Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Miten käy kokoomuksen tulevissa vaaleissa?

Kokoomuksen vaalityö käynnissä viime kuntavaalien alla huhtikuussa vuonna 2017 Hämeenlinnan torilla. Kuva: Juhani Salo
Kokoomuksen vaalityö käynnissä viime kuntavaalien alla huhtikuussa vuonna 2017 Hämeenlinnan torilla. Kuva: Juhani Salo

Miten käy kokoomuksen? Vaaleihin on reilu vuosi ja kokoomus ajaa toriparkkia kuin käärmettä pyssyyn. Omissakin on vastusta. Nyt Sari Raution on huomattava, ettei tällä pelillä jatka kaupunginhallituksen johdossa. Isoja virheitä on tehty. Tätä ensi kertaa harkitsen: ääneni menee ohi kokoomuksen.

Pettynyt nykykokoomukseen

Hienoa, että Hämeenlinnan kokoomuslaisistakin löytyy järkeviä, jotka vastustavat toriparkkia (HäSa 1.2.). Olen täysin samaa mieltä.

Vasuri

Tosiaankin toriparkin tarve on vähintäänkin kyseenalainen. Hämeenlinna voisi olla torin ympäristöstä autoton, vihreä, erilainen pikkukaupunki, tulla kuuluisaksi juurikin siitä. Rannat vireästi käyttöön. Biobussi kiertämään kaupunkia niin kuin Pekka Romo & kumppanit loistavasti esittivät (HäSa 1.2.). Kaivoparkkia voi laajentaa.

Hämeenlinnalainen

Jo oli kerrankin täyttä totuutta toriparkista ja sen tosiasiallisista hyödyistä sekä oletetuista kustannuksista mielipideosastolla (HäSa 1.2.). Kokoomuspuolueen nelikolta löytyy sitä näemmä taloudellista järkeä ainakin osalta puolueen jäsenistä verrattu muutaman muun puolueaktiivien lausuntoihin asiasta. Vaikka ei asiasta voi päättää minkään puolueen mandaatilla yksinomaan, vaan kuntalaisten parhaaksi toimien oli taskussa mikä jäsenkirja tahansa. Oikeudentaju kunniaan eikä omaetu ensin ja sitten vasta muiden veronsa maksavien kuntalaisten.

Pentti Ranta

Toripysäköinti on todellakin virhe, kuten joukko kokoomuslaisia kirjoitti hyvin perustellussa mielipiteessään (HäSa 1.2.). Esitetyissä näkökohdissa tunnistettiin tämän päivän ongelmat ja tulevaisuuden näkymät ja haasteet.

VeeKuosa

Bio Rex kohtelee yliolkaisesti vanhuksia, jotka eivät pääse digilähteisiin. On tosi vaikeaa saada tietoa meneillään olevista elokuvista ja näytösajoista. Pankaa ne edelleen lehteen niin kuin ennenkin, niin kaikki halukkaat saavat palvelua.

Anneli

Mika Walkamo kirjoitti Hämeenlinnan matkailubudjetista ja nosti erään monista tavoitteista esiin eli top5- matkailukaunpungin. Kyllä täällä meillä tavoitteita riittää ja on riittänyt, teot ovat aika vähäisiä. Hiilineutraalisuuden esteeksi tulee yhtenä asiana esteettiset asiat. Kantolan miljoonatkin jäänevät saamatta entä mitä tekivät hurmauskierrokset. Paljon on tullut uria Kantolanniemen katuihin, kun on käyty maalausta siilon kyljessä katsomassa. Tavoitteeksi voitaneen sanoa myöskin mielipidevieraan 10.1.2018 tekstiä, että Hämeenlinna kattaa alijäämänsä jo vuonna 2018. Työ ja teot, missä lie luuraavat. Nyt tarvitaan toriparkki ja liuta päälliköitä lisää, vai tarvittaisiinko yt:t.

Ventke

Kaupungin henkilöstölle vähintään kahden viikon lomautus ja lomarahat pois. Tällä saataisiin edes pientä helpotusta talousvaikeuksiin.

Jotain tarttis tehdä!

