Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Miksi polttoaine on Riihimäellä jatkuvasti halvempaa?

Tänä kesänä autoihin tankataan huomattavasti kalliimpaa polttoainetta kuin viime suvena. Lisäksi on edelleen myös paikallista hintavaihtelua. Kuva: Tuomela Tapio
Tänä kesänä autoihin tankataan huomattavasti kalliimpaa polttoainetta kuin viime suvena. Lisäksi on edelleen myös paikallista hintavaihtelua. Kuva: Tuomela Tapio

Osaako joku vastata, miksi polttoaineen litrahinta Riihimäellä on jatkuvasti liki 15 senttiä edullisempi kuin Hämeenlinnassa? Tankkaus- ja ostosmatka kerran viikossa Riihimäelle hoituu tällä hintaerolla.

Tarkka talous

Lasse kirjoitti (HäSa 15.6.), että keskusta autioituu yhä enemmän pyöräkaistasta. Tuleeko hänelle mieleen, että kävelymatka kauempaa liikkeeseen kohottaa kuntoa. Mahtaako Lasse myös mollata pyöräilijöitä, jotka ajavat jalkakäytävillä, koska pelkäävät henkensä edestä ajaessaan kapeilla mukulakivikaduilla autojen seassa?

Päivi

Mielipide saunalautoista: Mikä ”villitys” on aikaan saanut tämän kummallisten hökkeleiden yleistymisen. Ne ovat yleensä rumia, eivätkä sovi rantamaisemiin, kuten esimerkiksi Puutikkalan kirkkovene Ahdin viereen ilmestynyt tönö.

Ruma

Olen Hätilän ja Sairion asukkaiden kanssa samaa mieltä. Kuka on vastuussa jälkien korjaamisesta? Se on Elisa, joka sopii asiasta välittömästi aliurakoitsijansa kanssa. Haluan takaisin samanlaisen siistin nurmikon sekä ehjän asfaltin.

Aino

Sairion asukas otti todella ajankohtaisen asian esille. Viime kesänä kaivetut tienvierustat ovat aivan karmeassa kunnossa. Kivikovassa maassa ei kasva kuin rikkaruohot. Luvattiin laittaa ennalleen, vaan miten kävi…

Toinen Sairion asukas

Millä ihmeen helmitaululla kaupungin kaksi suurinta puoluetta laskevat tulevien hallituspaikkojensa lukumäärän? Kun vertaan uusien valtuustopaikkojen lukumäärää jaossa oleviin hallituspaikkoihin, on tulos (kymmenysosat lavennettuna ylös- tai alaspäin): kok. 3, SDP 3, ps. 2 ja pienemmät yhteensä 3. Enkä todellakaan kehtaisi puhua kovin suureen ääneen kuntalaisilta saadusta mandaatista tuolla surkealla äänestysprosentilla.

TeePee

Lue myös: Perussuomalaiset haluaa Hämeenlinnan kaupunginhallitukseen paikan lisää (15.6.2021)

Vaalit on käyty ja kansanvalta toimii. Onnea ja viisautta kaikille valituille. Muutama evästyksen sana: kaunista kaupunkiamme tulee kehittää tasapuolisesti, niin, että huomioidaan myös ”mettäkulmalaisten” oikeudet nauttia kaupungin tarjoamista palveluista. ne kun usein tahtovat unohtua ”tärkeimpien” asioitten paineissa.

Peräkylänmies

No niin ehdokkaani, joka menit äänelläni valtuustoon. Sinulla on syksy aikaa pitää lupauksesi keskustan pysäköinnin muuttamiseksi kiekkoparkeiksi. Aloita heti, ettei tule kiire. Jouluostoksille parkkikiekon kanssa. Tehdään Hämeenlinnasta kiekkokaupunki.

Hieno juttu

On se kumma, kun ei ajatella sen vertaa, että erä- ja kulttuurimuseota suunnitellaan Riihimäellä ilman sisäyhteyttä lasimuseoon. Ymmärtäkää suunnittelijat jo viimein pyörätuolien ja muiden apuvälineiden käyttäjiä 2000-luvun Suomessa.

Räntäsateeseen sisään ulos, sisään ulos

Hyvä kokoomuksen kansanedustaja Elina Valtonen: jos tulevaisuus poliitikkona pelottaa, loikkaa nyt saman tien vaikkapa demareihin! Noin vakava tulevaisuudenpelko voi muuten pilata koko urasi?

Vassari

Muistetaan nimet

Tekstareita lähettävien on kerrottava nimensä ja yhteystietonsa toimituksen tietoon. Nimettömyys on useimmissa tapauksissa julkaisun este.

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen mielipiteesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot