fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Olen valmiina koulujen avaamiseen, ainoana opettajanako?

Hämeen Sanomien tekstiviestipalvelu on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS (välilyönti) ja viestisi. Muista ehdottomasti kertoa nimimerkkiä käyttäessäsikin nimesi ja paikkakuntasi. Kuva: Mostphotos
Hämeen Sanomien tekstiviestipalvelu on lukijoiden käytettävissä. Viestin alkuun tunnus HS (välilyönti) ja viestisi. Muista ehdottomasti kertoa nimimerkkiä käyttäessäsikin nimesi ja paikkakuntasi. Kuva: Mostphotos

Ärsyttävää, että annetaan kategorisesti ymmärtää kaikkien opettajien vastustavan koulujen avaamista. Parhaimmillaan opetus tapahtuu kuitenkin normaalisti vuorovaikutuksessa ja yhdessä tehden. Kaipaan työni perusolemusta. Jos terveydenhuollon asiantuntijat ovat vilpittömästi sitä mieltä, että koulujen avaaminen on turvallista ja jopa suositeltavaa, olen valmiina!

Ainoako?

Lue myös: Hämeenlinnan opettajat eivät näe syytä avata kouluja (27.4.2020)

Toimituspäällikkö Tuulia Viitasen kommentti: Opettajat katsovat omaan napaan (27.4.2020)

OAJ:n paikallispuheenjohtajan mielipide: Tyrmistyttävä kommentti toimituspäälliköltä (27.4.2020)

Opettajat haluavat pysyä etäopetuksessa, koska siinä ei tarvitse huolehtia luokan kurinpidosta.

Juksu

Koulut halutaan avata laumasuojan, ei lasten edun takia. Normaali perhe ei tarvitse koulua ruoan ja päivärytmin takia.

Terveys ensin

Kiitos toimituspäällikkö Tuulia Viitaselle oivaltavasta kansankynttiläkommentista.

Jacob

Jos 15.5.–31.5. on liian lyhyt aika kouluja avattavaksi, niin jatkettakoon poikkeuksellisesti juhannukseen saakka.

Oppi

Tuulia Viitasen kommentti oli aika häijy. Peruskoululaisten vanhempana sanon, että nopeasti pystytetty etäkoulu toimii yllättävän hyvin. Mennään samalla vauhdilla lukukausi loppuun. Eivät koululaiset ole oman onnensa nojassa etäkoulun ja loman aikana, vaan huoltajiensa vastuulla.

Timo

Kiitos Tuulia Viitanen! Olen samaa mieltä, että joiltakin opettajilta ja OAJ:n jäseniltä on moraali kadoksissa. Itsekin entisenä opettajana suren oppilaiden puolesta, etteivät he pääse edes pariksi viikoksi nyt kouluun vielä tänä keväänä.

Emeriitta, Hämeenlinna

Tätäkö on tosiasioihin perustuva journalismi? Lehden toimituspäällikkö peräänkuuluttaa tuollaista journalismia. Viitasen kommentti kuitenkin perustuu kaikkeen muuhun kuin tosiasioihin. Tosiasia on se, että opettajat tekevät tällä hetkellä töitä lasten eteen merkittävästi suuremmalla työmäärällä kuin normaalioloissa murehtien toki Viitasenkin esiin nostamia pulmia. Kun heidän työtään arvostetaan kuvaamalla se moraalittomaksi ja epäsolidaariseksi, katson sen olevan vähintäänkin loukkaavaa. Heitto vapauden päälle jäämisestä taas kertoo täydellisestä tosiasioiden tuntemattomuudesta. Kommentti oli vähintäänkin erikoinen lehden toimituspäälliköltä.

Antti Karrimaa, rehtori, HYK

T. Viitanen, nyt meni alta lipan! Olen pahoillani korkean työmoraalin omaavien opettajien puolesta! Samaan syssyyn muistutettakoon joka kevät tapetille nousevien kateellisten narinoiden varalta: 1.) Opettajilla ei ole vuosilomaa, vaan jaksoja, jolloin ei ole töitä. 2.) Opettaja saa urakkapalkan tehdystä työstä eli “kesälomankin” rahat on tienattu etukäteen, vaikka neuvoteltu maksettaviksi tasaisesti ympäri vuoden (ei koske kaikkia tuntiopettajia). 3.) Open työaika ei ole sama kuin oppilaiden kouluaika, vaan ope tekee töitä myös kotona ennen ja jälkeen tuntien. Ihmettelen: Jos opetushommat on niin helppoja, että kaikki aina ovat alan asiantuntijoita, miksi ei ole opettajaksi tunkua?

Opettajien omainen, Hämeenlinna

Onko Tuula Viitanen yksi niitä kirjoituspöydän takaa huutelijoita, joilla on erittäin suppea tieto todellisuudesta? Hänen asemassaan olevalta toimittajalta odottaisi edes hiukan realistista näkemystä. Sensaatiolehtien toimittajan elkeitä tällainen. Paksunahkainen halveeraava kirjoittelu ei mielestäni kuulu Hämeen Sanomiin, osoittaa erittäin suurta ammattitaidottomuutta.

Elämää nähnyt realisti

Tuulia Viitasen kirjoitus oli hyvä (HäSa 27.4). Olen samaa mieltä siitä, että lasten on mentävä kouluun. Ihmettelen, miksi opettajat eivät halua palata kouluun. Se olisi kaikkien etu.

Koulu on tarpeellinen

Hämeensaareen on tulossa upeat aktiviteetit merirosvolaivoineen. Oikea paikka, hienoa! Nyt on sitten aika myös palauttaa vanhan kaupungin arvokas tori taas toriksi: siirtää valtava hiekkakumpu, kirjavat suoja-aidat, leikkirakennelma ympäröivine mustine metalliaitoineen niille paremmin sopiviin paikkoihin. Tori kaipaa kauneutta, harmoniaa ja viihtyisyyttä. Lisää penkkejä, runsaita istutuksia yksivärisissä, tyylikkäissä altaissa ja tarkoituksenmukaista avaruutta.

Konsultti

Maanantainen valtuuston videokokous osoitti taas sen, että perussuomalaiset ovat populisteja sekä kaupungin kehittämisen jarrumiehiä. Hämeenlinnan pitää olla mukana nykyisen pääradan kehittämis- ja uudistushankkeessa. Odotan edelleen usean kaupunkilaisen kanssa, perussuomalaisilta uusia myönteisiä perusparannus- ja kehitysideoita, kaupungin vetovoimaisuudeksi.

Politiikan tarkkailija

Nimim. Voihan digi, kiitos tekstaristasi vempaimettomien puolesta (HäSa 24.4.). Muuten pärjäisi, mutta digi “survoo suohon”.

RS

Mikään valtion esittämä tukitoimi ei näytä ravintoloille kelpaavan. Nyt sitten konkurssi pystyyn ja työmarkkinoille? Ellei nyt pyydetä asiakkaita apuun osaomistajiksi, kunnes osataan taas toimia markkinatilanteen mukaan?

Veronmaksaja

Kiitos hallitukselle oikeista ja tehokkaista toimista näinä vaikeina aikoina. Jatkakaa samalla tavalla väsymättä ja välittämättä muutaman puoskarin ohjeista.

Sota-ajan lapsi

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.), kirjoitukseesi (HäSa 27.4.) liittyen. Kertoisitko kuka varoitti hallitusta etukäteen Business Finlandin rahoituskriteereistä? Ainakaan julkisesti en muista sellaisesta paljon puhutun. Samoin olisi mielenkiintoista tietää, mihin perustuu laskelma koronakriisin maksamisesta miljardi/viikko.

ReiPan

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

 

Menot