Voimia ja tukea Lululle arvokkaassa työssä kaupungin asukkaitten puolustamisessa! Toriparkit ja areenat on unohdettava!

Keskikaupungin asukas

Ruotsin kuningas myönsi 500 asukkaan Tampereelle 4.2.1800 oikeuden perustaa apteekki, minkä 220-vuotisjuhlia vietetään ko. apteekin jälkeläisessä lehti-ilmoituksen mukaan pullakahvin kera. Lähin apteekki tamperelaisille sijaitsi heille tuolloin vetovoimaisessa Hämeenlinnassa. Hämeenlinnan näkökulmasta vetovoima lienee kääntynyt vastakkaiseen suuntaan eli Tampereelle. Kannattaneekin ko. kaupunkien luoda yhdessä uusi Häme-maakunta.

Toimeen pian!

Kaupungissamme ei olla tasapuolisia suojelukohteiden esittelyssä. Linja-autoasema rakennettiin vuonna 1957 50 vuoden vuokraoikeudella. Anottiin suojelua ja se onnistui yskimättä. Myllymäen koulun suojelusuunnitelma-aikeita virkamies heti ennakkoon kyseenalaistaa. Jo isoisäni kävi koulua Myllymäessä ja isänsä oli vossikkakuski.

Lukija

Kävin Willa Vaskissa jouluostoksilla Hämeenlinnan-reissullani. Ihana valikoima paikallista käsityötä. Olen aina ihaillut, kun muut ovat tehneet taitavasti käsitöitä, kun en niitä itse osaa tehdä. Willa Vaskissa löysin ihania villasukkia ja vanttuita sukulaisilleni ja ystävilleni, jolle olen myös suositellut myymälää. Katselin myös muitakin tuotteita ihastuksissani. Toivottavasti käsityömyymälä on samassa paikassa vielä kesälläkin, piha vaikutti kutsuvalta. Olisi ihanaa, jos siihen tulisi taidepiha, eikä asuntoja. Kauniit vanhat talot ovat häviämässä jo joka puolelta muutenkin.

Kukka

Ei ole ahneudella rajaa. Vuosi vierähti jätteenkuljetuksen voittaneelta jäteyhtiöltä, kun nostettiin jo jätemaksuja ja nyt kaavaillaan perusmaksua. Kiertokapulan suunnittelemalle perusmaksulle stoppi. Risujen ja lehtien jälkikäsittelyn jokainen tuottaja hoitakoon omalla kustannuksella. Tässä esimerkki maksujen pilkkomisesta. Kevyt peräkärrykuorma sekajätettä maksoi taannoin punnitusmaksun noin 10 euron hujakoilla kaupunkilaisilta, nyt maksu liki 20 euroa.

Huolestunut

HUS laajentaa terveystietojärjestelmä Apottia. Tähän saakka sen on havaittu sotkevan potilastietoja niin että ainakin yksi potilas on sen vuoksi kuollut, kertoi Hesari, mutta eihän Vapaavuoren sote yhtä potilasta kaipaa. Onni on olla hämäläisen systeemin hoivassa.

Sotesaalis

Pääministeri Rinne antoi telkkarissa haastattelun, jossa totesi kolmeen kertaan: ”Valehtelemalla voi politiikassa päästä pitkälle”. Luettuani varapuhemies Rinteen haastattelun sunnuntain lehdestä (HäSa 2.2.) voin todeta, että olen samaa mieltä pääministeri Rinteen kanssa. Alkaa olla Sipilää ikävä. Hänen viisautensa oli kansan etu, Rinteen viisaus pyrkii puolueen eduksi. Säästeliäällä totuudella on onneksi lyhyet jäljet. Uurnilla tavataan, jos ei nahkurin orsilla jo sitä ennen.

Vappukymppi

Viime vaaleissa sosiaalidemokraatit kertoivat, että kun ovat vallassa, esim. hoitajien ja muiden soteratkaisu on pian saatu kuntoon. Mitään ei ole tapahtunut ja työllisyys on ennallaan. Työryhmiä on tehty ja kaikille ministereille saatu suuri määrä avustajia. Asiat ovat siirretty entisestä eteenpäin.

Pahalta näyttää

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Menot