Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Nuoret turhautuvat, koska ennaltaehkäisevää apua ei ole saatavilla

Hämeen Sanomien tekstiviestipalvelu on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS (välilyönti) ja viestisi. Muista ehdottomasti kertoa nimimerkkiä käyttäessäsikin koko nimesi ja paikkakuntasi. Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstiviestipalvelu on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS (välilyönti) ja viestisi. Muista ehdottomasti kertoa nimimerkkiä käyttäessäsikin koko nimesi ja paikkakuntasi. Kuva: Mostphotos

Nimimerkki Selvä ehdotti etätyön lisäämistä. Päätimme jo keväällä luopua nykyisestä kaupungintalosta, etätyön ja monipaikkaisen työn lisääntyminen on tosiaan iso muutos josta pidetään kiinni. Nämä kaikki on sovittu yhdessä. Ja lisää keinoja tarvitaan, siksi tarvitaan myös ulkopuolista arviointia. Tepolle myös iloista kesää!

Sari Rautio

Mistäkö nuorten ilkivalta kertoo (HäSa 6.7.). Turhautumisesta ja Hauhon kohdalla siitä, että kunta liittyi Hämeenlinnaan. Täällähän ei lastensuojelumenojen määrää haluta laskea. Alaikäiset päätyvät lastensuojelun ja poliisin kirjoihin ennen nuorisotyötä. Uudistuksia ja panostuksia ennaltaehkäisevään työhön ei osata tehdä. Onneksi ennaltaehkäisevät kuraattori- ja koulupsykologipalvelut otetaan kunnalta pois, maakunnan vastuulle. THL:n terveyskyselyt kertoivat pitkään, ettei kyseiset kunnan ennaltaehkäisijät ole saatavilla, eivätkä yläkoululaiset koe tulleensa autetuiksi.

Iskä

Onko vielä jossain Kanta-Hämeen alueella huonokuntoisempi tie kuin Hyvikkäläntie, kertokaa jos tiedätte. Tuttavat aina kyselevät missä nykyisin asun, ilmoitan asuvani tiettömän taipaleen takana. Joka vuosi sitä ajattelee, että tänä vuonna ne varmaan tämän laittaa. Ei tänäkään vuonna, sanoi Ely-keskuksen mies lehdessä. Kun korjausta ei kerran tule, voisi ainakin tien alkuun laittaa lisäkilven: tienhoito laiminlyöty, ajo omalla vastuulla.

Alamainen

”Ihmettelijä”, lakkaa ihmettelemästä ja pistä se jäätelökioski itse pystyyn! Ehkä silloin sinulle valkenee miksei sitä jo ole.

Byrokratia

Pitääkö marjatilallisten ja tukkureitten odottaa ulkomaisia marjankerääjiä, kun maassamme on samaan aikaan työttömiä, jotka voisivat tehdä samaa?

Virva

Nimimerkkille Sekajäte. Täällä maaseudulla palaa kaikki: muovit, kartongit, paperit yms. Emme kuormita kaatopaikkoja.

Maalaisjärki

Olen jonkun kerran ostanut Lidlistä kirjolohikeittoa pienissä annospurkeissa. Maku on hyvä, mutta sattumat ovat pelkkiä perunakuutioita? Kala on halpaa. Mihin Saarioinen käyttää kalan, kun sitä ei keittoon riitä? Olisi kiva, jos saisitte kalan paloja mukaan.

Perunasoppa kalaliemessä

Kun viherpiiperot yms. tekevät hiilijalanjälkityötä niin meillä ei ole tuotteita mitä myydä. Tuotamme palveluja toinen toisillemme, se tie on lyhyt.

Mielensäpahoittaja

Kristillisessä avioliitossa oleva usean lapsen vanhempi rakastuu satunnaiseen seksikumppaniinsa. Jättää perheensä ja avioituu uuden kumppaninsa kanssa. Jonkin ajan kuluttua hän alkaa ymmärtää mitä on läheisilleen tehnyt ja hakee uudelle liitolleen kirkon siunausta. Mitä hän oikeasti hakee? Anteeksiantoa teoilleen vai ylipäätään mielenrauhaa itselleen. Voiko pappi tällaisen myöntää vai neuvooko hakijaa ensin sopimaan läheistensä kanssa?

Kivet maassa

Arvoisat Nordean Hämeenlinnan konttorin johtajat. Ettekö voisi lisätä konttoriinne yhtä kassaa palvelemaan asiakkaita odottamisen välttämiseksi. Pankkinne auki vain 8 tuntia kahtena päivänä viikossa, jos pankkinne kaatuu yhden lisähenkilön palkkakustannuksiin niin antaa kaatua vaan. Ajatelkaa edes niitä kahta henkilöä kassoilla ja heidän työtaakkaa sekä asiakkaita, jotka odottavat tunnista kahteen vuoroaan kuumassa pankkisalissa. Turha vastata, että asioi netissä ja automaateissa. Ei kaikki halua toimia niiden välityksellä.

Yksi asiakas kaikkien muiden puolesta

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.