Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Maskin käyttäjään otetaan automaattisesti etäisyyttä

Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS sen jälkeen sanaväli ja viestisi. Muista loppuun mahdollinen nimimerkki ja ehdottomasti nimi sekä paikkakunta. Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS sen jälkeen sanaväli ja viestisi. Muista loppuun mahdollinen nimimerkki ja ehdottomasti nimi sekä paikkakunta. Kuva: Mostphotos

Miten niin maskin käyttö ei suojaa? Kun toinen henkilö näkee maskin käyttäjän, niin hänhän ajattelee heti, että minkähän takia hän sitä pitää ja ottaa välittömästi etäisyyttä maskin käyttäjään. Näin maski suojaa sekä käyttäjäänsä että sitä toista henkilöä. Eiköhän se ole ihan psykologinen juttu. Kannattaa käyttää!

M.V.

Aulangolta kotiin ajaessani kiinnitin huomiota ryhmään koulupoikia pyöriensä kanssa pyörätiellä. Yhdellä oli sähköavusteinen maasturi ja hän veti kaveriaan melkoista kyytiä eteenpäin, muut jäivät jälkeen. Sattumoisin poikaporukka tuli saman kaupan pihaan Hätilään hetkeä myöhemmin. Vedetty poika kehui muille, että nopeus oli parhaimmillaan 40 km/t. Pitäisikö vanhempien opastaa pyöräilykäyttäytymistä – tuossa vauhdissa kypärättömälle vedettävälle voi käydä huonot. Sähköpyörä ok, ajan itsekin sellaisella.

Vesku

Pyöräilin tiistaina 18. elokuuta (kuten monta kertaa aiemminkin) Viipurintietä, kun vastaani tuli ainakin kolme erillistä nuorisoporukkaa (4–6 henkilöä) täyttäen koko jalankulku- ja pyöräväylän. Useimmilla oli naama kännykässä, omassa tai kaverin. Puhumattakaan, jotta olisivat ripeästi väistäneet, tuli huuto- ja käsimerkkejä. Hyvät vanhemmat ja opettajat koettakaa ”takoa” näitten nuorten päähän liikennekäyttäytymistä. Etenkin se, että he eivät ole yksinään liikenteessä.

VK, Ojoinen

Kiitos Veera Jussila (vihr.), että otit (HäSa 18.8.) esiin elämänkatsomusopetukseen osallistuvien oppilaiden aseman. Peruskoulussa ja lukiossa ET hoidetaan siinä sivussa. Lukujärjestyksessä se ei näy joskus ollenkaan (piilo-opetusta?). Kun sama opettaja opettaa uskontoa ja ET, niin vähemmistö jää vähemmälle. Esimerkiksi ET-tunnit toteutuvat toisen oppiaineen tunneille, tai oppilas katselee videota muiden ollessa joulujuhlassa.

ET vs. Opo?

Olisi mukava tietää yhtyvätkö papiksi tähtäävä Kirsi Ojansuu-Kaunisto ja kirkolta palkkansa kuittaava Airi Raitaranta vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajan Veera Jussilan sinnikkäisiin pyrkimyksiin kitkeä kaikki kansalliseen kulttuuriin sisältyvä kristillinen perinne kouluista ja päiväkodeista?

Suvivirsi

Silminnäkijöiden kertoman mukaan ei Nummen koulun luvattuja väliseiniä ole vieläkään rakennettu. Nythän asian vastuuhenkilöt voivat henkäistä helpotuksesta, kun koulunkäynti alkoi. Voi perustella asiaa sillä, ettei näin korona aikana. Jaa mutta tosiaan, olihan koulu muutaman kuukauden ilman oppilaita. Onkohan konsultit pantu tutkimaan asiaa. Markku varmaan tietäisi?

Pate Teikka

Sariparimme esitti, että tasapuolipuolisuuden nimissä Idänpään ja Ojoisten hyvin toimivat terveysasemat on lakkautettava. Tuntuu nurinkuriselta tasapäistämiseltä.

Eikö mikään voi olla hyvin

Lue myös: Ojoisten palvelut taas unohdettu (mielipide 17.8.2020)

Kokoomuksen valtuustoryhmän puolesta Helena Lehkonen (kok.) esittää, että perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluverkko tulee suhteuttaa lasten määrään, karsien verkkoa tarvittaessa (HäSa 18.8.). Miksi kaupungin päälliköiden viroissa ja kaupungin johtajien määrässä ei toimi sama suhteuttaminen asukasmäärään nähden?

Odd

Aivan, jos kiristystoimilla saadaan 60 000 ”työllistä” lisää erityisesti vanhemmista ikäluokista, ovatko työnantajat valmiudessa ottamaan tessien mukaisilla palkoilla, vai rääkätäänkö puolikuntoisia loppuun saakka?

Rafael Hellsten

Elisa ei huomannut, että ”mokkula” ei toimi. Taas sinäkin aikana on tullut uusia asioita. Miksi koko ajan luodaan uusia asioita, joita pitää asentaa. Kukaan ei osannut neuvoa, mutta guruja ehdotettiin, mikä maksaa aivan liikaa. Ei osannut kukaan auttaa, kun Elisan verkossa oli häiriö. Elisa ei osannut palvella asiakasta.

Turhautunut asiakas

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic