Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Nykypäivän ero sota-aikaan on valtava

Keväällä vuonna 1940 Suomi oli suuren surun keskellä toipumassa talvisodan raskaista koettelemuksista. Sankarihautajaiset Joensuussa 19.5.1940. Kuva: Kim Borg
Keväällä vuonna 1940 Suomi oli suuren surun keskellä toipumassa talvisodan raskaista koettelemuksista. Sankarihautajaiset Joensuussa 19.5.1940. Kuva: Kim Borg / SA-kuva

Joidenkin jälkipolvien edustajien kuulee vertaavan tätä korona-aikaa sota-ajan ongelmiin. Kun vielä tänä päivänä elävät, sodan käyneet miehet ja lottina toimineet, kuulevat moisen vertailun, he aivan perustellusti voivat pitää tällaisen esittäjää arviokyvyiltään täydellisenä nollana, lähes idioottina.

Valtava ero

Jos joku kauppias ilmoittaa, että myy verkkokaupassa vain tuoreimpia tuotteitaan, niin minusta saisi asiakkaan. En voi ostaa liki viimeisessä myynti-/käyttöpäivässä olevia elintarvikkeita, koska ne vanhenevat käsiin. Luottamus pitää ansaita.

Home sweet home

Karjalaisen Antille tsemppiä tuleville vuosille. Toivottavasti jääkiekkoilijan ura ei loppunut työnantajan typeryyteen. Avointa peliä kerhossa.

Hokiheikki

Kyllä pisti vihaksi lukemani Antti Karjalaisen haastattelu siitä, kuinka häntä on kohdeltu HPK:n joukkueessa. Vielä enemmän sapetti HPK:n johdon vastaushaastattelu seuraavan päivän lehdessä. Miksi hyvä moke syrjäytettiin, kun sopimustakin oli vielä jäljellä? Viittaa vahvasti työpaikkakiusaamiseen. Monesti ihmeteltiin ja kaivattiin Anttia veskan suulle. Kyllä meni maku kerhon johtoon. Kaikki sympatia hyvälle maalivahdille.

Harmittaa isosti

Olipa surullista luettavaa maalivahti Antti Karjalaisen haastattelu, ja vielä surullisempaa oli lukea 6.4. lehdestä Mika Toivolan vastaushaastattelu. Eikö tuollainen toiminta täytä jo työpaikkakiusaamisen tunnusmerkit? Tsemppiä Antti! Toivottavasti tämä julkisuus vaikuttaa niin, että nuo tilanteet opetellaan hoitamaan asiallisemmin.

Kerho-fani

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laaksonen (kok.) on ottanut tavakseen mielipidevieraana koronakriisin keskelläkin moitiskella hallituksen saamattomuutta yhdessä sun toisessa asiassa. Hän ollessaan opetusministerinä sai paljonkin aikaiseksi leikatessaan määrärahoja kaikilta koulutusasteilta; korkeakoulujen rahoituksen vähentäminen ja ammatillisen koulutuksen leikkaukset olivat näkyvimpiä aikaansaannoksia.

Koulutus luo turvallisuutta

Euroedustaja Sirpa Pietikäinen (kok.) kirjoitti yhteenvedon koronapandemiasta (HäSa 4.4). Peli ei vielä ole alkuunkaan pelattu. Toivoisi, että hän ehdottaa, mitä nyt pitää tehdä, eikä keskity pelkästään siihen, mitä olisi pitänyt tehdä.

Kasvosuojaimet kaikille

Venäläiset, jotka ovat saaneet myös Suomen kansalaisuuden, valittavat nyt kun Venäjän raja ei laske heitä Suomeen. Joskus olisi hyvä tehdä joko–tai -valinta. Kun valitsee molemmat, on alkuperänsä ”vanki”. Korona- ja mahtioppia ikä kaikki!

Aatos

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti) kerro mielipiteesi, aina nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä lyhyesti yhteystietosi

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

Kerro mielipiteesi, nimesi ja nimimerkkiä käyttäessäsi nimimerkkisi sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

 

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic