Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Mopojen kiihdytysrata kiristää hermoja

Mopoilun äänet häiritsevät kesäyössä. Kuva: Pekka Rautiainen
Mopoilun äänet häiritsevät kesäyössä. Kuva: Pekka Rautiainen

Nyt alkaa meidän Rantatien asukkaiden pinna olla äärimmäisen kireällä, kun yksi tai kaksi mopopoikaa on tehnyt mopoille tai kevareille kiihdytysradan Solvikintien risteyksestä aina Peräpellontien risteykseen saakka. Kiihdytysajot alkavat joka ilta klo 22.00 ja kestävät yöllä klo 1.00-2.00 saakka. Kiihdytysajot alkoivat lumien sulattua. Nopeudet nousevat jopa 100km/h ja äänet ovat sen mukaisesti todella häiritseviä. Esitän, että viranomaiset tulisivat mittailemaan nopeuksia molempiin suuntiin em. aikavälillä!

Veeti

Loimua Oy:lle korotusilmoituksesta koskien kaukolämmön hintaa: Ennen meni vuosi kun korotuskirje tuli, yt ei mene enää kuin seitsemän kuukautta. Energiamaksu 1.8.2021 alkaen 71,91€/MWh ja perusmaksu 64,76€/kk. Hävetkää hintojanne!

Eikö millään ole mitään rajaa

Sanni Koivuniemi, onneksi jaksoit taas kirjoittaa tuon Alanurkan tekstin ma 28.6. Ei maailma, eikä edes Suomi, ole läheskään valmis tasa-arvon osalta.

Jaska

”Sibeliuksenkadulta lähtee 42 parkkipaikkaa.” On aivan käsittämätöntä, että tällaista suunnitelmaa voi joku ihan tosissaan edes esittää! Ei ole kauaakaan, kun pysäköintipaikkoja olisi pitänyt tehdä torin alle ja nyt niitä ollaankin vähentämässä. Samaan aikaan vähennetään myös Hallituskadun pysäköintipaikkoja, kun luovutaan vinopysäköinnistä. Raatihuoneenkadullakin pärjätään levennetyn jalkakäytävän kaksisuuntaisella pyörätiellä, miksei siis myös etelä-pohjoissuunnassa? Kasarmikatu olisi paljon järkevämpi sijoituspaikka pyörätielle, onhan siellä väylä jo olemassa, Lukiokadun kulmaan asti.

Jotain tolkkua suunnitteluun!

Väkiluvun muutokset Hämeenlinnassa tänä vuonna: yli 55-vuotiaat +205 (!), alle 55-vuotiaat -106, lisäys yht +99, lapset alle 5 v vähentyneet edelleen –52. Ennen korjattiin väestörakennetta juhannuksena, mitenkähän nyt kävi?

Rafael Hellsten

Ylimitoitettu pöllöhypetys päättyi tautitilanteen kannalta pahimmalla tavalla.

Merja

Ehdotus: kaikki ne ”äärimmäisen fiksut suomalaiset”, jotka välinpitämättöminä esim. ulkomaanmatkan jälkeen, eivät noudata omaehtoista karanteenia, tulisi määrätä menettämään oikeus Suomen passiin välittömästi seuraavaksi viideksi vuodeksi!

Lue myös: Yksilöt hurjastelevat, yhteisö kärsii (28.6.2021)

Riskiryhmäläinen

Iltasanomat 27.6.: Elokapina mainittiin sisäministeriön Väkivaltaisen ekstremismin tilannekatsauksessa 2020… Raportissa todetaan, että Extinction Rebellion (Elokapina) -liike järjesti muutamia kadunvaltaustyyppisiä lyhyitä mielenilmauksia 2019 aikana.” ”Sisäministeri Maria Ohisalon valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen kiirehti silloin ilmoittamaan, että raportti ei vastaa ministeriön kantaa. Lausunto aiheutti hämmennystä, sillä julkaisu oli sisäministeriön alainen..”.

Lukosta en luovu

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot