fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Muutetaan kaikki Hämeenlinnan jalkakäytävät pyöräteiksi

Muita: Kiertokapulan monopoli on purettava.
Kaupungin pyöräillyin? Hämeenlinnan Raatihuoneenkadun jalkakäytävää Nordean konttorin luona viime elokuussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Kaupungin pyöräillyin? Hämeenlinnan Raatihuoneenkadun jalkakäytävää Nordean konttorin luona viime elokuussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Komppaan osittain nimimerkkiä Missä järjen valo? (HäSa 26.10.) Ehdotan joka syksyksi kampanjaa polkupyöräilijöille: annetaan ilmaiseksi joko ämpäri tai valot, jotka voi asentaa pyörään. Veikkaan, että useimmat valitsevat kuitenkin ämpärin, johon voi laittaa aivonsa ennen pyöräilemään lähtöä! Ja sitten vielä halpa ratkaisu “pyörätieongelmaan”: muutetaan vallitsevan käytännön mukaisesti kaikki jalkakäytävät pyöräteiksi.

Halpa ja hyvä?

Arvostan luonnon monimuotoisuutta ja sitä, ettei Varikonniemestä tehdä sliipattua puistoa. Nyt siellä lojuu kuitenkin useita satoja, jos ei tuhansia, kaatuneita lahopuita ja lopputulos on sekava ja ruma ryteikkö. Eiköhän erilaisille öttiäisille ja hapsinkakkiaisille riittäisi hieman vähempikin ruoka.

Voisiko kuitenkin siistiä

“Syy” selvisi, miksi Kiertokapulalle piti saada vuosimaksu. Tarkoitus on jakaa kokoomukselle puoluetukea Kiertokapulan kautta, siksi hallituksessa on kahdeksan kokoomuslaista ja viisi muuta. Sama kustannusvaikutus olisi saatu, jos sponsorointi ja markkinointi olisi vaan Kiertokapulan hallituksessa kielletty. Kiertokapula monopolina sponsoroi ja markkinoi sadoillatuhansilla vuosittain, vaikka mitään tarvettahan monopolilla tällaiseen ei ole.

Monopoli purettava

Lue myös: Kiertokapula vastaa kritiikkiin: Perusmaksu ei ole hämärä eikä epäselvä (1.10.2021)

Vassarille ja muille kommentoijille: Sanna Marin saa viettää rentoa vapaa-aikaa (Yle 21.10), mutta turha sitä on uhriutua, jos tulee kritiikkiä. Oma arvosteluni koski pääministerin halua purkaa koronarajoitukset ennenaikaisesti vastoin esimerkiksi THL:n ja Kiurun kantaa. Sokea Reettakin näkee nyt, että pieleen meni ja rajoitukset on pakko palauttaa.

Virveli

No voi sun! Kyllä on pikkusieluista arvostelua. Kuinka ihmiset viitsivät tuoda julki  moisia ajatuksia pääministeristämme. Aivan kuin koronan leviäminen olisi hänen biletyksensä syy. Marin on nuori ja vapaa-aikanaan voi ottaa kevyesti, jotta pää tyhjenisi paineista. Suotakoon hänelle ilottelua työn ulkopuolella ja pikkusielut olkoot hiljaa. Työnsä hän hoitaa, vai yritetäänkö heittää kapulaa rattaisiin tuomalla esiin epäolennaista. Eiköhän niissä bileissä ole ollut muitakin hallituksen jäseniä, että siitä vaan etsimään ja juttua julki. Ja kerrankin hyvä päätös: ei apulaiskaupunginjohtajaa Hämeenlinnaan.

RP 

Kiitos Hämeen Sanomille Naisten Liigan pelien raportoinneista. Kiekkonaiset tarvitsevat lisää näkyvyyttä ja resursseja koko Suomenkin mittakaavassa, jotta lajissa kehitytään ja taso nousee. Urheilutoimituksilla on vaikuttamisen paikka.

Naisten lätkän puolesta

Lue myös: HPK:n naisille voitto Rovaniemelläkin – “Kyllä koko puolikas porukkamme venyi taas todella hienoon esitykseen” (10.10.2021)

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot