fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Nuuka kaupunki säästää aikatauluissakin – Tarvitaan suurennuslasi tai selvänäkijä

Osa Hämeenlinnan paikallisbussien reittikartasta. Kuva: Rauno Lahti
Osa Hämeenlinnan paikallisbussien reittikartasta. Kuva: Rauno Lahti

Kyllä tämä nykyinen it-aika on helppoa! Jos haluat tietää Hämeenlinnan bussien reitit ja aikataulut, hakeudu tietokoneen ääreen ja hae sieltä monimutkaisten sivujen ja monen, monen linkin kautta haluamasi reitti ja aika. Niin, ja jos haluat vertailla tai muistaa, kirjoita sitten ne paperille muistiin. Ennen oli surkeaa, kun samat tiedot saadakseen joutui ottamaan taskusta tai laukusta pienen aikatauluvihkosen ja lukemaan tiedot heti – oli sitten kadulla tai kaupassa. Onhan nyt sitten vielä yksi keino saada aikataulut selville. Kastellista voi noutaa 20–30 A-nelosnipun paperia ja kuljettaa sitä sitten kassissa mukanaan. Varotuksena mainittakoon, että mukaan täytyy ottaa suurennuslasi tai selvänäkijä. Nuukuuksissaan kaupunki säästi painetun aikataulun, mutta tuhlasi kyllä valtavasti paperia. Oliko nuukuutta sekin, että teksti on pienimmällä mahdollisella fontilla paperin nurkassa?

Kerttu

Hyvä ja asiallinen alanurkka-kirjoitus lauantain lehdessä (HäSa 8.8.). Jos Hämeenlinnan johtavat tahot suhtautuisivat keskustan pyöräväylien kehittämiseen yhtä aktiivisesti kuin P-toriin, niin jo sujuisi pyöräily torille helposti ja turvallisesti. Sitä vielä ihmettelen, mihin Sibeliuksenkatu ja Raatihuoneenkatu katoavat, kun pyöräväylien rakentaminen niille odottaa keskustavision ratkaisuja?

Autoileva pyöräilijä

Ehdotin Myllymäki-yhdistykselle vuosia sitten jättipalsamin torjuntatalkoita, mutta se ei vastannut. Kankaantakana kaupunginosayhdistystä ei ole. Pirkko Karhin tavoin (HäSa 8.8.) herättelen asukkaita. Harva asia on tärkeämpää kuin ympäristön kauneus ja kitkeminen on helppoa.

Nyt kitken yksin

Miksi kasvomaskisuositusta ei ole hallituksen toimesta annettu? Koska kansalle valehdeltiin, että Suomi on hyvin varautunut ja maskeja riittää. Ei riittänyt. Tyrittiin hätäpäissään tilauksessa. Verorahoja poltettiin surutta kun yritettiin peitellä jälkiä. Joka viikko ministerit Kiuru, Pekonen ja etenkin Marin kutsuvat tiedotusvälineet kuuntelemaan perusteetonta omakehua Koronan hoidossa. Olisi aika puhua koronan “hoidon” seurauksista sairaille, vanhuksille sekä vielä syntymättömille lapsille, jotka maksavat jos jaksavat omat ja Italian velat. Tästäkö hallitus on niin ylpeä?

Koronavero

Näin tavan tallaajan mielestä tulee sekä poliitikoiden, että terveydenhuollon ammattilaisten kannanotoista maskiasiaan, lapsuuden leikki ei, juu, vaarinhousu.

Pekko

Mitä liikkuu mielessä henkilöllä, joka sairastuu koronaan Turkissa, lentää Suomeen ja matkustaa junalla Vaasaan? Ilmeisesti hyvin vähän! Olisiko syytä nostaa syyte vaaran aiheuttamisesta ja piittaamattomuudesta?

Voi hyvää päivää

Koska meillä nyt on EU:ssa yhteinen velka, pitäisikö välillisten verojenkin olla samansuuruiset? Arvonlisä-, polttoaine-, energia-, alkoholi-, tupakka- ja varainsiirtoveroille samat prosentit koko alueella.

Hessu K

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot