Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Me seniorit alamme olla pulassa

Kuva: Pixabay
Kuva: Pixabay

Me 70+ ihmiset olemme olleet lähes karanteenissa pian kuusi viikkoa. Tilanteen jatkuessa autottomat ja netittömät, mutta selväjärkiset ja liikuntakykyiset seniorit alkavat olla pulassa. Pitäisi päästä hankkimaan tarpeellisia käyttötavaroita. Pitäisi kohta päästä mökillekin tarkastamaan ja siivoamaan, jne. Tarvitaan turvallisia kuljetuspalveluja ja ostosympäristöjä. Meitä tarvitsijoita on aika paljon. Ovatko palvelut kovin vaikeita järjestää?

Karanteeni

Ikäihmisille on esitetty monesta suusta vakava suositus neljän seinän sisällä pysymiseksi. Eritoten mökki on mainittu paikkana, jonne ei saa mennä. Odottelenkin nyt ilmoitusta siitä, että kiinteistöveroa ei tänä vuonna tarvitse mökeistä maksaa. Samoin odottelen vakuutusyhtiöltä vastaavaa ilmoitusta matkustajavakuutuksesta. Varmaan ovat tulossa.

Vettenrohvi

Kannatan koulujen avaamista nyt keväällä. Lasten edistyminen pitäisi testata, jotta opettajat, vanhemmat ja lapset itse tietäisivät mikä syyslukukauden alkaessa on edessä. Kesällä voisi petrata opintoja vaikka leikin varjolla.

Oppiminen on kivaa

Nyt kun Tervakoskelle rakennetaan uutta terveyskeskusta, niin eikö olisi aiheellista laittaa heti ns. sisääntuloaulaan tai odotustilaan useampi käsienpesuallas, jotta ihmiset sinne tullessaan pesisivät heti kädet, nyt viimeistään jokaisen pitäisi ymmärtää, kuinka tärkeää se on.

Pöpöjä pelkäävä muori

Omaishoitajana hoidan ihmisen terveydenhuollon, pankkiasiat, kaupassakäynnin, dosetin täytön jne. jne. Kerran kysyin, saanko kunnalta tukea. Vastaus: hoidettavalla on liikaa omaisuutta (asuu omakotitalossa), myyköön sen ja maksakoon sitten itse. Missä hän sitten asuisi? Hoitokotiin ei halua mennä, eikä sitä paitsi ole paikkojakaan.

Työstä tämäkin käy

Tuli yhdestä riimuverkosta korkoa korolle 43 kalaa! Made painoi 3.6 kg ja mahassaan oli 42 kuoretta.

Kalaneuvos

Mitä muuta ex-kenraalimme voivat suurvalloille konsultoida kuin sen, että edelleen Pohjanmaalla sitomalla miehiä puihin hillitään suurinta maanpuolustustahtoa?

Oma maa

Just niin, nm. Voihan digi! (HäSa 23.4.) Ylen pääuutisissa sanottiin liikennesäännön muuttuvan, katso yle.fi. Ei hyödytä mitään, kun ei ole nettiä.

Tiedotusväline?

Kas kun vapaa lehdistö ei estänyt epidemiaa Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Britanniassa, USA:ssa… Enemmän kriittistä ajattelua, vähemmän ideologista propagandaa kriisin varjolla.

Ei ole naaman vika, jos peili on vino

Ranska on lainoittanut Italiaa 340 miljardilla eurolla. Ei siis mikään ihme, että Ranska haluaa presidenttinsäkin suulla EU:n auttavan nyt Italian taloutta. Suomenko pitäisi myös tässä yhteydessä auttaa Italiaa ja samalla tulisi Ranskaakin autetuksi? Eikö jo opittu, miten Kreikan kanssa vastaavasti kävi? Menee kenties Kreikalta vuosikymmeniä saada velat maksetuksi takaisin. Kukin EU-maa hoitakoon taloutensa itse.

Muuten EU hajoaa

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Mainos