fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Oli ilo lukea uuden koirapuiston etenemisestä – Koiralle on merkittävää, että se saa juosta ja leikkiä toisten koirien kanssa

Nämä koiruudet telmivät keskenään Tampereentien varren koirapuistossa Hämeenlinnassa toukokuussa vuonna 2015. Kuva: Terho Aalto
Nämä koiruudet telmivät keskenään Tampereentien varren koirapuistossa Hämeenlinnassa toukokuussa vuonna 2015. Kuva: Terho Aalto

Mahtavaa Hämeenlinnan kaupunki! Oli ilo lukea lehdestä jo pitkään odotetun koirapuiston etenemisestä. Koirat ovat omistajilleen perheenjäseniä ja niiden hyvinvointi on erityisen tärkeää. Koiran kunnolle, sosiaalistamiselle ja virkeänä pysymiselle on merkittävää, että se saa luonnonmukaisesti juosta ja leikkiä toisten koirien kanssa. Ihminen, joka ei omista tai tunne koiria, ei voi ymmärtää niiden omistajalle tuomaa mielihyvää ja merkitystä. Samalla, kun koira saa juosta koirapuistossa vapaana toisten koirien kanssa, tarjoaa se omistajalleen henkisesti viihdyttävän, virkistävän ja sosiaalisen tapahtuman.

Singa Polvi

Pysäköinninvalvonta? Hallituskadulla on ollut auto vinoparkissa, osittain jalkakäytävällä, jo useamman kuukauden. Eivätkö pysäköinninvalvonta ole huomannut, vai onko sekin jonkun ruokalähetin auto, joita saa vuodesta toiseen pysäköidä ihan miten sattuu huvittamaan?

Keskustasta

Haluan kiittää kiinteistönhuoltajaamme, joka jäi eläkkeelle viime kuussa oltuaan tämänkin talon huoltajana vuosikymmenten ajan. Työ on vaativaa, mutta sitä ei arvosteta useinkaan.

Kiitokset Hätilästä

On aivan selvää, että hoitohenkilöstö saa lakkoilla. Koskaan ei ole se oikea aika usein kuulee näin ilmaistavan. Kysymys ei ole näin yksiselitteinen. Korona vei jo ihmisiä kiireettömän hoidon takia jonoihin. Nyt nämä kiireettömät hoidot venyvät ties kuinka pitkälle. Kiireetöntä hoitoakin vaativat vaivat voivat jatkuessaan johtaa pahoihin komplikaatioihin riippuen tilanteesta. Eivät ne ajan kanssa parane, päinvastoin voivat johtaa kiireellisiin hoitoihin. Nämäkin vaivat aiheuttavat myös jatkuvaa kipua ja jopa elintoimintojen vajavaisuutta. Lakko on siis väärin ajoitettu, kysymys ei ole siitä etteivätkö hoitajat saisi lakkoilla, mutta eivät kiireettömien hoitojen kustannuksella.

Maria

Hoitoalan nykytilanteeseen sanon sen verran, että jos liittojen vaatimus palkkojen korotuksesta menee sellaisenaan läpi, saatan minäkin palata hoitajaksi takaisin.

Terhikki x 2

EU:lla olisi nyt “tuhannen taalan” paikka osoittaa edes jonkinlaista, peräti kohtuullista, vaikutusvaltaa järjestelykyvyssään Ukrainasta tulevien pakolaisten ohjaamisessa eri EU-maihin. Loogisin menettely ohjauksessa olisi suhteellisuusperiaatteen soveltaminen eri EU-valtioiden asukaslukuun nähden. Mediastakin on puuttunut tietoa pakolaisten liikkumisesta Ukrainan naapurimaiden ulkopuolelle, eli paljonko Saksaan, Italiaan, ja niin edelleen.

Entä Ruotsiin?

Osallistu lyhyesti lukijoilta -keskusteluun:

Lähetä tekstiviesti: 045-739 602 80

Viestin alkuun: HS (väliyönti), jonka jälkeen nimesi, mahdollinen nimimerkkisi, nimesi ja yhteystietosi.

Sähköposti: mielipide@hameensanomat.fi

HUOM! Kerro toimitukselle aina ehdottomasti nimesi (myös nimimerkkiä käyttäessäsi) sekä yhteystietosi. Muista myös paikkakunta.

Pelkkä puhelinnumero tai sähköpostiosoite ei riitä mielipidekirjoittajan yhteystiedoksi.

Menot