fbpx
Mielipiteet

Lyhyesti lukijoilta: Oliko puistoruokailustakin tehtävä lasta leimaava tapahtuma?

Kaupunki tarjoaa puistolounasta tänä kesänä lapsille.

Hämeenlinnan kaupunki on käynnistänyt yhdessä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa lasten Hyvät eväät -puistoruokailun Jukolassa ja keskustassa (HäSa 5.6.). Muuten hyvä idea, mutta oliko syömisestä tehtävä lasta leimaavaa, kun ilmoitetaan mukana olevan sosiaaliohjaajan ja kaupungin perhekeskuksen, sekä tukipalvelu Topparin jne. Ja toiminnasta kertoo kaupungin strategiajohtaja Rimpelä ja strategiapäällikkö.

Pala kurkussa

Juristi, HäSa 6.6, kertoisitko lisää? Kuka päätti hakea suomalaisia al-Holin leiriltä? Koska? Millä? Kyseessä uusia tietoja joista kukaan muu kuin sinä, ei tod.näk ole kuullut, haluamme kuulla niistä. Oikeusvaltio Suomi elää ja voi ihan hyvin, silti.

Jaska

Nimimerkki “Juristi”, lopeta jo valehtelu. Nämä naiset ja lapset olivat omin toimin onnistuneet lähtemään al-Holin leiriltä ja pääsemään Turkkiin. Ankaran suurlähetystössä heitä oli autettu matkustusasiakirjojen hankinnassa ja he olivat tehneet maksusitoumuksen jolla sitoutuvat itse maksamaan matkansa. Tämän jälkeen he palasivat normaalilla reittilennolla Suomeen. Kukaan ei heitä millään erityisjärjestelyillä hakenut. Kovasti nämä äärioikeistopopulistit tuntuvat pelkäävän kahta naista ja kymmentä lasta.

Pysytään totuudessa

On se harmi, kun Petteri Orpo ei ole keskustan jäsen. Nyt meni valtiovarainministerin homma ohi suun! Kokoomus sai sentään lehtijutulla yhden ministerin eroamaan.

Vassari

Ministeri Katri Kulmunista noussut kohu esiintymistaidon kehittämiskustannuksista on perin poikkeuksellista niiden suuruuden ja maksajatahon johdosta. TV-katsojille muistunee mieliin eräs puolueiden puheenjohtajatentti, jossa pj. Jussi Halla-ahon puheenvuoron aikana Kulmuni alkoi vuolaasti puhua päällekkäin. Yleensä nämä päällekkäinpuhumiset ovat lyhytaikaisuudessaan harmittomia, mutta Kulmuni puhui siis vuolaasti ja pitkään.

Korjattavaa onkin

Sitokaa kuormanne. Torstai aamuna näin tapauksen bussin ikkunasta, kun Hämeenlinnassa Viipurinkadulla / Paavo Cadanderinkadun risteyksessä pakettiauto/perävaunuyhdistelmä lähti liikennevaloista liikkeelle. Täysin sitomattomat rakennuslevyt valuivat ajoradalle. Kyllä riitti rakennusmiehille vauhtia, olisiko ollut aikaa sitoa levykuorma jo ennen liikkeelle lähtöä?

40 vuotta liikenteen valvonnassa ollut

Milloin Hämeenlinnan kaupunki aikoo puuttua lintujen kesä- ja talviruokintaan Linnanpuistossa? Ensimmäiset rotat on jo nähty!

Jotain muuta tärkeää?

Juutilaisen sunnuntainen osuva Talousnurkka kannattaa lukea myös niin, että valtion tilalle vaihtaa Hämeenlinnan ja miljardin korvaa miljoonalla.

Teppo Turja

Menot