fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Lapsi roikkui autosta moottoritiellä – Millainen kuski antaa näin tapahtua?

Kuvituskuvassa ohikiitäviä autoja kolmosmoottoritien varresta kuvattuina. Kuva: Pekka Rautiainen

Olin matkalla moottoritiellä Tampereen suuntaan maanantaina kello kuudentoista jälkeen. Samaan suuntaan ajoi tummanpunainen henkilöauto, joka ohitteli reippaasti muita autoja. Auton takaikkunasta “roikkui” ulos lapsi, joka heilutteli molempia käsiä ja yläruumista auton ulkopuolella keskiviivan tuntumassa… Millainen kuski antaa näin tapahtua?

Hirvitti katsella

Kamalaa! Yksi kesäinen viikonloppu, eikä musiikkia ja känniääliöiden älämölöä Linnanpuistosta, kun Iskelmäpuisto peruutti. Kuinka tämä nyt korvataan keskustan asukkaille?

Kantakaupunkilainen

Yksi yleistyvä tekijä jäi mainitsematta (HäSa 19.7.) liityen peräpään ongelmiin, nimittäin lääkkeet. Esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen yleistyessä ovat metformiinilääkkeet lisääntyneet. Ne aiheuttavat lähes kaikilla vatsa- ja ilmavaivoja, ripulia ja joillain ummetusta.

Kovaa factaa

Digi-digi voi todellakin olla haitaksi nuorten oppimiselle, mikäli tarkoitus on vain opettaa Wordia ja Exceliä sekä ylipäätään pelkkää klikkailua tai online-pelaamista. Tietokonelaitteet pitää nähdä Turingin koneen jalostettuina tuotoksina, jotka ovat esimerkiksi kirjanpidon apuvälineitä. Ohjelmointipainotteinen matematiikka on syytä oppia kynällä ja paperillakin. Kielet ovat aina hyödyksi, olivat sitten puhuttuja tai ohjelmointikieliä.

Opetetaan nuorille kalastusta, ei onkimisvälinettä

Onpa valtava pettymys nämä partioleirin aikana tapahtuneet väärinkäytökset.

Raili

Hämeenlinnan kaupungin johto ja tärkeimmät hallinnon osa-alueet ovat jatkuvasti vaihdelleet sijaintejaan niin, etteivät asiakkaat heitä löydä muutoin kuin kyselemällä asiaa ventovierailtakin henkilöiltä keskustan alueella. Mutta eikö voitaisi ottaa tavoitteeksi asettautuminen seuraaviksi 50 vuodeksi lähes 200 vuotta vanhaan, arvokkaaseen entiseen lääninhallituksen taloon?

Kyllästyvätkö virkailijat etätyöhön?

Toimittaja Kati Laitiselle iso kiitos Häsalainen-kirjoituksesta (HäSa 20.7.). Kiva, että listasit hyviä asioita kauniista kaupungistamme.

Täysin samaa mieltä oleva MT

Mielestäni on todella omituista ja kieroutunutta, että telkkarista tulee ohjelmia entisistä rikollisista, heidät kutsutaan jopa keskusteluohjelmiin. Tarvitsemmeko tällaisia ohjelmia ? Ihannoidaanko heitä?

Pelottava ilmiö

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

HUOM! Tekstiviestit: Uusi numero on 13300

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot