fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Nopeusrajoitukset olisi voinut hyvin poistaa

Nopeusrajoituskyltti Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadun alkupäässä viime toukokuussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Nopeusrajoituskyltti Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadun alkupäässä viime toukokuussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Uuden tieliikennelain myötä olisi voinut nopeusrajoitukset poistaa kokonaan, kun ani harva niitä noudattaa varsinkaan, kun valvonta on olematonta.

Tienpäällä päivittäin

Lahden sote-yrityksen perustaminen on Sari Raution mielestä onnistunut päätös, millähän perusteella? Päätös tehtiin vastoin Lahden kaupunginhallituksen ohjeistusta. Oliko tämä todella ammattilaisten tekemä päätös? Sari, yrityksessä päätökset tehdään omistusosuuksien suhteessa, Lahti jäi vähemmistöön ja yritysten tietojen saantia rajoittaa eri pykälät kuin julkisen hallinnon puolella.

Veronmaksajien piikkiin tämänkin menee

Lahden seutu antaa terveydenhoitonsa yhden yksityisen firman käsiin. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että tuo ei hyvin pääty. Yritys käärii kyllä voittonsa, mutta kunnat jäävät lopulta pulaan.

Esimerkkejä on paljon

Lue myös: Lahden seudun valtava sote-ulkoistus jakaa mielipiteitä (10.8.2020)

Nimimerkille Kerttu (HäSa 11.8.): On tämä it-aika helppoa, jos sen osaa hyödyntää. Itse otan puhelimen missä tahansa taskusta ja katson mainitsemasi tiedot. Keskiajan aikainen paperinen vihko ei kertonut sinulle sitä samaa mitä reittiopas puhelimessa. Elämästä tulee helpompaa, kun ei pyristele sitä digimörköä vastaan.

Digikouluun

Yläkoululaiselle naamamaski on yhtä nolo kuin pyöräilykypärä.

Älä ny naurata mutsi

Joko nyt olisi aika taas aloittaa sulkutoimet Suomessa koronan leviämisen takia? Uusimaa tulisi taas eristää ja matkustusrajoitukset ulkomaille aloittaa!

Turhat kuolemat estettävä

Kommentti Marja-Leena Niemisen kirjoitukseen (HäSa 10.8). Vieraani eivät ole koskaan huomanneet mainitsemaasi kauneinta paikkaa. Kahvila, laululava jne. Turengin liikenneympyrän viereiselle viheralueelle on utopistista. Nyt valtuutetut Ahtiainen ja Aitto-oja kaikki paukut peliin ja tontti uudelle S-marketille liikenneympyrän viereen. Kyllä demareidenkin on viimein pakko antaa kaava-asiassa järjen voittaa, mikäli halutaan kehittää Turengin keskustaa.

Ankan poikanen

Nyt on oiva tilaisuus testata suomalaisten älykkyyttä: onko nyt mitään järkevää syytä matkustaa ulkomaille? Parasta on se, että jokainen joutuu määrittelemään vastauksen itse: haluanko vaarantaa itseni ja toiset!

Itsekkyys syrjään

Joissakin maissa on annettu määräys, jonka mukaan maahan pyrkijällä pitää olla saman vuorokauden aikana saatu todistus siitä, että henkilöllä ei ole koronaa. Rikas öljyvaltio Suomi se vaan testailee lentokoneellisia ihmisiä ja ministereiden sekavaa pulinaa riittää kyllästymiseen saakka.

Vettenrohvi

Tekstaaja, kerro nimesi

TOIM. HUOM. Lyhyesti lukijoilta -palstan (painetussa lehdessä tekstaripalstan) kirjoittajien on kerrottava lähetyksen yhteydessä aina toimitukselle nimensä ja yhteystietonsa (paikkakunta).

Nimen puuttuminen on useimmissa tapauksissa julkaisun este.

 

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot