauppalaitos .

Heikki Notko

Hämeenlinnan torin varrella sijaitseva vanha Hämeen lääninhallituksen rakennus muistuttaa lääninhallinnon ”kulta-ajasta” kaupungin historiassa. Huippuhetki koitti kun tsaari Aleksanteri II saapui sinne vastavalmistunutta rataa v.1863 junalla. J.W. Snellman istui viimeisessä vaunussa. Ko. rakennus on nyt vajaakäytössä, lähes unohdettuna, mitä on pidettävä perin outona asennoitumisena, jopa kaupungin historiaa aliarvostavana.

Rakennus kunniaan

Voisiko Palanderin taloon muuttaa määräaikainen vuokralainen, jonka vuokrana on talon kunnostus? Käsistään taitava henkilö tai yhteisö maksaisi vain jätehuollon, käyttämänsä vedet ja sähköt saaden materiaalirahoitusta kaupungilta. Kun talossa asuu , taloa kuuntelee eri tavalla, kunnioittaen. Voisihan talo toimia myös puutalorakentamisen -ja korjaamisen opetuspaikkana paikallisille ammattioppilaitoksille. Onko kaupunki historiansa vaalija? No, se maksaa kuten maksaa julkisiin rakennuksiin tai tiloihin ostettu taidekin.

Teija Sydänmaanlakka

Menot