Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Miksi Nummelta viedään kaikki palvelut?

Hämeenlinnan Nummella kerätään nimiä alueen lähipalveluiden säilyttämiseksi. Kuva: Pekka Rautiainen
Hämeenlinnan Nummella kerätään nimiä alueen lähipalveluiden säilyttämiseksi. Kuva: Pekka Rautiainen

On se kyllä kumma, kun kaikki palvelut lähtevät täältä Nummen alueelta. Nyt uhataan lopettaa R-kioski ja asiamiesposti. Nämä palvelut ovat olleet täällä tosi tärkeät! Varsinkin Postin palvelut, nyt meidät ollaan ”heittämässä” keskustaan, eli hae sitten sieltä pakettisi tai kirjattu kirjeesi. Aivan varmasti R-Kioski oy:llä olisi varaa tehdä pieni kunnostus kioskin tiloihin, jos vain tahtoa löytyisi. Näin toiminta voisi jatkua ja palvelut säilyisivät!

Pekka Granqvist

Helpotetaan toriparkkikyselyyn vastaamista: kysymys 1.) kyllä me toriparkki tarvitaan? Kysymys 2.) Ei kai me mitään toriparkkia tarvita? Ja kolmas vaihtoehto: mist mä tiärän tarvitaanko ,vai ei! Vastaukset olisivat suuntaa antavia, mutta eivät sitoisi päättäjien käsiä, vaan voisivat tehdä kaikkia kaupunkilaisia tyydyttävän päätöksen, toivottavasti.

Isosti ajatteleva kaukokatseinen

Nimimerkki Ewe (HäSa 13.2.) esitti hyvää vaihtoehtoa toriparkille. Itse ehdotan P-hallin lattian tasaamiseksi leikkausta torin yläreunasta. Sitten torikansi päälle ja ajorampit torille yläkulmista.

Yksinkertainen on kaunista

”Äiti, Ortelasta voi tulla Suomen kuuluisin koulu. Se ei oo koskaan ollut homeessa.” Ekaluokkalaiseni toteamus iltapalapöydässä. Ikävää, että näinkin pienten koululaisten tiedossa on kaupunkimme koulujen sisäilmaongelmat. Toivon päättäjille viisautta kouluverkon kanssa, älkää hajottako ehjää ja toimivaa.

110 vuotta eikä suotta

Opetusministerin mukaan alakoululaisten määrä vähenee 20 % seuraavan kymmenen vuoden aikana. Eikö olisi jo aika nyt alkaa lopetella pikkukouluja (Myllymäki, Ortela), vaikkapa vähitellen luokka-aste kerrallaan? Ensin 6. luokat ja seuraavina vuosina sitten alemmat luokat vuorollaan luokka/vuosi isompiin kouluihin.

Ei yhdellä rysäyksellä

Kolmen lapsen äiti (HäSa 13.2.), taisi unohtua vielä tuntien some-päivitys, koiran ulkoilutus, ehkä vielä muutakin. Kyllä on rankkaa nykyäideillä!

Lastenhoidossa auttava mummo

Oikaisemme nimimerkkien Idänpään Heikki (HäSa 13.2.) ja Oikeudenmukaisuutta yhteiskuntaan käymää palmialaisia koskevaa kiky-keskustelua. Palmialaiset kuuluvat Avaintes-sopimksen piiriin, joten kaikki kunta-alan kiky-sopimuksen määräykset ja lomarahaleikkaukset eivät koskeneet Palmia Oy:n työntekijöitä. Valitettavasti PAM:n edustajalla on ollut asiasta väärää tietoa. Palmialaisia koskevat asiat kannatta tarkastaa Palmiasta tai palmialaisia edustavilta luottamushenkilöiltä (JHL ja Jyty).

Palmia oy

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot