fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Median ei pidä kirjoittaa miellyttääkseen kaupunginhallitusta

Häneen Sanomien mielipidepalstan uusi tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Kuva: Soile Toivonen
Hämeen Sanomien mielipidepalstan uusi tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi sekä yhteystietosi Kuva: Soile Toivonen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) ja jäsen Juha Kallioinen (kok.) (HäSa 28.12.), vakavia, kaikkia kaupunkilaisia koskevia asioita voi lehti tuoda esiin kevyemmälläkin sävyllä. Melkoisen huolestuttavalta sen sijaan kuulostaa, jos paikallisen median pitäisi miettiä sävyänsä kaupunginhallitusta miellyttävällä tavalla. Ongelman ydinhän on kaupungin johdon kaveruus Markkujen kanssa ja niistä pitää voida kirjoittaa ihan mihin sävyyn tahansa.

Niin makaa kuin petaa

Hyvä johtaminen on myös sitä, että epäasiallisuuksiin ja väärinkäytöksiin puututaan ajoissa jo alaisten tasa-arvon vuoksi. “Täytyy jutella Markun kanssa” on nykyään Hämeenlinnassa synonyymi välinpitämättömyydelle ja asioiden sormien läpi katsomiselle.

Ent. kokoomuksen äänestäjä

 

Rimpelää epäillään jääviydestä ja suhmuroinnista. Epäilyjä ei ainakaan hälvennä Kenakkalan jämäkkä ilmoitus, että “pitää varmaan kysellä Markulta”. Pitäisi olla selvää myös hallituksen puheenjohtajalle.

Arvi

 

On täydellisen vastuutonta rahoittaa velkaannuttavalla tavalla kaupungin hankkeita, joiden tuottavuudesta ei ole mitään näyttöä – puhumattakaan tarpeellisuudesta. Sari Raution tulee esittää kannattavuuslaskelmat suunnitelmista, joita hän sumeilematta kutsuu elinvoimahankkeiksi.

Teppo Turja, valtuutettu (ps.)

 

Pitihän se arvata, nyt sitten rakennetaan väliseiniä avoimiin oppimisympäristöihin. Oliko järki kateissa?

Tinnitus

Lisää aiheesta: Nummen koulun melun pysäyttäjiksi mietitään nyt seiniä

 

Hassua, että humanistifilosofi Ojansuun haastattelussa hyväksi malliksi nousee Piparkakkutalo. Sehän on suorastaan ihmisoikeuksien vastainen, kun sinne ei pääse ollenkaan pyörätuolilla.

Tulevaisuutta?

 

Todella pisti silmään jouluaamun kävelyllä, kuinka huolellisesti Vanhan hautausmaan kulkuväylät oli aurattu, arvolleen sopivasti. Todella surullista taas on se, että vieläkään ei kunnostukseen löytynyt varoja. Näistä paikoista Hämeenlinna tunnetaan.

Sivistyksen mitta

 

Koskisella hyviä ajatuksia, ok. Mutta jos sote olisi ylemmillä portailla, voisi turhaksi jäävää hallintoa karsia – säästöä!

Johtaminen viisaammille

Lue juttu: Paluumuuttaja Johannes Koskinen nostaisi ministereiksi myös kokeneempia konkareita

 

Taas kerran: Nyt vaihtuu kymmenluku ykkösestä kakkoseksi, ei vuosikymmen, ei ainakaan ajanlaskussa. Jos vaihtuisi, niin ajanlasku alkaisi vuotta ennen ajanlaskun alkua!

Sormet avuksi

 

Erikoista on, ettei entinen ministeri Jari Koskinen tiedä eroa yksityisen ja valtiontalouden välillä. Ei niitä hoideta samalla tavalla. Onneksi myös Koskisen lyhytnäköinen metsät nurin rahankiilto silmissä -ajattelu alkaa nykyvalossa näyttää siltä mitä se onkin eli tuhoisalta ahneudelta.

Ahneus sokaisee

 

Ymmärrän, jos olet sokea tai jalat ovat murtuneet, niin tarvitset saattajaa sairaalassa käyntiin, mutta jos olet aikuinen, täysin tolkuissasi ja liikuntakykyinen, niin miksi täytyy ottaa mukaan jopa kaksi saattajaa istumapaikkoja viemään ja älämölöä pitämään.

Ojoinen

 

Helsingin Sanomat julkaisi 25.12. “Elämän eväät” -jutun, jossa lapsuuden sanotaan määrittävän, kuinka menestyt aikuisena. Jutussa eriarvoisuustutkija nimeää perheen rutiinit “suojaaviksi tekijöiksi” ja näitä ovat mm.: lapsille lukeminen, kehuminen, hampaiden harjaus, lakanoiden vaihto ja se, että on ystäviä. Näihin kykenee köyhäkin perhe, eikä raha tee kenestäkään parempaa vanhempaa.

Läsnäolo tärkeää

 

Mikä ero on toimitusjohtajalla, joka sanoo porukan edessä asennevammaisille, että hävetkää ja lopettakaa yrityksen vastainen toiminta ja pääministerillä, joka sanoo porukan edessä osalle kansanedustajista, että hävetkää. Toimitusjohtajalla on tulosvastuu.

Näin se menee

 

Kauppiaille tiedoksi, jos myyt ilotulitteita kaupassasi (sisällä, pihalla tai eteisessä), tulen boikotoimaan kauppaasi ainakin puoli vuotta.

Greta

 

Toim. Viki Salonen toimii näköjään uudenvuoden ennustajana (HäSa 30.12.). Vai toiveitaanko siellä luettelee? Alkakaa tehdä järkeviä ratkaisuja, sanoo Salonen. Niitähän hallitus on tehnyt ja tekee kunhan päästään eroon Sipilän/kokoomuksen ja heidän apupersujensa vanhoista huonoista päätöksistä. Kaiken lisäksi ei kuvittelisi, että vielä tänä päivänä törmäisi tuollaiseen vähättelyyn mitä ilmaisu “mimmiliiga” on. Eikö teitä hävetä, HäSa?

Jaska

 

Olisiko vielä mahdollisuus saada valot katsomoon ennen pelin alkua, kun haemme istumapaikkoja sekä aika- ja näyttötaulun Elenian länsiseinälle?

Kausikorttilainen

 

Pitäisikö potkut saanut entinen Pelicansin päävalmentaja valita nuorten leijonien puikkoihin?

Kummolakin pitäisi…!

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi sekä yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja mahdollinen nimimerkkisi sekä yhteystietosi.

 

Menot