fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Moni riskiryhmään kuuluva on sen itse elämäntavoillaan aiheuttanut

Muita: "Hakoisten linnavuoren sulkeminen yleisöltä on järkyttävä teko!"
Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS jonka jälkeen tyhjä sanaväli, sitten varsinainen mielipideteksti, jonka jälkeen mahdollinen nimimerkki ja aina kirjoittajan nimi sekä paikkakunta. Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstarinumero on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS jonka jälkeen tyhjä sanaväli, sitten varsinainen mielipideteksti, jonka jälkeen mahdollinen nimimerkki ja aina kirjoittajan nimi sekä paikkakunta. Kuva: Mostphotos

Tänä päivänä törmää sanaan “riskiryhmä” lähes päivittäin. Näinä aikoina, joita nyt elämme, kyseiseen ryhmään luokitellaan muiden muassa tupakoivat ja ylipainoiset, joita on tässäkin maassa todella paljon, ja siihen vielä muut sairaudet päälle. Eikö nyt olisi viimeistään aika kiinnittää huomiota elämäntapoihin, sillä moni edellä mainittuun ryhmään kuuluva on sen itse elämäntavoillaan aiheuttanut. Terveyttä kaikille!

Ei riskiryhmäläinen

Vuoden pimeimpänä aika ovat Loimalahdessa Kivisenojantie ja kevyen liikenteen väylä ilman minkäänlaisia valoja. Melko turvatonta?

Lilli

Koska saadaan hurjastelevat aikuiset pyöräilijät kuriin? Jalankulkija on huonossa tilanteessa, kun ei ole silmiä selässä. Täytyy kurkkia mistä taas on pyöräilijä tulossa. Tällaista on esimerkiksi kävelykadulla.

Hurjastelut pois!

Suunniteltu pyörätie on ainoastaan kallis naula näivettyneen keskustan arkkuun. Havaitsin sunnuntai-iltana ohikulkumatkalla Reskalla yhden kulkijan ja illalla maanantaina kaksi. Pyöräilijöitä oli tasan 0. Mikä muuten mahtaa olla keskustan rakennusten korjausvelka ja ketä kiinnostaa tyhjä kaupungin keskusta?

Hessu

Kiitos Tuomas Niemiselle mielipidekirjoituksesta (HäSa 21.10.), kun olet rohkeasti feministi ja kannustat siihen muitakin miehiä.

Feministimummo

Sarkasmia tai ei, hauska alanurkkakirjoitus Eelis Hirvelältä (HäSa 20.10.). Onneksi meillä on neljä vuodenaikaa, joten niistä riittää jotakin jokaiselle. Kevään ja kesän hehkuttamista riittää loputtomiin, ja sitäkin on jaksettava kestää. Meillä marraskuuta odottavilla riittää tilaa hehkutuskonsertissa.

Sydvesti

Onnea ja menestystä Hakoisten kartanolle valitsemallanne tiellä.

Kalevi ja Katariina

Hakoisten linnavuoren sulkeminen yleisöltä on järkyttävä teko! Asia pitää korjata jotenkin, vaikka kulkuyhteyden muuttamisella ja parkkipaikan tekemisellä. Kohde on hämäläisille arvokas. Alueella ei ole tehty kunnollista tutkimusta, sitäkin pitäisi tehdä.

Vanaja

Lue myös: Hakoisten linnavuori jää pysyvästi yleisön ulottumattomiin (18.10.2021)

Täällä on puhuttu lapsiperheiden palveluista ja kaupungin www-sivuston ennaltaehkäisevistä palveluista, jotka eivät ilmeisesti tavoita asiakkaita. Tästä johtuen kalliista lastensuojelusta on tullut perheiden palvelutarpeiden arvioija. Nyt kaupunki hakee “palveluneuvojaa”. Mitä päivähoidon tai peruskoulun vastaavat päälliköt enää tekevät? Palveluneuvojalle kaadetaan päivähoito- ja taksikyytilaskutukset ja hakemukset ja vielä aamu- ja iltapäiväkerhojen ja koulupaikkojen valinta. Eivätkös nämä tehtävät kuulu jollekin muulle kuin neuvojalle?

Virkamies-city

Miten on mahdollista, että Google-tilini laittaa mainoksia joka päivä puhelimeeni? Mistään ei voi ilmoittaa, että en halua mainoksia. Mihinkään ei voi antaa palautetta. Googlella on liikaa valtaa ihmisten asioihin.

Tämä ei voi jatkua

Kaksi rokotusta ottanut levittää koronavirusta huomattavasti pienemmällä todennäköisyydellä kuin rokottamaton. Voisiko tartunnatkin ajatella todennäköisyyslaskennalla ja mielellään esimerkiksi lääketieteellisen kemian tai fysiikan näkökulmasta tilastollisesti? Rokotukset kannattaa ehdottomasti ottaa. Maskittomuus on paljon pienempi synti kuin rokottamattomuus, mutta toki on parempi aivastaa maskiin kuin ihmistä kohti.

Geenivektorit ruvenneet mahdottomiksi

Siis vieläkö joku suomalainen kuvittelee, että pääministeri Marin päättää yksin koronatoimista? Ei ole todellista! Niin kauan kuin terveysasioista piittaamattomia löytyy, Suomen koronatilanne ei parane. Ehkä rokotuspakko kaikkien tautien osalta tulisi ottaa pikaisesti valmisteluun?

Vassari

Älyttömin perustelu rokotevastaisilla on sellainen, että “ei haluta olla alamaisia” – siis kenen alamaisia?

Mervi

“Maahanmuuttajat mukana uudessa Pisa-tutkimuksessa”, otsikoi lehti (HäSa 20.10.). Suomi oli 2000-luvun alussa aivan kärkeä, mutta sijoitus heikkeni merkittävästi jo v. 2012, jolloin maahanmuuttajamme olivat tutkimuksessa mukana. Jatkossa kuluvalla vuosikymmenellä tulokset edelleen heikkenevät, koska peruskoulun rahoitusta hallitus on rajusti leikannut. Sen sijaan tukalassa taloudessamme rahat menevät oppivelvollisuuden laajentamiseen.

Tyhmyyttä!

Maapallolla on parhaillaan käynnissä useita valtavia tulivuorenpurkauksia, jotka syöksevät ilmakehään valtavia saaste- ja hiukkaspilviä. Merkillepantavaa on se, että “ilmastonsuojelijat” eivät mitenkään ole tuominneet moista edesvastuutonta tupruttelua.

Korpifilosofi

EU ja Puola kinaavat pitääkö Puolan noudattaa EU:n peruskirjaa. Puola, yksi suurimpia nettosaajia EU:n rahanjaossa, ei aio erota EU:sta. Miksei EU aloita neuvotteluja Puolan erottamiseksi EU:sta sopimusrikkomukseen vuoksi? Nyt puhutaan tukirahojen jäädyttämisestä, minkä Unkari estänee.

ReiPan

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot