Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Monitoimihalli mieluummin Varikonniemeen

Raivattua Varikonniemeä linna-näkymineen viime helmikuun lopulla. Kuva: Esko Tuovinen
Raivattua Varikonniemeä linna-näkymineen viime helmikuun lopulla. Kuva: Esko Tuovinen

Varikonniemi ei ole mikään siisti alue. Tehdään sinne jäähalli tai monitoimihalli, rantaan laiturialue oleskeluun ja palveluja. Parkkihalli on, junat ja bussit pysähtyvät, eli helppo tulla. Hotellipalvelut ovat valmiina. Säästyy tuo Hämeensaari avoimena alueena.

Raimar

Lue myös: Hämeensaaren rakennushanke ja areena puhuttavat (9.12.2020)

Lasten ja nuorten hyvinvoinnista säästetään. Hiihtäjät saavat lunta Ahvenistolle. Montako euroa suihkutetaan ilmaan?

?

Torin luistelukenttä on ollut hyvin suosittu ja siellä on ahtaasti luisteltu. Eikö ensi vuodelle voisi ajatella vähän isompaa kenttää uimahallin rantaan tai keskuskoulun pihalle.

KL

Lue myös: Kaupunki ostaa toriluistelun laitteistot omaksi (Hämeenlinnan kirje, 13.12.2020)

Hämeen linna oli sunnuntaina hienosti valaistu. Alkoi musiikki, josta mieleen tuli lähinnä sota. Kaunis jouluinen musiikki olisi ollut elämys, Ave Maria tai Walking in the air (Snowman) olisivat tuoneet tunnelmaa.

Joulu on jo ovella

Katso video: Linnan valaistusta joulukuulta 2019

Paljon on murehdittu nettihuijausten uhriksi joutuvia vanhuksia. Satuin kuuntelemaan Radio Suomen lauantain aamulähetystä. Siellä luettiin onnitteluja ihmisten ikä, koko nimi, ja joskus jopa asuinpaikkakunta mainiten. Siinäpä oiva tietolähde niille, joita kiinnostavat potentiaaliset ”asiakkaat”.

Tietosuoja

Tapakulttuurin merkittävänä muutoksena voitaneen pitää sitä, että nykyään ikääntyneemmät, uusromanttiset parit, kulkevat käsi kädessä, jopa sormet sormien lomassa. Mahtaako olla tasa-arvon näyttöä vuosikymmenten takaiseen kynkkään verrattuna. Vaimo yleensä kynkkäsi, käsi koukussa aviomiehen käden taakse. Tätä kaunista tyyliä näkee enää harvoin. Vanhemmat ovat ottaneet nuoremmilta mallia. Kynkkäys ei ollut pakkositoutumisen ilmaus.

Uusnormaalia

Iik, maalatkaa tai vaihtakaa halpahallin värinen kontti torin luistelukentältä. Mauton alemyynnin värinen koppi historiallisten talojen ja upean joulukuusen vieressä on tyylitajuton. Maali tai puupaneeli pintaan ja jouluvalot kylkeen.

Tyylitaju kankaalla

On suuri ongelma, kun kaupungin virkaa tekeviä on vaikea saada puhelimella kiinni. Kiireellinen asia. Pitkän ajan päästä ehkä soitetaan, eikä mummo osaa sähköpostia lähetellä.

Mummo

Minusta tuli kertaheitolla Lidlin asiakas kuultuani, että he pitävät ovensa kiinni joulupäivänä. Ne, jotka ovat auki tuolloin, naamioivat toimintansa palveluksi, mutta tosiasiassa kyse on ahneudesta.

Asiakas

Kunnallisvaalit ovat tulossa. Olisi hienoa jos entiset ja tulevat ehdokkaat jättäisivät mustamaalaamatta toisin ajattelevia. Kaikilla puolueilla on skenensä ja kannattajansa. Kaupunkimme valtuustoon tulisi saada mahdollisimman moninaisesti ajattelevia sopeutumiskykyisiä ehdokkaita ja valittuja, ei etukäteen solvattuja tai ostettuja, sopimaan yhteisistä asioista demokratian hengessä. Ei sotketa Tramppia tai Putinia tähän.

Marjaterttu

Erittäin eettinen päätös sinulta Kirsi Ojansuu-Kaunisto. Tätä on odotettu. Kiitos siitä! Aika kaukana näytät leijuvan tavallisen tallaajan todellisuudesta.

Veronmaksaja

Hienoa Kari Koivunen saavutuksestasi laihdutuksessa (HäSa 11.12.). Pidä lippu korkealla.

Pullukka

Tässä sote-ratkaisun yhteydessä Kanta-Häme voisi näyttää muulle Suomelle erinomaista esimerkkiä tarpeellisesta kuntauudistuksesta. Maakuntamme voisi lähteä määrätietoisesti yhdistämään koko maakuntaa Hämeenlinnan kunnaksi. Tuleva Hämeenlinna olisi aivan sopivan kokoinen, ei liian suuri. Hämeenlinnan historiallinen tunnettuus lääninhallintoineen palautuisi. Harva muu maakunta soveltuisi yhtä hyvin uudistukseen. Nim.

Tehdään se!

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.