Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Missä makaa esitys toriympäristön suojelemiseksi?

Aikoinaan tehty suojeluesitys koskee niin Hämeenlinnan toria kuin sitä ympäröiviä Toripuistoa, Raatihuonetta ja erikseen jo suojeltua entisen lääninhallituksen vanhaa rakennusta (kuva sisäpihalta). Kuva: Juhani Salo
Aikoinaan tehty suojeluesitys koskee niin Hämeenlinnan toria kuin sitä ympäröiviä Toripuistoa, Raatihuonetta ja erikseen jo suojeltua entisen lääninhallituksen vanhaa rakennusta (kuva sisäpihalta). Kuva: Juhani Salo

Vuonna 2014 on Hämeen ely-keskukselle tehty esitys Hämeenlinnan torin, Toripuiston sekä Raatihuoneen ja lääninhallituksen rakennusten suojelusta. Hämeen ely-keskuksen ylijohtaja Tommi Muilu on ilmoittanut keväällä 2019, että esitys on ollut hautautuneena ruuhkaan (HäSa 3.5.2019). Vieläkö esitys torimiljöön suojelusta on hautautuneena vai onko mahdollisesti ratkaisu jo tehty?

Asiasta kiinnostunut

Mieleeni juolahti, että onko mietitty toriparkin kaivamisen yhteydessä sitä, että torin alueella on ollut elämää ja asutusta jo satoja vuosia. Epäilenkin löytyvän runsaasti merkkejä entisiltä ajoilta, jolloin museovirasto keskeyttää kaivaukset määräämättömäksi ajaksi ja hämeenlinnalaiset katselevat veden täyttämää kuoppaa mahdollisesti vuosia, kun tiedämme museoviraston resurssit arkeologisten kaivausten suhteen.

Oivoj

Voin hyvin olla samaa mieltä Teppo Turjan kanssa koskien tätä mahdollisen toriparkin rakentamisen tiedottamista. Valtuuston rahoituspäätöksestä on pidettävä kiinni. Tosin valtuusto on ymmärtääkseni kolme eri kertaa päättänyt lopettaa toriparkin suunnittelun. Mikä lienee se taho, joka on antanut jälleen kerran suunnitteluluvan, vai onko pelkkä nimikkeen vaihtaminen riittänyt luvaksi. Itse en kyllä toriparkin rakentamista kannata, koska ei siitä tänne syrjäkulmille, joista on jo kaikki mahdollinen viety pois, ole mitään hyötyä. Yleensä vain joudumme maksajiksi.

Rauno. A. Järvinen, Tuulos

Miksi Hämeenlinnan päättäjät eivät P-toriin liittyen ole kertoneet julkisesti käyttökulujen määrää? Onko myöskään konsultin ”ennustama” 30 miljoonaa euroa todellinen, vai sen normaalin 30 % nousun myötä pikemminkin 40 miljoonaa?

Kantakaupunkilainen

Outoa, kun kaupungin koulut happanevat, niin terve Lammin lukio pitäisi lopettaa. Maalaisjärjellä kun laskee, niin samalla hinnalla saa kuskattua keskustan lapset Lammille lukioon kuin Lammilta keskustaan.

Eläkeukko

Lue lisää Lammin lukion lakkautuksen vastustajista (HäSa 19.12.2019)

”Tarvitsetko sinä kuntarajoja” (HäSa 28.1.) kirjoitukseen: Ilman edes heinäntekojärkeä, esitys tarkoittaisi palvelujen tason ja saatavuuden heikkenemistä Hattulassa ja Janakkalassa sekä veroeurojen käytön keskittämisen nykyisen Hämeenlinnan kantakaupunkilaisten eduksi.

Win–lose

Nimimerkille Tuleva kokoomuslainen: ei kai kokoomuslaisia kunnallisverosta ole täysin vapautettu, he vaan maksattavat sen ja sen korotukset muilla!

Ex-kokoomuslainen

Vihdoin eläke alkoi. Ahdistus helpotti, unenlaatu parani, painajaisunet poistuivat, laihdutus onnistuu. Aivan kuin paha elämä olisi jäänyt taakse.

Eläkeläinen, 64 vuotta

Mikä vika on adjektiivissa vanha, kun puhutaan vanhasta ihmisestä? Sarjassa lapsi, nuori, keski-ikäinen, vanha keksitään vanhalle jos jonkinlaisia kiertoilmaisuja. Tilanteesta riippuen monesti pärjäisi hyvin myös määrittelemättäkin. Uutisessa riittää, kun kertoo 80-vuotiaan naisen tai miehen juosseen maratonin.

Ikävä ihminen

Herranen aika, vai että salaattia puuron kanssa. Kaikkea sitä kehdataankin vaatia! Tällainen tarjoiluko teillä kotona on puuropäivinä? Meille maistuu marjasoppa.

Puuro puurona

Tiedättekö, miksi köyhtynyt kaupunki tarvitsee kaksi kaupunginjohtajaa ja sivistys – ja hyvinvointijohtajaa (varsinainen + vs.)? Jotta näistä se paikalle tullut johtaja voi aina sanoa, että se poissa oleva johtaja on hoitanut tätä asiaa. Syntyy kallis ikiliikkuja, jossa kumpikaan ei enää vastaa mistään, vaan tyhjässä paperissa lukee ”käännä”. (Vrt. Myllymäen koulun keskustelutilaisuus, HäSa 28.1.)

Tähänkö on varaa?

Eläinystävänä täydet kymmenen pistettä Lappajärven sydämellisille palomiehille, jotka 23. tammikuuta päästivät eläinpoloisen pahasta pinteestä takaisin luontoon.

Jaana R-L

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic