fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Maskin käyttäjä haluaa suojella ympäristöään

Hämeenlinnalaisen Luotsi-säätiön kestävästä ja pestävästä lakanakankaasta valmistamia suu-nenäsuojia viime huhtikuussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnalaisen Luotsi-säätiön kestävästä ja pestävästä lakanakankaasta valmistamia suu-nenäsuojia viime huhtikuussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Kasvomaskeilla suojautuminen on jokaiselle ensisijassa terveyskysymys ja siten normaaliin elämään kuuluva asia. Se on myös hyvä osoitus siitä, että haluaa suojella ympärillään olevia ihmisiä esimerkiksi kaupassa, yleisessä liikenteessä sekä erilaisissa odotustiloissa istuessaan. Samoin se osoittaa, että välittää toistenkin ihmisten terveydestä. Siis niinkin pienillä vaivoilla kuin kasvomaskit voi suojella muita ihmisiä suurilta riskeiltä. Haluan uskoa, että suomalaiset ymmärtäisivät maskin käytön, kunhan se heille vain selkeästi sanottaisiin ja ylimmästä johdosta alkaen näytettäisiin esimerkkiä. Taas vetoan oivalliseen kaupunginjohtajaamme ja hämeenlinnalaisiin päättäjiin. Ollaan me esimerkkinä koko Suomelle.

Juhonpoika, Hämeenlinna

Lue myös:

Maskisuositusta on pantattu liian pitkään (pääkirjoitus 4.8.2020)

Käyttäisin kasvomaskia jo nyt (alanurkka 4.8.2020)

Hämärissä oli artikkeli pyöräteistä (HäSa 4.8.). Pyörätien jatke ei muutu miksikään uuden lain myötä, sen merkintä vain selkeytyy: tulevaisuudessa pyörätien jatke merkitään tutulla tapaa vain silloin, kun pyöräilijä on etuajo-oikeutettu. Kun pyöräilijä on väistämisvelvollinen, maalataan jatke samoin kuin suojatie. Pelkälle suojatielle pyöräilijällä ei ole edelleenkään asiaa.

Liikenneopettaja

Hämeenlinnassa jalankulkijalla on vain kaksi vaaranpaikkaa: suojatie ja jalkakäytävä. Suojatiellä vaanivat autot ja jalkakäytävällä vauhdikkaat polkupyöräilijät.

Jalankulkija

Tohtoriopiskelija Timo Kaunisto, nyt kivoittelemaan kepun puheenjohtajaksi. Hämäläistä verta kehiin!

Politiikka kiinnostaa

Lue myös: Katri Kulmunille lisää haastajia (3.8.2020)

Kiitos te ystävälliset, ripeät ja asiantuntevat ensihoitajat, jotka autoitte minut parvekkeelta paleltumasta lauantaiyönä.

Muistan teitä lämmöllä

Muakin ärsyttää tää joka väliin sanottu jes. Vai onkohan se hienosti yes.

Jepulis hattulasta

Kun suomalaisesta vastikkeettomasta avustusrahoituksesta (arviolta 3,6 miljardia euroa) päätyykin Espanjassa ja Italiassa merkittäviä osia sellaisille yrityksille, jotka kilpailevat markkinoista vastaavien suomalaisyritysten kanssa, syntyy perin irvokas tilanne suomalaisesta näkökulmasta. Eli tulemmekin heikentämään suomalaisyritysten kilpailutilannetta. Näinkin voi todella käydä. Pitäisi täten tietää mihin Suomen antama apu ohjautuu.

Huomioon!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot