Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Mikä ihme on uuden kirjaston urban office?

Hämeenlinnan pääkirjaston aukeamista ison remontin jäljiltä odotellaan kaupungissa vesi kielellä. Viime elokuussa työmaa näytti rakennuksen sisäpuolelta tältä. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnan pääkirjaston aukeamista ison remontin jäljiltä odotellaan kaupungissa vesi kielellä. Viime elokuussa työmaa näytti rakennuksen sisäpuolelta tältä. Kuva: Pekka Rautiainen

Hienoa päästä remontoituun kirjastoon! Sen sijainti ja ikkunoista avautuvat maisemat ovat ainutlaatuiset. Wetterissäkin asiointi on toiminut hyvin. Katselin tänään lehdestä remontoidun kirjaston pohjapiirrosta. Muun ymmärsin, mitta mikä ihme on uban office? Kenelle tarkoitettu? Mitä toimistotöitä urban officessa tehdään, kun toimistojakin piirroksessa on? Kuka osaa kertoa?

Ei kovin urbaani kirjaston asiakas

Lisää Hämeenlinnan kirjaston remontista: Miten miljoonat käytettiin – Katso remontoidun Hämeenlinnan pääkirjaston pohjakuvat

 

Suurkiitos Hätilän kokoomukselle ja Sari Rautiolle, että kerroitte avoimesti kantanne P-toriin (HäSa 19.1.). Nyt tiedetään, ketä ja mitä puoluetta ei jatkossa äänestetä päättämään yhteisistä asioistamme.

Entinen kokoomuslainen

Pasi Honkaselta hyvä kirjoitus (HäSa 20.1.). Valitettavasti kukaan poliitikko ei tahdo ihmisten oppivan taloustaitoja, sillä niillä luodaan valveutuneita kansalaisia kun taas velalla hyviä alamaisia.

Occam

Ruukin Hämeenlinnan tehtaan päästöt tuntuvat metallisena savuna Käikälässä. Tyynellä ilmalla SSAB:n tehtaalta ympäristöön leviää metallisen kitkerää ilmaa ja päästöjä, jotka eivät herätä halua lähteä koiran, saati lasten kanssa ulos.

Kultainen Rapu

Hyvä, että kaupunki kiinnittää huomiota liikenneturvallisuuteen (HäSa 19.1.). Olisiko hyvä aloittaa teroittamalla kaupunkilaisille liikennesäännöt ja samalla lisätä valvontaa ja sanktioita. Kuten jutun kuvakin osoittaa suurimmat vaaratilanteet syntyvät siitä, että pyöräilijät eivät tunne liikennesääntöjä.

Säännöt kunniaan

Sairion päiväkoti on juuri sellainen arjessa tärkeä perusasia, joka vaikuttaa päätökseen, kun perhettä perustavat miettivät, minne asettuvat elämään. Kiitos Tuulia Viitanen alanurkan oivaltavasta jutusta (HäSa 18.1.). Juuri näin! Ei kannata säästää siitä, mikä houkuttelee asukkaita kaupunkiin. Laadukkuus, luonto, sijainti, sopiva koko ja yhteisöllisyys ovat sellaisia Sairion päiväkodin arvoja, joita vastaan on vaikea kilpailla. Hyvä maine kiirii ja hyödyttää koko kaupunkia.

Ei hukata hyvää

Areena luo työpaikkoja, mutta samalla vanhoja loppuu. Ihmisten ostovoima ei lisäänny uusien kauppojen myötä, oppikaa Goodmanista!

Maalaisjärki

Kaikkien jäsenkirja perstaskussa virkansa saaneiden sivutoimet syyniin. Sen sijaan tavalliset duunarit, palomiehet, putkimiehet, siivoojat jne. jne. tehkööt töitä rauhassa sivutoimissaankin. Tuovat kaupungille niistäkin verotuloja, eivätkä aiheuta taloudellisia tappioita.

Pekko

Nyt tarkkana taas kaikki journalistit – tutkivat ja muut, konsultti lupaa Hämeenlinnalle miljoonittain rahaa, mikäli Areena rakennetaan! Miten muistuu mieleen tässä kohtaa eräs autokaupan keskittymä ja miksei myös ns. nigerialaiskirjeet?

Kaikki huuhaat vaihtoon

Tuttu draaman kaari? Altistuneet oppilaat väistyvät toiseen sisäilmaepäilyn alla olevaan kouluun ja ta-daa, tulee oireita! Sitten tämä toinenkin koulu menee kiinni. Näin tapahtui Hykissä, Sempussa ja nyt Hattulassa. Jos terveys olisi ensisijalla, niin yhteiskoululaiset menisivät tosiaan Parolassakin parakkiin. Mutta kun lukio pitää saada slut.

Haukotus

Teatterissa ja konsertissa puheenvuoro on esityksen aikana taiteilijoilla, ei yleisöllä. Kuulumiset ja kommentit väliajalla tai esityksen jälkeen, kiitos.

Jacob

Sydämellinen kiitos kirjoituksestasi Matti Savonjousi (HäSa 17.1.). Toivottavasti lähetit sen vähintään kaikkiin maakuntalehtiin.

Työikäinen

Kylläpä osuuspankki kehtasi liittyä rosvojen mukaiseksi, käy pienen asiakkaan kukkarolla oikein uskolla. Tuli tänään tieto hintojen noususta.

Että kiitti vaan

Valtiovallan on pikaisesti nähtävä suurin ongelma työriitojen ja lakkojen venymiseen: nykyinen valtakunnansovittelija! Paikalle on saatava neuvottelija, nainen tai mies, jolla on ”munaa” hakea ratkaisuja, eikä asettua koko ajan työnantajaliittojen puolelle. Oman kantansa etukäteen ilmoittamalla nykyinen neuvottelija tuhoaa järjestelmän.

Ex-neuvottelija

Kuntiin toivotaan lisää työssäkäyviä veronmaksajia – ihan ok. Mutta ovatko seniorien veromarkat jotenkin heikompia, kun ne eivät kiinnostaa? Emme käy kunnan ”kukkarolla” kuin joskus harvoin, kun kulutamme terveyskeskuksen saranoita.

Seniorit, veronprosentit 33 ja 26,5

Riitta Nyqvistillä oli hyvä ja asiallinen mielipidekirjoitus yle-verosta (HäSa 17.1.). Kiitos siitä. Olemme puolisoni kanssa samaa mieltä!

Heikki Notko

Miksi Tarja Halonen puuttuu Pekka Haaviston ja UM:n Pasi Tuomisen asiaan ja vielä sanoo sitä presidenttipeliksi. Niinistöllä on vielä neljä vuotta aikaa olla presidenttinä. Ylioppilas Haavisto on tuskin ainoa, joka ehkä osallistuu presidentinvaaleihin. Haavisto ei vienyt al-Holin asiaa edes eduskuntaan, eikä presidentti Niinistölle. Tällä tavalla ei voi toimia.

Ei pitäisi sotkeutua asiaan

Moni puolue joutuu kääntämään takkinsa, jos ennuste (HäSa 19.1.) seuraavasta pääministeripuolueesta toteutuisi. Minä puolestani toivon ja ennustan, että niin ei tule käymään. Yhden asian liikkeen taidoilla ei maan asioita pystytä hoitamaan.

Jaska

Vasemmistohallituksen ministerien ennätysmäinen avustajakunta on herättänyt ansaittua ihmetystä. Nyt, kun on paljastunut, että avustajatkin ovat saaneet omat avustajat, on pääministeri Marin pillastunut medialle asian uutisoinnista. Hyvin on Trumpin opit omaksuttu!

Arvi

”Varautumissuunnitelmia päivitetään”, otsikoi lehti artikkelin uuden pakolaiskriisin mahdollisuudesta (HäSa 17.1.). Vuosi 2015 antoi kokemusta ongelmista maahantulon massavyöryn johdosta. Nyt Hämeen ely-keskus päivittäisi suunnitelmat omalla alueellaan. Mutta eikö ely-keskus kouluttaisi myös siihen, että sen alueelta suurehko ryhmä lähetettäisiin avustamaan esim. Tornioon, jos tulijat nyt majoitetaankin sinne pidemmäksi aikaa.

Mahdollista

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, nimesi, mahdollinen nimimerkkisi sekä yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja mahdollinen nimimerkkisi sekä yhteystietosi.

 

Päivän lehti

17.9.2020

Fingerpori

comic